امروزه گردشگري، به مهم ترین و ارزآورترین صنعت در بسیاري از کشورها تبدیل شده است. گردشگري اشتغال زا است و طیف وسیعی از مشاغل تولیدي و خدماتی را در بر می گیرد. جاذبه هاي طبیعی و جاذبه هاي انسانی – فرهنگی هر یک علاقه مندان و مشتاقان خاص خود را دارند. جاذبه هاي گردشگري یک شهر، پایه تقاضاي گردشگري آن محسوب می شود. آنچه که براي مردم به سمت یک مقصد شهري کشش ایجاد می کند، منابع گردشگري است. هسته اصلی بازدیدها، جاذبه ها هستند. شهرستان روانسر به عنوان دروازه اورامانات یکی از پرجاذبه ترین مناطق گردشگری استان کرمانشاه است. قدیمی ترین آثار سکونت انسان در اطراف روانسر به دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی باز می گردد که حداقل از حدود ۵۰ هزار سال تا ۱۲ هزار سال پیش را شامل می شود، شهرستان روانسر درحدود ۵۵ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه و در دامنه کوه یله ور، قرار دارد و آب و هوای آن نسبتاً سرد و مرطوب و از میزان بارش سالانه چشمگیری برخوردار است. در این بخش از مجله مستر بلیط درمورد یکی از قدیمی ترین آثار باستانی این شهر یعنی تپه های سه گانه موسایی اطلاعاتی را برای شما گردآوری کرده این که در اختیارتان قرار می دهیم.
معرفی تپه های سه گانه موسایی
تپه های باستانی یکی از انواع گردشگری است که امروزه از طرفداران زیادی برخوردار هستند و سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود می کشانند. این تپه ها اصولا در گذشته محل استقرار شهر یا روستایی بوده اند که بر اثر اتفاقی انسانی یا طبیعی تخریب شده اند و به مرور زمان جز تلی خاک چیزی از آنها باقی نمانده است. یکی از این تپه ها در شهر روانسر استان کرمانشاه قرار دارد که با نام تپه های موسایی شناخته می شود. تپه های سه گانه موسایی از آثار مهم شهرستان روانسر است که از او ایل دورة مس و سنگ (حدود 7 هزار سال پیش) تا زمان هاي اخیر، محل سکونت انسان ها بوده است. این تپۀ باستانی در 1 کیلومتري مرکز شهر روانسر و در ساحل شرقی سراب روانسر واقع شده است و به گفتۀ اهالی، این تپه، محل ساختمان (عمارت) مالکین قدیمی و همچنین محل دفن اموات یهودیان شهرستان روانسر بوده است. تپۀ موسایی علاوه بر داشتن جاذبۀ باستانی زمین شناسی، چشم انداز شگفت انگیزي به شهر روانسر بخشیده است. به طوري که گردشگران زیادي از این تپه دیدن می کنند. دلیل نام گذاری این تپه به موسایی نیز همین است که محل دفن یهودیان بوده است. این اثر در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۲۷۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ساختار و اشیا مکشوفه در تپه موسایی
تپه های سه گانه موسایی، همانطور که از نامش پیداست سه تپه جدا هم هستند که در فاصله های کمی از هم قرار دارند. بزرگترین تپه که با نام موسایی شناخته می شود دارای مساحت حدود دو هکتار و ارتفاع بیش از ١۰ متر است. در این تپه آثار بسیار ارزشمندی با قدمت 5 هزار سال یافته شد. تپه کوچکتری در 50 متری این تپه وجود داشت که بر اثر فعالیت های کشاورزی تخریب و تسطیح شد. این تپه، تاریخی برابر با تپه موسایی داشت و اشیایی مانند نواع ابزارهای سنگی اعم از تیغه، تراشه، برخی قطعات سفال با ساخت ساده و گاها لعاب گلی غلیظ در این آن پیدا کردند. تپه سوم ارتفاعی برابر با 2 متر دارد و به خاطر برشی که در سمت شرقی آن وجود دارد، از دیگر تپه ها متمایز شده است. در دامنه این تپه نیز قطعات سفال با خمیره قرمز مایل به صورتی و لبه های پهن، مشخصه های سفال های دوران تاریخی اشکانی – ساسانی، دیده شده است، که علاوه بر این آثار بقایای سنگ هایی که در سطح و اطراف این تپه قرار دارد، از وجود برخی آثار معماری در این تپه خبر میدهد. در شمال این تپه در حدود بیست سال پیش یک قدمگاه بنام سه سواره شامل چند درخت کهنسال وجود داشت که امروزه دیگر اثری از آن باقی نمانده است.
سفر به روانسر می تواند بسیار لذت بخش باشد اگر با کمترین هزینه ولی امکانات مناسب انجام گیرد. پس اگر در این فکر هستید بهتر است بلیط اتوبوس را از مستر بلیط تهیه کنید و این سفر را انجام دهید.
راه های دسترسی به تپه های موسایی
اگر دوست دارید از این اثر تاریخی دیدن کنید بدانید که باید به شهر روانسر سفر کنید. این اثر تاریخی در یک کیلومتری مرکز شهر روانسر قرار دارد که باعث می شود دسترسی به آن آسان باشد. کلیه وسایل حمل و نقل عمومی درون شهری می توانند شما را به این منطقه برسانند.
بازدید از تپه های سه گانه موسایی
بازدید این اثر به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه نیست. بهتر است کفش مناسب پیاده روی به پا داشته باشید تا در هنگام گشت و گذار دچار مشکل نشوید. در زمان دیدار از این اثر می توانید زمانی را نیز به دیدار از دیگر آثار تاریخی این شهر اختصاص دهید. بالا رفتن از تپه و دیدن منظره شهر در حالی که کل شهر در زیر پایتان است می تواند هیجان انگیز و جذاب باشد، پس دیدار از اینجا را در زمان سفر به این ناحیه از دست ندهید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید