مراکز شهرها از گذشته تاکنون به دلایل متنوعی همچون تاریخ یک شهر، هویت شهر، فرهنگ و هسته تشکیل دهنده آن مورد علاقه و بازدید گردشگران بوده و هستند. همین موضوع نوعی از گردشگری را ایجاد کرده است که با نام گردگری شهری شهرت دارد و همیشه مورد علاقه افراد زیادی بوده است. در این نوع از گردشگری افراد به سراغ جاذبه های گردشگری شهرها می روند و یکی از جاذبه ها، موزه ها به شمار می روند. موزه در واقع پلی است كه گذشته فرهنگی و هنری، اقتصادی، اجتماعی و سياسی هر جامعه ای را به حال و آينده پيوند می دهد. موزه ها مجتمعی فرهنگی آموزشی هستند كه هر كدام از صنايع و فرآورده های دست ساخت موجود در آن همچون ورقی از تاريخ ملل، اخلاق، دين، مذهب، مشاغل، فرهنگ، آداب و رسوم و سنت های پيشينيان را در قرون و اعصار مختلف به نسل های آينده معرفی می كنند. موزه ها يكی از مهم ترين جاذبه های گردشگری در جهان هستند. موزه ها متنوع اند و برحسب نوع، كاركرد و ويژگی های خاص خود طيف مختلفی از علاقمندان را جذب می نمايند. در واقع جذب گردشگر به مقاصد گوناگون و كسب تجربه ای لذت بخش و گذران اوقات فراغت مردمان ساكن سرزمين مقصد از كاركردهای مهم موزه ها هستند. در ایران موزه های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها موزه مردم شناسی بروجرد محسوب می شود.
معرفی موزه مردم شناسی بروجرد
شهرستان بروجرد که در استان لرستان قرار دارد یکی از شهرستان های کوهستانی با قدمت بالای این استان به شمار می رود. در این شهر جاذبه های گردشگری متنوعی وجود دارد که یکی از آنها موزه مردم شناسی بروجرد محسوب می شود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این موزه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم تا در صورت سفر به این منطقه بازدیدی با کیفیت از آن داشته باشید. موزه مردم شناسی بروجرد در بنای تاریخی خانه فرهنگ در خیابان صفا واقع شده و هر سال میزبان تعداد زیادی از گردشگران است. بنای این موزه به خانه تاریخی حاج آقا کمال الدین نبوی طباطبایی شهرت دارد که از دوران قاجار در این شهرستان باقی مانده است. این بنا به علت قدمت تاریخی و هچنین معماری زیبایی که دارد در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است. این خانه از دو طبقه تشکیل شده است که موزه در طبقه بالایی آن قرار دارد و در آن می توانید شاهد وسایل قدیمی بسیاری باشید.
ساختار و اشیا موجود در موزه
در این موزه بیش از 900 قلم شئ قدیمی وجود دارد که هر یک از آنها نشانی از تاریخ این منطقه به خود حمل می کند. قسمتی از این موزه را به صنایع دستی مردم اختصاص داده اند و در آن می توان وسایلی مانند ظروف و اشیای ورشو، پارچه بافی، گیوه دوزی و صنایع تختخواب و صندلی سازی را دید. برخی از کالای قدیمی که از وسایل ضروری مردم بروجرد بوده اند نیز در این موزه نگهداری می شود که انواع سماور، تنگ، سینی، قوری، قالب های استكان و لیوان، آفتابه لگن، منقلدان، شیرینی خوری، میوه خوری، گلدان، چراغ های گردسوز و زنبوری از جنس مس، برنج و ورشو برخی از آنها هستند. از دیگر چیزهایی که در این موزه می توانید ببنید لباس های محلی مردم است که سرداری، جلیقه های تزیین شده و چادر عروس مربوط به دوره قاجاریه تعدادی از آنها به شمار می روند. این موزه از بخش های دیگری نیز تشکیل می شود که شامل قالی بافی، چلنگری، نمدمالی و ارسی دوزی(كفاشی) است. صندلی دست ساز ساخت بروجرد، چندین عكس مربوط به بیش از 80 سال پیش و عكس هایی از شهر بروجرد و نحوه پوشش آنها در سال 1332 قمری نیز در این موزه نگهداری می شود. از دیگر اشیایی که در این موزه در معرض نمایش قرار دارد كتاب های خطی و چاپی كه شامل مفاتیح، رساله، 60 پاره قرآن، كتاب شعر حماسی حمله حیدری و ترجمه قرآن هستند.
راه های دسترسی به موزه مردم شناسی
همانطور که متوجه شدید این موزه در شهر بروجرد قرار دارد و برای رفتن به این شهر می توانید از اتوبوس استفاده کنید و بلیط اتوبوس بروجرد را به صورت آنلاین خریداری کنید. این موزه در خیابان صفا، کوچه هلال احمر، کوچه آقا احمدی قرار دارد که با وسایل نقلیه عمومی موجود در این شهر می توانید به سمت آن بروید.
بازدید از موزه مردم شناسی بروجرد
برای دیدار از این موزه باید هزینه ای را به عنوان ورودی پرداخت کنید. مدت زمانی که برای دیدار از تمام بخش های مورد احتیاجتان است در حدود یک یا دو ساعت می شود. همزمان که از بخش های مختلف موزه و اشیای آن دیدن می کنید می توانید به تماشای معماری زیبای خانه نیز بنشینید و از زیبایی های آن بهره مند شوید. مستر بلیط به شما پیشنهاد می کند در صورت سفر به این شهر حتما به دیدار این موزه نیز بروید.
دیدگاهتان را بنویسید