امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی

امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی

سفر کردن یکی از جذاب ترین فعالیت هایی محسوب می شود، که بشر در طول تاریخ به آن می پرداخته است. افراد برای سفر کردن دلایل مختلفی دارند که یکی از آنها دیدار از اماکن مذهبی است. این نوع از سفر را می توان از قدیمی ترین اشکال سفر دانست که از زمان های بسیار قدیم رواج داشته است. افراد زیادی در زمان های مختلف برای دیدن اماکن مذهبی به سفر می رفتند و هنوز هم اینکار را می کنند. به این نوع سفر زیارت نیز اطلاق می شود و زیارت پدیده ای مذهبی و انگیزه گردشگر مذهبی که در آن، فرد یا گروه در سفر به محلی متعلق به فرقه ای خاص، به دنبال شفاعت از خدا و قدیسان آن مکان در مجموعه ای از شرایط است. گردشگری مذهبی به لحاظ معنوی، هدفمند است و به دلایلی چون انجام زیارت به عنوان یک عمل عبادی، ابراز قدردانی، اقرار به گناه و ادای نذر، دستیابی به رستگاری معنوی و اجتماعی، برقراری جشن و بزرگداشت رویدادهای مذهبی خاص و ارتباط با همکیشان صورت می گیرد. در ایران اماکن مذهبی و زیارتگاه های زیادی وجود دارد که در سر تا سر کشور گسترده شده اند. یکی از این این زیارتگاه ها امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی به شمار می رود.

معرفی امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی

معرفی امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی

سپیدان شهرستانی در استان فارس است که از قدمتی بالا دارد و از مرامز اصلی گردشگری در این استان به شمار می رود. این شهرستان که با جاذبه های طبیعی اش شهرت دارد، دارای اماکن مذهبی نیز است که محل خوبی برای زیارت محسوب می شوند و سالانه افراد زیادی به آنجا می روند. سپیدان از آب و هوایی خنک برخوردار است که همین موضوع آن را از لحاظ جذب گردشگر بیشتر جذاب می کند. یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی نامیده می شود که در دسته جاذبه های مذهبی این منطقه قرار می گیرد. امام زاده سید نورالدین علوی (ع) از نوادگان امام اول شیعیان حضرت علی (ع) به شمار می روند، که مرقد متبرکه ایشان در مرکز شهر اردکان، مرکز شهرستان سپیدان، واقع شده است. بنای بقعه ایشان از قدمت بالایی برخوردار که بر اساس سنگ نوشته ای که در این ورودی آن وجود دارد به زمان دیلمیان بر می گردد، ولی ساختمانی بعد از آن ساخته شده است که آن هم مربوط به زمان صفویان می شود و به سبب همین قدمت و همچنین معماری آن در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته است. این ساختمان به سبب قدیمی بودن چندین بار مورد مرمت قرار گرفته است تا از تخریب آن جلوگیری شود.

ساختمان بقعه امامزاده سید نورالدین علی

ساختمان بقعه امامزاده سید نورالدین علی

همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم ساختمان جدید امامزاده در دوران صفویان ساخته شد و در چندین دوره مختلف از جمله سال 1283هـ.ق در زمان حکومت فرمانفرما و 1309 به فرمان اویس میرزامعتمدالدوله ثانی والی فارس مرمت شد. این بنا دارای گنبدی کشیده است و پلانی چهار ضلعی دارد و در داخل آن بر روی مقبره ضریحی چهار ضلعی فولادی قرار دارد. در داخل بقعه آیینه کاری های زیبایی وجود دارد که زیبایی خاصی به محیط آن بخشیده است. از دیگر تزئینات به کار رفته در این بنا می توان به کاشی کاری هایی با طرح اسلیمی اشاره کرد. ورودی ساختمان به صورت طاغ جناغی درست شده است که اشکال متنوعی را می توان در بالای آن دید. لازم به توضیح است که سقف بنا را به طور شیروانی ساخته اند. گرداگرد این ساختمان را درخت های بلند و سر به فلک کشیده احاطه کرده، که به همراه رودی که در آن جاری است صحنه ای بی مانند دارد. در این میان درختی قدیمی و کهنسال نیز وجود دارد که در لیست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

راه های دسترسی به امامزاده سید نورالدین علی

برای اینکه به این محوطه دسترسی پیدا کنید، باید به شهرستان سپیدان بروید و خود را به این شهرستان برسانید. برای رفتن به آنجا هم می توانید بلیط اتوبوس خود را از مستر بلیط خریداری کنید و خود را به این محل برسانید. از آنجایی که امامزاده در داخل شهر اردکان، مرکز شهرستان سپیدان، قرار دارد، رفتن به آنجا کار راحتی است. وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر شما را در کمترین زمان به این محل می برند.

بازدید از امامزاده سید نورالدین علی غازی علوی

برای دیدار از این محل نیازی به پرداخت هزینه ندارید و می توانید به صورت رایگان از آن دیدن کنید. امکانات رفاهی کاملی در آن وجود دارد به همین خاطر می توانید به آسانی هر مدت زمانی که خواستید را در آنجا بگذرانید و مشکل یا کمبودی پیدا نکنید. پس از زیارت امامزاده می توانید به گردش در شهر بپردازید و از قسمت های مختلف شهر دیدن کنید. پیشنهاد مجله مستر بلیط به شما این است که حتما در صورت سفر به این منطقه حتما به زیارت این محل نیز بروید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *