منطقه حفاظت شده دربند راور

منطقه حفاظت شده دربند راور

امروزه از مناطق حفاظت شده با نام جاذبه های گردشگری یاد می شود. تغییر پوشش و کاربری زمین، به سبب ازبین بردن پوشش طبیعی و قطعه قطعه کردن یا منزوی کردن نواحی طبیعی، می تواند تهدیدی جدّی برای تنوع زیستی باشد. این گونه تغییرات اثرهای مستقیمی در زیستگاه های حیات وحش، تنوع زیستی، و خدمات اکوسیستمی دارند. مناطق حفاظت شده، به منظور محدود ساختن وسعت تغییرات کاربری زمین، در نواحی معینی، که اغلب در نقاط داغ تنوع زیستی قرار دارند، تأسیس می شوند. نابودی زیستگاه ها، بهره برداری بیش از حد از منابع، دست اندازی به جنگل های طبیعی، تغییرِ الگوی کاربری زمین، و تعارضات کاربری زمین تهدیدهای اصلی مناطق حفاظت شده و تنوع زیستی اند. هر يك از مناطق طبيعی به لحاظ برخورداری از منابع و استقرار فضايی آن ها در يک مجموعه، دارای ظواهر و چهره های متفاوتی هستند كه تركيب آن ها می تواند ويژگی های محيط طبيعی را به وجود آورد. وجود عوامل گوناگون جاندار و بی جان، ساخت اكولوژيك يك منطقه را تشكيل می دهد. ایران از جمله کشورهایی است که دارای مناطق حفاظت شده بی شمار است و یکی از آنها منطقه حفاظت شده دربند راور محسوب می شود و سالانه افراد زیادی به آنجا می روند.

معرفی منطقه حفاظت شده دربند راور

معرفی منطقه حفاظت شده دربند راور

در این بخش از مجله مستر بلیط اطلاعاتی را در مورد منطقه حفاظت شده دربند راور با شما به اشتراک می گذاریم. راور، مرکز شهرستان راور، شمالی‌ترین شهر استان کرمان در شرق ایران به شمار می رود. این شهر در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شده‌است. از آن جا که این منطقه بر سر راه کویری کرمان ـ مشهد قرار دارد راهور و سپس به مرور زمان راور نامیده شده‌است. در این شهرستان جاذبه های گردشگری متعددی وجود دارد که یکی از آنها منطقه حفاظت شده دربند راور نام دارد. منطقه حفاظت شده دربند راور در شمال و شرق شهر راور واقع شده است، که از شمال به ارتفاعات کلاغ پر و کوه طبس، از غرب به ارتفاعات ملخ خورده و مارکش، از جنوب به ارتفاعات تیغه سیاه و غفار و از شرق به تپه های سنگ انداز و کویر لوت محدود می شود. پست ترین نقطه این منطقه، کویر لوت با ارتفاع ۴۵۰ متر از سطح دریا و بلندترین نقطه، ارتفاعات لکرکوه با ارتفاع ۲۹۷۶ متر از سطح دریا به شمار می رود. نوع اقلیم آب و هوایی پناهگاه حیات وحش دربند راور گرم و نیمه خشک است. در این منطقه تنها دو روستا وجود دارد که از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند.

گونه ها جانوری

ساختار و طبیعت منطقه حفاظت شده

منابع آبی این منطقه شامل چشمه هایی مانند لیس‌آب دربند، طیهو، معدن، انجیر دره، دهنه باغ پهلوان، چاه کوران، شورآب، خرمه، آب کندر، موکی (لکرکوه)، ازبکی، و همچنین آب انبار و آبشخور های دهنه انجیرو، کوه میان، کوه پسندو، کوه مارکش، باغ پهلوان، باغ پهلوان، قله میخ، دشت دربند، انجیر دره، و چاه محمد یوسف، رودخانه سبزآب، رودخانه میان رود، رودخانه گلوشور می شود. همانطور که می دانید در هر منطقه حفاظت شده پوشش گیاهی و همینطور گونه های خاص جانوری وجود دارد که این منطقه نیز مستثنی نیست و در ادامه برای شما شرح می دهیم.

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی این منطقه از نوع بوته ای (گیاهان یکساله)، درختچه و درختی است و بطور متوسط پوشش جنگلی و گیاهی منطقه بین ۵ تا ۲۵ درصد تخمین زده می شود. گونه های گیاهی منطقه حفاظت شده دربند راور شامل بادام کوهی (نام محلی: الوک)، افدرا (نام محلی: هوم)، پسته وحشی (نام محلی: بنه)، کهکم، تنگس، تربیت، درمنه (نام محلی: جاز)، قیچ، گون، اسکنبیل، گز، ارس، تاغ، آلاله، بومادران، کلپوره، زیره سیاه، آویشن می شود.

گونه ها جانوری

در این منطقه حیوانات و جانداران گوناگونی زندگی می کنند که گونه شاخص آن یوز آسیایی به شمار می رود. کل و بز، قوچ و میش، جبیر، پلنگ ایرانی، یوزپلنگ، کاراکال، گربه پالاس، روباه معمولی، شغال، کفتار، گرگ، خرگوش، تشی و پرندگانی نظیر کبک، تیهو، کبوتر چاهی، باقرقره، عقاب صحرائی، عقاب دو برادر و زاغ کویری از جمله حیوانات و پرندگانی هستند که در این ناحیه زندگی می کنند.

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده

برای اینکه بتوانید این ناحیه را از نزدیک ببنید باید راهی شهرستان راور شوید و این سفر را می توانید با خرید بلیط اتوبوس راور ادامه دهید. پس از رسیدن به شهر راور باید راهی این منطقه شوید می توانید از وسایل نقلیه عمومی موجود در این شهر برای این کار استفاده کنید.

بازدید از منطقه حفاظت شده دربند راور

برای دیدار از این منطقه نیازی نیست هزینه ای بپردازید ولی به خاطر داشته باشید که این منطقه حفاظت شده است و تخریب و آسیب رساندن به اکوسیستم آن برای شما با هزیه ای همراه خواهد بود و برخورد قانونی صورت می گیرد. مستر بلیط پیشنهاد دارد تا در صورتی که به این ناحیه رفتید حتما از این محوطه نیز دیدن کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *