مساجد یکی از مهمترین مراکز مذهبی در ایران به شمار می آیند که از دیرباز در کشور ساخته می شدند. این اماکن مرکز عبادت مسلمانان محسوب می شدند و همیشه در بین مسلمانان از اهمیت و اعتبار بالایی برخوردار بودند. مسجد به طور قطع بنای مذهبی اصلی اسلام است كه از بين كاركردهای متعدد آن، والاتر از همه، كاركرد عبادت جمعی آن به شمار می رود. مسجد به عنوان مكانی كه انسان مسلمان در آن عبادت می نماید، و به وسيله آن به يگانگی خداوند را اظهار می دارد، نامبرده شده است. مساجد انواع مختلفی دارند که یکی از مهمترین آنها مساجد جامع هستند. اين نوع مسجد برای برگزاری نماز جمعه بوده است و در حكومت اسلامی به دليل ايراد خطبه در ابتدا و پس از نماز جمعه نقش سياسی پر رنگ تری نسبت به مساجد محلی ايفا می كند. مكان يابی اين مساجد نسبت به دیگر مساجد بسيار خالص تر و حائز اهميت است. اين مساجد بايد نسبت به بازار و محلات مسكونی دارای ارتباط باشد. تقریبا در هر شهری می توان یکی از این مساجد جامع را یافت که مسجد جامع سرایان از جمله آنها به شمار می رود. بسیاری از افراد برای سفر به سرایان و دیدار از این بنای تاریخی بلیط اتوبوس سرایان را خریداری می کنند و به آنجا می روند.

معرفی مسجد جامع سرایان

معرفی مسجد جامع سرایان

شهرستان سرایان یکی از شهرستان های قدیمی و با پیشینه تاریخی در استان خراسان جنوبی به شمار می رود. این شهر دارای بافت تاریخی خاصی است که در آن می توان جاذبه های تاریخی زیادی را شاهد بود. بافت قدیم شهر سرایان در جنوب شرقی آن قرار دارد. این بافت تاریخی به دلیل قرار گیری در حاشیه کویری مرکزی ایران، همچون بسیاری از شهرهای کویری، بافتی منسجم، فشرده و متناسب با اقلیم گرم و خشک دارد. یکی از آثار تاریخی و مذهبی این شهر در بافت تاریخی آن قرار دارد، مسجد جامع سرایان به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی درباره آن می پردازیم و شما را با آن بیشتر آشنا می کنیم. این مسجد یکی از آثار تاریخی به جای مانده از دوران صفوی است که هم اکنون نیز هنوز وجود دارد و چندین بار مورد مرمت قرار گرفته است. از آنجایی که این بنا معماری خاص به خود را دارد و از پیشینه ای غنی را با خود به دوش می کشد در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۷۳۴ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری بنای مسجد جامع

معماری بنای مسجد جامع

مسجد جامع سرایان از یک ایوان با دو گنبدخانه در طرفین آن تشکیل شده است که ایوان آن طاق جناغی دارد و با کمک تويزه و گنبد پوشش داده شده است. در دوطرف ایوان طاق نماهایی در دو طبقه دیده می شود. در هر يک از طاق های پايينی دربی ایجاد کرده اند كه به فضای گنبد خانه راه دارد. قوس طاق نماهای فوقانی از نوع هلالی هستند و به فضای پشت بام راه دارند. ايوان اصلی بنا از نظر معماری و تزئينات مهم ترين بخش آن محسوب می شود. در ایوان این بنا تزئیناتی ایجاد شده است که شامل مقرنس كاری های انتهای ايوان، رسمی بندی های زير گنبد، رنگ آميزی تويزه ها با رنگ اخرایی، اجر كاری به شيوه خفته – راسته می شود. علاوه بر این در محراب مسجد می توانید شاهد تزئیناتی مانند تزئينات مقرنس كاری،گچ بری با طرح های اسليمی و سوره مباركه حمد كه دو بار در حاشيه طاق محراب به خط نستعليق و تلفيق طرح های اسليمی باشید.

راه های دسترسی به مسجد جامع

راه های دسترسی به مسجد جامع

این مسجد در شهر سرایان قرار دارد و برای رفتن به آنجا می توانید از وسایل نقلیه عمومی کمک بگیرید و بلیط مورد نظر خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید. پس از اینکه به این شهر رسیدید با کمک تاکسی یا اتوبوس های درون شهری به سمت خیابان امام خمینی (ره) – امام خمینی (ره) ۲۲ بروید.

بازدید از مسجد جامع سرایان

برای دیدار از این بنا نیازی نیست هزینه ای پرداخت شود و به رایگان می توانید از آن دیدن کنید. همچنین امکانات رفاهی کاملی در این مکان یافت می شود. زمانی در حدود یک تا دو ساعت برای گشت و گذار در مسجد و تماشای تمام قسمت های آن کافی به نظر می رسد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *