امامزاده اسماعیل ابهر

امامزاده اسماعیل ابهر

شهرستان ابهر، یکی از شهرستان های استان زنجان به شمار می آید که به دلیل آب و هوای مناسب و جاذبه های تاریخی که دارد سالانه گردشگران زیادی را می پذیرد. این شهر که عنوان دومین شهر پر جمعیت استان زنجان را از آن خوده کرده است، در گذشته اوهر  نامیده می شد. نام ابهر از آب + هر تشکیل شده است و در زبان پهلوی معنی آسیاب می دهد. شهر ابهر در محدوده جغرافیایی 49 درجه و 12 دقیقه تا 49 درجه و 15 دقیقه و 30 ثانیه طول شرقی و 36 درجه و 8 دقیقه تا 36 درجه و 10 دقیقه و 30 ثانیه عرض شمالی و به فاصله 90 کیلومتری شرق شهر زنجان و 230 کیلومتری غرب تهران قرار دارد. این شهر که از قدمت بالایی برخوردار است، جاذبه های گوناگونی دارد که از میان آنها می توان به  بقعهٔ امام‌زاده اسماعیل در شناط، بقعهٔ امام‌زاده زیدالکبیر در شرق این شهر و آرامگاه پیر احمد زهرنوش در جنوب‌ غربی آن اشاره داشت. در این بخش از مجله مستر بلیط می خواهیم امامزاده اسماعیل ابهر را برای شما معرفی کنیم. به همین خاطر اطلاعاتی در مورد آن جمع آوری کرده ایم که با شما به اشتراک می گذاریم.

معرفی امامزاده اسماعیل ابهر

معرفی امامزاده اسماعیل ابهر

سفر با اهداف مذهبی از کهن ترین زمان ها رونق داشته است، به طوریکه امروزه ایده گردشگری مذهبی، از طریق استنباط از انگیزه های گردشگر، ایجاد می شود. زیارت پدیده ای مذهبی و انگیزه گردشگر مذهبی تعریف می شود، که در آن، فرد یا گروه در سفر به محلی متعلق به فرقه ای خاص، به دنبال شفاعت از خدا و قدیسان آن مکان در مجموعه ای از شرایط است. در ایران با توجه به اینکه امامزادگان زیادی وجود دارد، این نوع سفر از رواج زیادی برخوردار است، یکی از این امامزادگان، امامزاده اسماعیل ابهر به شمار می رود. امامزاده اسماعیل بنایی است که در غرب شناط ابهر قرار دارد که مدفن اسماعیل به شمار می رود. بنابر اقوال تذکره‌نویسان، نسب وی به اسماعیل بن ابو محمد جعفربن اسماعیل بن ابو علی حسن بن ابو علی محمد بن عبدالله بن احمد بن عبدالله علی بن الحسین بن زیدبن الحسن بن علی بن ابی طالب می‌رسد. بنای این عمارت با توجه به معماری آن مربوط به قرن نهم هجری و تزئیناتش هم مربوط به دوره صفویه است. نخستین بار نام او را علامه نسابه سید ابوطالب مروزی از اعلام قرن هفتم هجری در کتاب انسابش ذکر می کند و می نویسد او یک پسر به نام ابوزید جعفر داشت که معروف به سرآهنگ (سید بزرگ) بود. از آنجایی که یکی از چشمانش نابینا بود به او ابو زید الاعمی می گفتند.

معماری ساختمان امامزاده اسماعیل

معماری ساختمان امامزاده اسماعیل

پلان این بنا از داخل به صورت هشت ضلعی و از داخل  مربعی شکل است و آن را کاملا از آجری ساخته اند و گنبد زیبایی بر فراز آن به چشم می خورد که از نوع دو جداره است. در چهار ضلع اصلی آن، چهار ایوان قوس جناغی با ورودی هایی به داخل شبستان دیده می شود. تزئینات این ایوان ها شامل مقرنس ها، کار بندی های گچی و گره سازی می شود و در قسمت بالای ورودی ها در هر ضلع، پنجره ی چوبی پر کار و زیبایی کار تعبیه شده است. چهار ضلع دیگر بنا از بیرون با طاق نماهایی نماسازی شده که در وسط هر کدام، کلمه‌ی «الله» و «محمد» را نگاشته اند. تزئینات داخل بنا با استفاده از گچکاری در آئینه کاری انجام شده است که شامل گل و بوته و طرحهای اسلیمی و جانوری و رنگ و گره سازی می شود. دور تا دور بنا، با خط ثلث جلی سوره جمعه را نوشته اند. بر فراز شبستان بنا، گنبد بسیار زیبایی به سبک دو پوش با قوس پنج و هفت با ساقه ی بلند دیده می شود. پوشش گنبد توسط کاشی و به رنگ های سفید، مشکی، زرد و سبز اجرا شده است. در این پوشش، علاوه بر کتیبه‌ی خط کوفی نام «علی»، طرح های هندسی نیز کار شده است.

راه های دسترسی به امامزاده اسماعیل

راه های دسترسی به امامزاده اسماعیل

برای اینکه به این امامزاده بروید می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس ابهر را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید. پس از اینکه به شهر رسیدید می توانید با کمک خودرو های عمومی موجود در شهر خود را به این مکان برسانید. امامزاده در خیابان شهر دکتر بهشتی ابهر قرار دارد.

بازدید از امامزاده اسماعیل ابهر

برای زیارت امامزاده اسماعیل ابهر نیازی نیست هزینه ای پرداخت شود و می توانید در تمام روزهای هفته و همینطور روزهای تعطیل به این مکان بروید. در این محل امکانات رفاهی کاملی وجود دارد که باعث آسایش زائرینی که برای زیارت به این امامزاده می روند شده اند. در مراسمات مذهبی جمعیت زیادی به این مکان می روند و مملو از جمعیت می شود. بنابراین اگر نیاز دارید که زمانی را در این امامزاده خلوت کنید پس در روزهایی غیر از این ایام به امامزاده اسماعیل ابهر بروید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *