سفر دوستان انواع مختلفی از سفر را امتحان می کنند که یکی از آنها روستا گردی یا گردشگری روستایی است. در این نوع از سفر افراد به قصد دیدار از جاذبه های گردشگری یک روستا وارد آن می شوند که اغلب هدف دیدار از جاذبه های طبیعی و گذران زمان در طبیعت به شمار می رود. در دورانی زندگی می کنیم که اکثر افراد در شهرها زندگی می کنند و نیاز به طبیعت را بسیار در خود احساس می کنند. این موضوع باعث شده است که مردم به سوی طبیعت رهسپار شوند و راه خود را به سمت این مقاصد باز کنند. بسیار از افراد هستند که حتی خانه هایی را در روستاها خریداری می کنند، که از آن به عنوان خانه دوم یاد می شود، و زمان های طولانی را در این خانه ها می گذرانند. لذت بردن از طبیعت زیبا و بهره مندی از آب و هوای پاک روستاها برای بیشتر افراد لذت بخش است. در ایران روستاهای زیادی وجود دارد که مقصدی برای گردشگران به شمار می آیند، یکی از این روستاها که در استان خراسان شمالی و شهرستان شیروان قرار گرفته است، روستای زوارم نام دارد. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در مورد این روستا داشته باشید به ادامه این مطلب مراجعه کنید.

معرفی روستای زوارم

معرفی روستای زوارم

شهرستان شیروان یکی از شهرستان های تاریخی استان خراسان شمالی محسوب می شود که در منطقه ای خوش آب و هوا قرار دارد. شیروان از شهرستان های مرتفع استان خراسان شمالی به شمار می آید که در درهٔ رود مرزی اترک ما بین کوه‌های کپه‌داغ و آلاداغ جای گرفته ‌است. آب و هوای مطلوب به همراه موقعیت جغرافیایی آن، باعث شده اند که این منطقه از طبیعتی خاص و با شکوه برخوردار باشد. در این شهرستان جاذبه های طبیعی رنگارنگی دیده می شود که یکی از آنها روستای زوارم به حساب می آید. روستای زوارم در میان دره ای قرار گرفته و دور تا دور آن را تپه های بلند احاطه کرده است. برخی از خانه های این روستا در دامنه تپه ها قرار دارند و ساختاری پلکانی را برای آن ایجاده کرده اند. اعتمادالسطنه در سفرنامه خود از این روستا نام برده است و در مورد آن این چنین می نویسد: «در مسیر از دهکده‌ای معتبر عبور کردیم، این دهکده 400 خانوار سکنه دارد و دارای آب‌وهوای خوبی است». اعتمادالسطنه از این روستا با نام دره ارم یاد می کند که هنوز بسیاری از مردم اینجا را با همین نام می شناسند. در این روستا هم آثار تاریخی و هم جاذبه های طبیعی زیادی دیده می شود، که سبب شده اند این روستا به منطقه ای گردشگری تبدیل شود.

موقعیت و جاذبه های گردشگری روستا

موقعیت و جاذبه های گردشگری روستا

دره زوارم از ابتدای این روستا تا 25‌کیلومتر ادامه دارد و در انتها به کوه‌های تخت میرزا در شمال شرق ایران می رسد. در طول این دره می‌توان رودخانه، آبشار، چشمه و حوضچه‌های سنگی متعددی را دید. همچنین مراتع اطراف این دره، همگی سرسبز، زیبا و انبوه هستند. در میان این مراتع، گیاهان دارویی و خوراکی متنوعی رشد می‌کنند. همانطور که در بخش قبل گفتیم این روستا هم جاذبه های طیبعی ناب و هم جاذبه های تاریخی زیبایی دارد. در ادامه به معرفی این جاذبه ها می پردازیم. برای اینکه به طور کامل با جاذبه های گردشگری این روستا بیشتر آشنا شوید این بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

جاذبه های طبیعی

یکی از شاخصه های اصلی روستا وجود جاذبه های طبیعی در کنار آب و هوای بی نظیر این روستا است. همین جاذبه های طبیعی از اصلی ترین دلایل سفر به روستا هستند. برخی از این جاذبه های طبیعی روستا، رودخانه دره زوارم، چشمه یخدان و آبشار، منطقه شخری، دره میم لی، منطقه چقرالنگ، عزیز چنار نام دارند.

رودخانه دره زوارم

این رودخانه در روستا جریان دارد که می توان گفت از دلایل اصلی به وجود آمدن طبیعتی این چنین زیبا در روستا است و از کوه‌های جهان ارغیان موسوم به تخت میرزا سرچشمه می‌گیرد. رودخانه زوارم تا شیرآباد، ورقی، عبدآباد و توده ادامه دارد و در نهایت به رودخانه اترک می‌ریزد و در مسیر خود باغات اطراف و زمین‌های کشاورزی را آبیاری می کند.

جاذبه های طبیعی

منطقه شخری

شخری، محوطه ای ییلاقی در این روستا به شمار می رود که دارای طبیعتی بی نظیر و شگفت /اور است. در این منطقه، صدها باغ بزرگ با درختان گردو وجود دارد و برای رسیدن به آن باید به حدود 15‌کیلومتری روستا رفت. دسترسی به این منطقه از مسیری صعب‌العبور امکان‌پذیر است به همین خاظر افراد کمی به این منطقه می روند.

 دره میم لی

از دیگر جاذبه های طبیعی روستا می توان دره میم لی را نام برد که در آن چندین و چند باغ و چشمه‌سار به وجود دارد. این دره از طبیعی خارق العاده برخوردار است که باعث می شود افراد زیادی به دیدن آن بروند.

چشمه یخدان و آبشار

در مسیر بین منطقه شخری و دره میم لی، جاذبه طبیعی دیگری از این روستا وجود دارد که با نام چشمه یخدان و آبشار شناخته می شود. این آبشار از زیر کوه معروف یخدان بیرون می آید. جالب است بدانید، آبی که از دل این کوه می‌جوشد، یکی از بهترین آب‌ های شرب در جهان به شمار می آید.

منطقه چقرالنگ

منطقه چقرالنگ

منطقه ییلاقی دیگری نیز در این ناحیه وجود دارد که در آن دو چشمه معرف جریان دارد و با نام های قاینار چشمه و قرمز چشمه شناخته می شوند. برای دسترسی به این منطقه باید به ارتفاعات روستا بروید.

 عزیز چنار  

این جاذبه طبیعی یک درخت چنار کهن‌سال است که به علت قدمتی که دارد برای مردم روستا بسیار مقدس است و برای رسیدن به حاجات خود، روی شاخه‌های این درخت پارچه گره می‌ زنند.

جاذبه های تاریخی

همانطور که متوجه شدید این روستا از قدمتی بالا برخوردار و با توجه به تحقیقاتی که در آن صورت گرفته است، تاریخ آن را به دوران ساسانی مربوط می دانند. ارگ قدیمی در این روستا پیدا شده است که قدمتش به زمان ساسانی بر می گردد و در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۶۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از دیگر جاذبه های تاریخی روستا می توان به خیرات تپه و تپه پائین ده اشاره کرد. خیرات تپه به عصر مس و سنگ و عصر مفرغ و تپه پائین ده به سده‌ های اولیه دوران‌ های تاریخی پس از اسلام مربوط می شوند.

راه های دسترسی به روستا

راه های دسترسی به روستا

برای اینکه به این روستا برسید باید به 25 کیلومتری شهر شیروان بروید. برای این کار در ابتدا می توانید به شهر شیروان بروید و پس از آن با وسایل حمل و نقل عمومی به این روستا بروید. برای رفتن به شهر شیروان تنها کافی است بلیط اتوبوس شیروان را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید.

بازدید از روستای زوارم

 دیدار از روستا و گشت و گذار در آن رایگان است و برای ورود به آن نیازی نیست هزینه ای را پرداخت کنید. این روستا در هر فصلی زیبایی های مخصوص به خود را دارد بنابراین در هر فصلی از سال تمایل داشته باشید می توانید از آن دیدن کنید. البته اگر می خواهید از آب و هوایی معتدل استفاده کنید بهتر است در فصل بهار و تابستان به آنجا مراجعه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *