بسیاری از افراد زمان انتخاب مقصد برای سفر، روستاها را انتخاب می کنند و راهی این مناطق می شوند. همین موضوع نوعی از گردشگری را به وجود آورده است که با نام گردشگری رروستایی شناخته می شود. اساس گردشگری روستایی عبارت است از: ترکيب محيط زيست روستايی، فعاليت های مزرعه و فرهنگ های مختص موجود در روستا به منظور فراهم آوردن زمينه تفريح و تنوع برای گردشگران، ايجاد فرصتی برای افراد محلی در جهت کسب درآمد بيشتر، ايجاد اشتغال و آشنایی با فرهنگ های مختلف و ايجاد ارتباط با افراد خارج از روستا. برخی از روستاهای موجود در ایران با نام روستا هدف گردشگری شناخته می شوند که به محدوده ای جغرافيایی گفته می شود که در آن يک يا مجموعه ای از جاذبه های تاریخی، طبيعی و فرهنگی وجود دارد که انگيزه ای برای سفر و اقامت گردشگران خواهند بود. تاکنون 464 روستا به عنوان روستاهای هدف گردشگری در سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری تصويب شده، که بيشترين تعداد روستاهای هدف گردشگری متعلق به استان سيستان و بلوچستان و کمترين آن متعلق به استان البرز است. یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان کرمان و شهرستان راور قرار دارد و با نام روستای طرز راور شناخته می شود.

معرفی روستای طرز راور

معرفی روستای طرز راور

راور شهر و شهرستانی در استان کرمان به شمار می رود که در شمال استان و شمال غربی کویر لوت و در 130 کیلومتری شهر واقع شده است. در همه منابع جغرافیایی لاتین، راور به صورت زاور ضبط شده است. در تمام نسخه های جغرافیایی حافظ ابرو به زبان فارسی نیز زاور ثبت شده که مصحح به تصحیح قیاسی آن را راور ثبت کرده است. بر اساس منابع جغرافیایی و تاریخی، راور روستایی آباد در مرز کرمان و کویر لوت بود، بارویی محکم داشت و رودی نیز در آنجا جاری بود. همه این ها نشان از قدمت تاریخی این شهرستان دارد. این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری متعددی است که یکی از آنها روستای طرز راور به شمار می رود. روستای طرز در ۴۰ کیلومتری شمال‌غرب شهرستان راور قرار دارد که قدمت آن به دوران ساسانیان و یا شاید قبل از آن می‌رسد. این روستا به واسطه جاذبه های گردشگری متنوعی که دارد به عنوان یکی از مراکز گردشگری شهرستان راور شناخته می شود. این روستا نه تها به خاطر طبیعت و آب و هوای مطبوعش دارای شهرت است بلکه در آن می توان جاذبه های تاریخی زیادی را یافت که دلیلی برای سفر به آن محسوب می شوند. اگر تمایل دارید در مورد این روستا بیشتر بدانید بهتر است این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها مطالعه کنید.

ساختار و جاذبه های گردشگری روستای طرز

ساختار و جاذبه های گردشگری روستای طرز

این روستا در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا قرار دارد و از شرق و جنوب‌شرقی به کوه سفید از شمال به کوه برج و از غرب و شمال‌غربی به کوه آب‌بند محدود می‌شود. همین وضعیت جغرافیایی  باعث شده است که این روستا به عنوان روستای کوهستانی شناخته شود و از آب و هوایی متفاوت برخوردار باشد. آب و هوای روستا که متمایل به کوهستانی است در تابستان ها بسیار خنک و مطبوع می شود و همین موضوع سبب می شود که سالیانه افراد زیادی برای گذران اوقات رفاغت خود در تابستان راهی آن شوند. پوشش گیاهی و سبز روستا که تحت تاثیر باغ‌های پسته، بادام، زردآلو، خرما و انار است چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. در این روستا باغ کوچکی موسوم به تالار وجود دارد که در آن چهارده درخت سرو در دو طرف چشمه ای قرار دارند که علاوه بر اینکه زیبایی به محیط اطراف خود می بخشند، دارای قدمت بالایی نیز هستند و عمر آنها را 1500 سال قبل بر می گردد. در کنار این درختان سرو، درخت سرو تنومند و بزرگی قرار دارد که گفته می شود عمر آن به سه هزار سال قبل بر می گردد و ارتفاعش در حدود 37 متر می شود. این درختان از جمله شگفتی های بی نظیر ایران و جهان به شمار می روند و در نوع خود بی نظیرند. علاوه بر اینها در این روستا برجی وجود دارد که از جمله جاذبه های تاریخی آن به شمار می رود و در زمره برج های مدور قرار دارد.

راه های دسترسی به روستای طرز

راه های دسترسی به روستای طرز

برای اینکه بتوانید از این روستا دیدن کنید باید در ابتدا راهی شهرستان راور در استان کرمان شوید. برای این کار می توانید با کمک مستر بلیط، بلیط سفر خود را تهیه کنید و سپس راهی این شهر شوید. پس از رسیدن به راور، وسایل نقلیه عمومی موجود در این شهر می توانند به شما کمک کنند که به این روستا برسید. اگر هم با خودرو شخصی به سفر می روید باید در جاده راور به طرز قرار بگیرید تا به این روستا برسید.

بازدید از روستای طرز راور

برای دیدار از این روستا و جاذبه هایش نیازی به پرداخت هزیه ندارید و می توانید به رایگان از زیبایی های آن بهره مند شوید. در صورت سفر  به این منطقه و تصمیم به گذران شب در این ناحیه می توانید اقدام به رزرو هتل به صورت آنلاین کنید و لحظات خوشی را در کنار همراهانتان بگذرانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *