کلیسای سورت مسروپ

کلیسای سورت مسروپ؛ تاریخچه + راه های دسترسی

در ایران مسیحیان، مسلمانان و دیگر ادیان الهی با صلح و آرامش در کنار یکدیگر زندگی می کنند و همزیستی مسالمت آمیزی با هم دارند. از این رو سالیان گذشته در کشور ما، کلیساهای زیادی در نقاط مختلف ساخته شد. اغلب این مکان های مقدس به وسیله مسیحیانی احداث شده که اعتقادات سفت و سختی به ادیان خود داشتند و در تلاش بودند که مسیر عبادت را برای دیگر هم نوعان خود در کشور ما هموار سازند.

کلیسای سورت مسروپ از جمله کلیساهایی است که در شهر جنوبی اهواز ساخته شده و اتفاقا پیشینه خیلی طولانی هم ندارد. چند کلیسای دیگر با عنوان های شبان نیکو و نادری نیز در این شهر برای مسیحیان احداث شده است. جالب اینکه بدانید مسیحیان اهواز بیشتر در کلیسای کاتولیک نادری جمع می شوند و به عبادت می پردازند و کلیسای شبان نیکو به این دلیل که مخصوص پیروان پروتستان است، هیچ استفاده ای ندارد؛ زیرا در کشور ما پیروان این فرقه بسیار کم هستند.

شهری مثل اهواز که جز کلانشهرهای ایران بشمار می رود؛ جاذبه های گردشگری فراوان و البته معروفی دارد. این شهر به واسطه شرایط جوی و آب و هوایی حاکم بر آن، در فصل هایی مانند: پاییز و زمستان برای سفرهای تفریحی بسیار مناسب است.

 شب های اهواز برای مردمش و میهمانان آن پر از خاطره و نشاط می شود و شب زنده داری در بین شهرودان آن تقریبا امری عادی است. اگر می خواهید اهواز را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنید، شاید بهتر باشد که پیش از سفر لیستی از جاذبه های آن تهیه نمایید.

کلیسای سورت مسروپ در کنار دیگر جاذبه های گردشگری اهواز مثل: پل ها، خانه های قدیمی، رود کارون، موزه های این شهر، فضاهای طبیعی و … قرار گرفته است. چنانچه تصمیم دارید از کلیسای سورت مسروپ در اهواز بازدید نمایید، توصیه می کنیم با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.

تاریخچه

تاریخچه کلیسای سورت مسروپ

دیرینگی کلیسای سورت مسروپ به عصر پهلوی بر می گردد و فردی به نام ترداد داویدیان که از ارامنه شهر اهواز بود، بانی این مکان مقدس است. در سال 1347 این کلیسا در خیابان مصطفایی ساخته شد. فردی که مهندسی این سازه را بر عهده داشت خود داویدیان بود و بیشترین سعی خود را کرد تا معماری ارمنی و اسلامی را آن به کار ببرد.

این شخص یکی از کارکنان شرکت ملی نفت خوزستان بود و با این کارش خدمتی قابل ستایش به مردم ارامنه منطقه کرد. پیش از ساخت این کلیسا، مکانی برای عبادت مردم مسیحی اهواز وجود نداشت و بعد از اینکه سورت مسروپ احداث شد، پیروان این فرقه با خیالی آسوده در یک مکان واحد به راز و نیاز با خدای خود پرداختند.

در گذشته موقعیت جغرافیایی این کلیسا به گونه ای بود که از شلوغی و هیاهو فاصله داشت و مردم با آرامش می توانستند به عبادت مشغول شوند؛ اما اکنون ساخت و سازهای بی شماری در حوالی آن صورت گرفته و تقریبا می توان گفت که دیگر در مکانی دنج و خلوت قرار ندارد.

در خوزستان کلیساها و آرامستان های مربوط به اقلیت های مذهبی همچون ارامنه، در لیست آثار ملی ثبت نشده اند و انتظار می رود که شورای خلیفه گری که عهده دار این مکان های مقدس است، به آنها توجه بیشتری کند. در این بین در سال 87 خورشیدی، مجموعه طرفداران میراث فرهنگی تاریانا از اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان خواست تا همه سازه های مربوط به اقلیت های مذهبی مورد اهمیت و توجه بیشتری قرار بگیرند.

در بین آثاری که باید مورد حمایت قرار بگیرد نام کلیسای سورت مسروپ اهواز نیز دیده می شد. این بنا شایستگی این را دارد که به عنوان یکی از آثار ارزشمند ملی ایران ثبت شود. اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان خود را به این شهر برسانید، بلیط هواپیما اهواز را خریداری نمایید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

اگر به شکل ظاهری کلیسای مسروپ مقدس نگاه کنید، می بینید که بیشترین رنگی که توجهات را به خود جلب می کند، رنگ سفید است. اغلب کلیساها از این رنگ که نماد پاکیزگی و طهارت است، استفاده می کنند. گنبدهای این بنا را به صورت مخروطی طراحی و روی سقف استوار کرده اند. صدای ناقوس هر یکشنبه از این کلیسا به گوش می رسد و با این کار مردم را به دعا خواندن دعوت می کنند.

پنجره های منحنی شکل آن با حفاظ هایی صلیب مانند استتار شده اند و زیبایی خاصی را به نمایش می گذارند. از زمان تاسیس این بنا 52 سال می گذرد؛ اما نمای بیرونی و درونی آن سالم باقی مانده و دچار کمترین تغییرات شده است.

شرايط بازديد

مردم مسلمان در تمام ادوار نشان داده اند که به دیگر ادیان احترام می گذارند و مذهب آنان را مقدس می شمارند. سال ها بعد از ساخت کلیسای مسروپ مقدس که با عنوان سنت مسروپ نیز شناخته می شود، مردم اهواز و دیگر شهرها علاقمند شدند از آن بازدید به عمل آورند. خادمان کلیسا نیز با محبت میزبان مسلمانان مشتاق بودند و قسمت های مختلف بنا را به آنان نشان دادند.

گاهی اوقات مسلمان در جوار مسیحیان می نشستند و نظاره گر عبادت و راز و نیاز آنها با خدا می شدند. این صحنه زیبا همبستگی و محبت بین مسلمانان و ارامنه را به رخ می کشد. پس از گذشت مدتی، بازدید از کلیسا روزبه روز بیشتر شد و فضای کوچک سنت مسروپ جوابگوی آن همه گردشگر نبود. در نتیجه مسئولان شهر بر این شدند که کلیسای مسروپ مقدس را در بین آثار تاریخی و گردشگری اهواز قرار دهند.

با این اقدام مسئولین کلیسا تصمیم گرفتند برای تامین مخارج خود و کلیسا مبلغی تحت عنوان ورودی از بازدیدکنندگان اخذ نمایند. اکنون که میزان قابل توجه ای از بازدیدکنندگان این کلیسا کم شده اما هنوز هم عده ای طرفدار مکان های مذهبی هستند و از نقاط مختلف ایران به دیدن این کلیسا می آیند. از جمله نکاتی که در بازدید از کلیسای سورت مسروپ باید به آن توجه کرد، این است که، بازدید از آن برای عموم میسر نیست و تنها مسافر تورهای طرف قرارداد با کلیسا می توانند از آن دیدن کنند.

شما برای بازدید، نیازمند حداقل یک ساعت زمان هستید. ساعات مراجعه نیز از ساعت 09:00 صبح تا 17:00 عصر امکان پذیر است. در زمان تهیه بلیط اهواز دقت کنید که از وب سایت هایی این کار را انجام می دهید، سایت مستر بلیط یکی از قابل اعتمادترین سایت های موجود در این زمینه می باشد.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اهواز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسايل مختلف

راه های دسترسی به کلیسای سورت مسروپ

برای رفتن به کلیسای سورت مسروپ اهواز می توانید از تاکسی یا اتوبوس در شهر استفاده نمایید.

آدرس: استان خوزستان، اهواز، خیابان شهید مصطفایی، ابتدای خیابان شهید موسوی.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *