کوار یکی از شهرستان های استان فارس به شمار می رود که علاوه بر تاریخ غنی که دارد دارای طبیعتی بی نظیر نیز است. این شهرستان را می توان یکی از کانون های گردشگری بر شمرد که مردم به خاطر جاذبه های متنوعی که دارد راهی آن می شوند. کوار کلمهای فارسی و به معنای سبدی پر از میوه است. در برخی منابع تاریخی نام کُواد برای این شهر برده شده است. در فارسنامه ابن بلخی در سال۵۰۰ ه.ق از قباد ساسانی، که در سالهای ۴۸۷ تا ۵۳۱ میلادی پادشاه ایران بوده، به عنوان سازنده این شهر یاد شدهاست: «چون قباد به پادشاهی نشست، سیرتهای نیکو نهاد و عمارتهای خرم بنا نهاد و آثار او این شهرهاست کی در اصل او بنا کردهاست، ارجان و نواحی آن … شهر آباد کُواد، …». آب و هوای این منطقه معتدل مدیترانهای است بنابراین در فصل های بهار و تابستان می توانید به راحتی به این شهرستان سفر کنید. کوار از شمال با کلانشهر شیراز، از غرب با شهرستان فیروزآباد، از جنوب با شهرستان خفر و از شرق با شهرستان سروستان همسایه است. اگر تصمیم دارید زمانی به این شهرستان سفری داشته باشید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را از دست ندهید زیرا در مورد بقعه شاهزاده ابوالقاسم کوار اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم.
معرفی بقعه شاهزاده ابوالقاسم کوار
يكی از ابعاد دين كه در اغلب تعاريف دين مشترک است، شعاير يا مناسك محسوب می شود. زيارت نيز يك منسک است كه در بسياری از اديان وجود دارد. حتی می توان گفت، عقيده به زيارت اماكن مقدس، از جمله مناسك و آيين هايی است كه در همه اديان وجود دارد ، به نحوی كه تصور وجود اديان بدون اماكن مقدسه غير ممكن است. زيارت كهن ترين شكل گردشگری است و امروزه يكی از مهم ترين اقسام گردشگری محسوب می گردد. در ایران به واسطه وجود امامزادگان متعدد، سفر زیادی به میزان زیادی انجام می گیرد. از میان امامزادگان موجود در کشور می توان به بقعه شاهزاده ابوالقاسم کوار اشاره کرد. ایشان از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) به شمار می آیند و مشهور به شاهزاده ابوالقاسم هستند. بقعه ایشان در دامنه کوه مشرف به دشت کوار، در مسیر جاده شیراز به کوار واقع شده است. بقعه شاهزاده ابوالقاسم در روستای ولیعصر (عج) به فاصله حدود ۵۰۰ متری این روستا، که پیش از این مشهور به قلعه فرنگی بوده است، قرار دارد. کتیبه ای در بقعه ایشان قرار دارد که صاحب بقعه را این چنین معرفی می کند: «مرقد مطهر امامزاده ابوالقاسم و فرزندان امامزاده علی و امامزاده قاسم فرزند حسن مجتبی(علیه السلام) که در قرن دوم سال ۱۱۲ هجری قمری در این مکان به شهادت رسید».
ساختار و معماری بنای بقعه امامزاده
بنای این امامزاده شامل تاق نصرت دو دهنهای می شود که را در سالهای اخیر ساختهاند. بارگاه امامزاده بر روی تپهای و در ارتفاع ۱۴۳۹ متراز سطح دریا قرار دارد. اطراف این امامزاده را به تازگی درخت کاری کرده اند که باعث شده است محوطه آن زیباتر به نظر برسد. یک حلقه چاه هم به ژرفای ۲۰۰ متری به آب رسیده و امامزاده باغی هم در پائین همین تپه واقع شده است. در نزدیکی این امامزاده قبرستان قدیمی وجود دارد که به قبرستان شاهزاده ابوالقاسم و در لیست آثار ملی ایران قرار دارد. این بقعه محل دفن برخی از شهدای مدافع حرم و همواره مورد توجه زائران و گردشگران است.
راه های دسترسی به بقعه شاهزاده ابوالقاسم
برای زیارت از این امامزاده باید راهی جاده شیراز – کوار شوید، که در مسیر جاده اصلی، جاده آسفالته بقعه امامزاده شاهزاده ابوالقاسم از جاده شیراز- کوار جدا میشود و با طی حدود ۱۳۰۰ متر به آن مکان مقدس میرسد. اگر با وسایل نقلیه عمومی می خواهید به این محل بروید می توانید بلیط اتوبوس خود را از مستر بلیط ه صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید و خود را به این مکان برسانید.
بازدید از بقعه شاهزاده ابوالقاسم کوار
زمانی که به زیارت از این محل می روید باید این نکته را مد نظر داشته باشید که در این محل کلیه امکانات رفاهی وجود دارد و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. پس از زیارت می توانید به روستا بروید و از دیگر جاذبه های گردشگری روستا دیدن به عمل آورید.
دیدگاهتان را بنویسید