گردشگری فرهنگی دارای مفهومی عام است، و نوعی از گردشگری به شمار می رود که گردشگر در آن به جستجو، فراگیری و تجربه درباره فرهنگ حال و گذشته جامعه خود یا دیگران می پردازد. در دایره المعارف گردشگری بیان می شود «گردشگری فرهنگی ظهور علائق انسان برای ارضای حس کنجکاوی در مورد چگونگی زندگی و محیط پیرامون مردم و همچنین دیدار از جنبه های فیزیکی زندگی آنها است که در شغل و پیشه، موسیقی، ادبیات، رقص، غذا، نمایش، صنایع دستی، زبان و آیین های مذهبی بیان می شود». از آنجایی که ایران کشوری با فرهنگ و تاریخ غنی است، تعداد بسیار زیادی از جاذبه های فرهنگی در آن وجود دارد. به هر یک از شهرهای ایران سفر کنید می توانید حداقل یکی از این جاذبه ها را ببنید. در شهرستان جلفا که خود دارای سرگذشتی بالا است، اثری فرهنگی وجود دارد که با نام آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی شهرت دارد. در این بخش از مجله مستر بلیط به توصیفات کاملی از این اثر فرهنگی و تاریخی و همچنین شناساندن فرد مدفون در آن به شما می پردازیم. پس اگر علاقمندید که در مورد آن بیشتر بدانید این مطلب را تا انتها دنبال کنید و آن را به هیچ عنوان از دست ندهید.
معرفی آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی
یکی از آثار فرهنگی ایران شامل آرامگاه ها می شود که در آنها افرادی به خاک سپرده شده اند که نه به خاطر مذهب بلکه به خاطر فرهنگ و ادب دارای ارزش بودند و هستند. از این دست آرامگاه ها رد ایران به وفور می توان پیدا کرد و یکی از آنها در شهرستان جلفای استان آذربایجان شرقی قرار دارد و با نام آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی در بین مردم و ادب دوستان مشهور است. آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی در روستای اشتبین قرار دارد و از طراحی بسیاری زیبایی برخوردار است. روستای اشتبین یکی از روستاهای این بخش است که خانه های آن دارای معماری خاصی هستند و به خاطر وجود جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیار در آن از شهرت زیادی برخوردار است. به جزء این آرامگاه، خانه سلمانزاده را می توان به عنوان اثری تاریخی در این روستا دانست.
درباره سید ابوالقاسم نباتی
سید ابوالقاسم فرزند میر یحیی بود که در سال ۱۱۹۱ ه.ق در روستای اوشتبین از توابع دهستان دیزمار شرقی بخش سیهرود شهرستان جلفا در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. دوران جوانی خود را در همین روستا که یکی از روستاهای ناحیه ارسباران و بخش سیهرود در آذربایجان ایران است با حشمداری و باغبانی گذرانید. زیبایی های طبیعت طبع شعر گویی او را بر انگیخت تا رفته رفته به عرفان گرایید و ضمن تحصیل به مطالعه آثار عمر خیام و مولوی و حافظ پرداخت. بعدها به شهر اهر مرکز قره داغ رفت و در بقعه شیخ شهاب الدین اهری گوشه عزلت گزید و در اواخر عمرش باز به زادگاهش یعنی روستای اشتبین برگشت. او حدود هفتاد سال عمر کرد و در سال ۱۲۶۲ هجری قمری در همین روستا درگذشت. این شاعر با نام هایی همچون «خان چوبان» و «مجنون شاه» نیز شهره بوده است. نباتی، که از مشهور ترین تخلص های این شاعر به شمار می رود، به معنای ورد است.
معماری و موقعیت آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی
آرامگاه او در بلندایی مشرف به روستا و رودخانه ارس است که بر اساس گفته اهالی روستا، او همیشه در همین محل می نشسته و به روستا و رفت و آمد مردمانش نگاه می کرده است. گفته می شود که نباتی اکثر اشعار خود را در همین نقطه سروده است. بنای مقبره ایشان در سال های اخیر بر روی مزارشان احداث شده است. ساختمان این بنا که از معماری خاصی برخوردار است، از چندین ستون با سقفی گنبدی شکل تشکیل می شود.
راه های دسترسی به آرامگاه نباتی
اگر تصمیم دارید زمانی از این آرامگاه دیدن نمائید، باید خود را به روستای اشتبین که در 20 کیلومتری شهر جلفا قرار دارد بروید. سفر به جلفا را می توانید با قطار انجام دهید و برای این نیز می توانید بلیط قطار جلفا را از مستر بلیط و به صورت آنلاین خریداری کنید.
بازدید از آرامگاه سید ابوالقاسم نباتی
هنگام دیدار از این آرامگاه نیازی نیست هزینه ای بپردازید و در هر زمان و هر موقع از روز می توانید به دیدن آن بروید. در زمان بازدید از این آرامگاه می توانید به گشت و گذار در روستا بپردازید و از دیگر بخش های آن نیز دیدن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید