شهرستان کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان و در عرض جغرافیایی 25 درجه و 21 دقیقه شمالی و در طول جغرافیایی 60 درجه و 23 دقیقه شرقی واقع شده و دارای اقلیمی گرم و مرطوب بوده، میانگین بارندگی سالانه آن 103 میلی متر و میانگین دمای سالانه آن 27 درجه سانتیگراد است. شهرستان كنارک دارای دو بخش (مركزی و زرآباد) و 4 دهستان (زرآباد شرقی، زرآباد غربی، جهليان و كهير) و 143 آبادی دارای سكنه است. معيشت روستاهای شهرستان كنارک بيشتر بر كشاورزی و صيد و صيادی و نيز تا حدودی بر تجارت (به ويژه تجارت با كشورهای پاكستان و حوزه خليج فارس) استوار است. منابع آب اين شهرستان از طريق دو رودخانه كهير و كاريانی، كه از ارتفاعات شمالی رشته كوه مكران سرچشمه می گيرند، تأمين می شود. از لحاظ دين و مذهب، همه ساكنان روستايی شهرستان كنارک پيرو مذهب اهل سنت (حنفی) هستند و تقريباً در همه روستاها روحانيون مذهبی برای آموزش و انجام مناسک دينی حضور دارند. این شهرستان دارای جاذبه های ناسناخته بسیاری است که یکی از آنها چشمه باتلاقی شورعین به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با آن آشنا می کنیم. اگر تمایل دارید زمانی به این منطقه سفر کنید پیشنهاد می کنیم این مطلب را از دست ندهید.
معرفی چشمه باتلاقی شورعین
طبیعت گردی یکی از پرطفدار ترین اشکال سفر به شمار می آید که امروزه در حال گسترش است و سالانه افراد زیادی به این نوع سفر روی می آورند. هدف از این سفر، بازدید از جاذبه های طبیعی به شمار می رود. بسیاری از افراد هستند که به دنبال جاذبه طبیعی می روند که کمتر شناخته شده اند و یا دسترسی به آنها به آسانی صورت نپذیرد. یکی از این جاذبه های ناشناخته در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و با نام چشمه باتلاقی شورعین شناخته می شود. چشمه باتلاقی شورعین در ۵ کیلومتری روستای تران در حوالی بندر کنارک در کنار کوه های مینیاتوری واقع شده اند. در بین اهالی این منطقه این اعتقاد وجود دارد که این چشمه، که باتلاقی كوچك از آب و گل گوگردی را بوجود آورده است، قدرت شفابخشی دارد. این چشمه در مکانی قرار دارد که به قدری ناشناخته است که برای رفتن به آنجا نیاز می شود از راهنمایان محلی کمک گرفت. این چشمه در زمینی برهوت و به دور از هر آبادی قرار دارد و به ندرت می توان موجود زنده ای را در آنجا مشاهده کرد. چشمه شورعین از جمله آثار طبیعی استان به شمار می رود که به لحاظ قرارگیری، در محدوده جغرافیایی گل فشان ها قرار گرفته است.
ساختار و عملکرد چشمه
این چشمه عملکردی شبیه به گل فشان دارد اما کمی با آن متفاوت است زیرا گل فشان ها در زمان عملکرد فعال خود حباب و گاز را از داخل گل به سمت بیرون پرتاب می کنند ولی در داخل چشمه شورعین آب است و گاز موجود در آن از داخل آب به سمت بیرون نشر پیدا می کند. این چشمه آبی شور دارد که همین موضوع دلیل نام گذاری آن به حساب می آید و البته گردی از نمک و گلهای خشکیده اطرافش را پوشانده است و گلی كه از چشمه های شورعین مانند گدازه های آتشفشان به بیرون تراوش می كند و به دوغ آبی سیمانی رنگ شبیه است. اهالی روستاهای اطراف اعتقاد دارند که این چشمه ها با جذر و مد دریا در ارتباط هستند به همین خاطر سپیده دم، زمانی که اندک آب چشمه فروکش میکند به نزدیک شورعین میروند و برای درمان بیماری از گل آن استفاده می کنند. از گل این چشمه برای درمان بیماری هایی مثل بیماریهای پوستی و درد مفاصل استفاده می شود. لازم به ذکر است که این چشمه باتلاقی است و نباید به آن نزدیک شد زیرا خطر کشیده شدن به داخل آن وجود دارد.
راه های دسترسی به چشمه
اگر با خواندن مطالب بالا تصمیم گرفتید حتما از این پدیده طبیعی دیدن کنید می توانید با تهیه بلیط اتوبوس کنارک به این منطقه سفر کنید. اگر هم تصمیم دارید با خودرو شخصی به این مسافرت بروید، باید به سمت روستای تران که در نزدیکی این پدیده قرار دارد حرکت کنید. روستای تران از توابع دهستان كهیر در مسیر محور ترانزیتی بنادر چابهار – كنارک – جاسك – عباس قرار دارد.
بازدید از چشمه باتلاقی شورعین
در زمان دیدار از این محوطه نیازی نیست هزینه ای بپردازید و بهترین زمان برای این سفر نیز فصول خنک سال به حساب می آید. در زمان گشت و گذار در اطراف این چشمه حتما نکات ایمنی را رعایت کنید و به هیچ عنوان بدون راهنما و به تنهایی به این محوطه نروید.
دیدگاهتان را بنویسید