امامزاده سید حسن خلیل آباد

امامزاده سید حسن خلیل آباد

در میان تمامی بناهای مذهبی، مقابر و به طور خاص امامزادگان در کنار مساجد، مهم ترین بناهای مذهبی ایران به شمار می آیند. این ابنیه در گوشه و کنار شهرهای ایران به صورت طبیعی و ارگانیک به صورت فضای زیارتی تفرجگاهی شکل گرفته و به کمال رسیده اند. پس از ساسانيان، با آمدن دين مبين اسلام، ساختار آرامگاه به شدت زير سؤال رفت، به طوريك‌ه پيامبراکرم(ص) فرمودند بر مؤمنين پسنديده است بر روی قبر هيچ بنايي ساخته نشود بلكه لازم است قبر با زمين به طور كامل هم سطح باشد. در آن زمان مسلمانان، بنا به دستور حضرت محمد(ص) بايد از هرگونه گريه و شيون، ناله و زاری بر روی مزار مردگان دوری می کرده و شدت كار به جايی رسيد كه مدفن مردگان باید با زمين هم سطح می شد و اثری از آن باقی نمی ماند. به همین دلیل از صدر اسلام نمی توان هيچ اثر خاصی از آرامگاه ديد. اما در همان سال ها با اين استدلال كه زمين بالای گور سرداران بزرگی كه در جنگ های مرزی كشته می شدند باید از تعرض باد و باران دور باشد، احداث سايه بان جايز شد. و بدین ترتیب ساخت آرامگاه بر روی مقابر آغاز شد. یکی از مقابری که از گذشته در ایران به جای مانده است امامزاده سید حسن خلیل آباد محسوب می شود.

درباره امامزاده سید حسن خلیل آباد

درباره امامزاده سید حسن خلیل آباد

شهرستان خلیل آباد یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی به شمار می آید که از تاریخی طول و دراز برخوردار است. خلیل‌آباد بین دو شهرستان کاشمر و شهرستان بردسکن واقع شده و از شمال با شهرستان کوهسرخ، از جنوب با شهرستان بجستان، و از جنوب شرقی با شهرستان مه ولات همسایه است. مرکز این شهرستان خلیل آباد به شمار می رود که با نام تاریخی خارزنج شناخته می شود. در این شهرستان آثار و جاذبه های تاریخی متعددی وجود دارد که برخی از آنها مزار بی بی حور و بی بی نور، امامزاده قاسم، قدمگاه حضرت علی، حوض چهل پایه، یخدان گلی، کویر خلیل آباد و … هستند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد امامزاده سید حسن خلیل آباد، که یکی از جاذبه های مذهبی این شهرستان به شمار می رود، اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم. امامزاده سید حسن خلیل آباد که به اسم مزار میرآباد نیز مشهور است، در استان خراسان شمالی و شهرستان خلیل آباد قرار دارد. این امامزاده در روستایی با نام میرآباد واقع شده است و تاریخ ساخت بنای آن به دوران قاجار و پهلوی اول بر می گردد. با توجه به نوع معماری و همچنین قدمتی که این بنا دارد، در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۳۱۶۵ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته است.

معماری بنای امامزاده سید حسن

معماری بنای امامزاده سید حسن

این بنا دارای پلان چند ضلعی است که گنبدی دو پوش بر روی آن قرار دارد. در برخی از بخش های این بنا از آجر چینی به صورت خفته و راسته استفاده کرده اند که تزئینات بنا را تشکیل می دهند. همچنین بنا دارای چهار ورودی هلالی شكل است. فضای داخلی آن نيز از اتاق های كم عمق با قوس هایی جناغی كه تا ساقه گنبد امتداد يافته شكل گرفته است. اين فضا با رسمی بندی هایی زيبا و نقوشی به رنگ های گوناگون تا مركز گنبد آراسته شده است. اطراف بنای امامزاده اتاق هایی برای استراحت زائرین در نظر گرفته شده است.

راه های دسترسی به امامزاده سید حسن

برای اینکه به زیارت این امامزاده بروید، باید به شهرستان خلیل آباد سفر کنید، در ابتدا می توانید وارد شهر خلیل آباد شوید و سپس از آنجا به روستای میر آباد سفر کنید. برای رفتن به خلیل آباد می توانید بلیط اتوبوس خلیل آباد را به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه کنید و در کمترین زمان ممکن خود را به این شهر برسانید. پس از اینکه وارد شهر شدید باید به سراغ وسایل حمل و نقل عمومی بروید که شما را به این روستا می رسانند. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید از مبداء خلیل آباد وارد جاده ابراهیم آباد-بزنجرد شوید و به سمت روستا حرکت کنید زمانی که طول می کشد به آنجا برسید در حدود 20 دقیقه است.

بازدید از امامزاده سید حسن خلیل آباد

بازدید از امامزاده سید حسن خلیل آباد

برای زیارن امامزاده نیازی نیست هزینه ای را پرداخت کنید و می توانید در تمام روزهای هفته به آنجا بروید. بهترین فصل برای رفتن به روستا فصل بهار است که هوای مناسبی دارد. اگر دوست دارید که زمانی به آنجا بروید که خلوت باشد بهتر است روزهای آخر هفته و یا مناسبت های مذهبی را انتخاب نکنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. م
    م
    15 بهمن 1402 در 07:22

    به اشتباه در این متن خراسان شمالی نوشته شده در حالیکه این امام زاده و شهرستان در خراسان رضوی است