استان خراسان جنوبی یکی از استان های تاریخی و قدیمی ایران به شمار می رود که هشتمین استان پهناور کشور است و به سبب قرار داشتن در قسمت جنوبی منطقه خراسان، خراسان جنولی نامیده می شود و مرکز آن بیرجند است. این استان از شمال به استان خراسان رضوی، از جنوب به استان های سیستان و بلوچستان و کرمان و از مغرب به استان یزد محدود می شود و از مشرق با کشور افغانستان حدود 330 کیلومتر مرز مشترک دارد. این استان شهرستان های متعددی را در خود جای داده است که یکی از آنها شهرستان سرایان به شمار می رود و در شمال غربی آن قرار دارد. این شهرستان در حاشیه کویر لوت و مرکزی و در دشتی هموار و در دامنه جنوب غربی رشته کوه زابری معروف به شتران قرار دارد. درباره ریشه واژه «سرایان» روایت های متعددی وجود دارد: بنابر یکی از روایات و عقیده عامه، سرایان جمع سرای، به معنای منزل است و چون در این شهر، مردم به سراها، سرایو می گفتند، این واژه به مرور زمان به سرایان بدل شده است. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری مختلفی را بیابید که یکی از آنها آرامگاه تورانشاه به شمار می رود و سالانه افراد زیادی از آن دیدن می کنند.

معرفی آرامگاه تورانشاه

معرفی آرامگاه تورانشاه

گردشگری انواع مختلفی دارد که یکی از آنها گردشگری فرهنگی نامیده می شود که توسعه آن برای ساكنان محلی از جنبه های مختلفی دارای اهميت است، از جمله: اولا گردشگری فرهنگی جامعه ميزبان را به ساير جوامع و فرهنگ ها معرفی می كند. دوما صنعت گردشگری فرصتی برای ساكنان ايجاد می كند تا فرهنگ خود را مستقيم و بدون واسطه و به شكل واقعی به علاقه مندان عرضه كند. اين عمل به ويژه باعث تقويت غرور و همبستگی جامعه ميزبان و افزايش حد تحمل آنان در برابر فرهنگ های ديگر می شود. در ایران جاذبه های فرهنگی متعددی وجود دارد که یکی از آنها آرامگاه تورانشاه به شمار می رود. این بنا در شهرستان سرایان استان خراسان جنوبی قرار دارد و مربوط به قرن ۸ و ۹ هجری قمری می شود. از آنجایی که بنای آرامگاه از قدمت بالایی برخوردار است در تاریخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۵۲۸۶ در لیست آثار ملی ایران جای گرفت. این مکان مدفن عارف بزرگی به نام تورانشاه است که دقیقا در داخل شهر سرایان قرار دارد. برای اینکه در مورد این بنا بیشتر اطلاعات کسب کنید بهتر است این مطلب از مجله مستر بلیط دنبال کنید.

معماری بنای آرامگاه

معماری بنای آرامگاه

این بنا پلانی به صورت هشت ضلعی دارد و ورودی آن در ضلع شمال شرقی آن قرار گرفته است و طاقی با قوس جناغی با عرض 4.3 و عمق 8.3 متر دارد. پس از عبور از سر در ورودی با گنبد خانه بنا مواجه می شوید. فضای گنبد خانه نیز پلانی هشت ضلعی دارد و هر ضلع آن دارای طاقی با قوس جناغی است که در انتهای سه عدد از آنها طاق نماهایی دیده می شود. فضای گنبد خانه ابعادی برابر با 7 در 7 و عرض آنها 2.3 و عمق 1 متر است.  گنبد خانه به شيوه عرقچين با کمك فيل پوش های كوچكی، كه فضای هشت ضلعی را به دايره نزديك كرده اند، بنا شده است. نمای خارجی آن را با طاق هایی زیبا تزئین کرده اند.

راه های دسترسی به آرامگاه

راه های دسترسی به آرامگاه

برای اینکه از نزدیک این بنا را ببنید باید راهی شهرستان سرایان شوید و برای اینکار می توانید بلیط اتوبوس سرایان را از به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه کنید و پس از آن با وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی به این محل بروید. از آنجایی که این بنا در ورودی از سمت بیرجند، میدان شهدا، میدان آزادی، ابتدای بلوار صنفی و صنعتی قرار دارد، دسترسی به آن به راحتی امکان پذیر است. اگر با خودرو شخصی نیز به این محوطه بروید می توانید به آسانی محل پارک خودرو پیدا کنید.

بازدید از آرامگاه تورانشاه

برای دیدار از این بنا زمانی در حدود یک ساعت نیاز دارید و پس از آن نیز می توانید به گشت و گذار در شهر سرایان بپردازید و از دیگر بخش های شهر نیز دیدن کنید. در این محوطه امکانات کاملی وجود دارد که شامل آب، برق، تلفن، سرویس بهداشتی، نمازخانه، امکانات اقامت موقت، آشپزخانه و فست فود می شود. بنابراین می توانید حتی شب را نیز در این مکان بمانید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این منطقه حتما به دیدار این بنا نیز بروید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید