روستای قوهیجان

روستای قوهیجان

سفر کردن یکی از بهترین و جذاب ترین فعالیت هایی به شمار می آید که بشر در طول قرن ها به آن پرداخته است. در این فعالیت هدف های مختلفی نهفته است که یکی از آنها دیدار از روستاها و طبیعت بکر و خاصشان محسوب می شود. به این نوع از سفر که با هدف دیدار از روستاها و جاذبه های گردشگری آنها انجام می گیرد گردشگری روستایی می گویند. قرارگیری روستاها در یک بستر طبیعی و شیوه زندگی روستانشینی فرصت های گردشگری در گردشگاه های داخلی و خارجی مکان های روستایی را به وجود می آورد. بنابراین روستا قلمرو گوناگونی از فعالیت و جاذبه ها را عرضه می دارد همین منابع و جاذبه های طبیعی و فرهنگی  تاریخی انگیزه های قدرتمندی برای بازدید نواحی روستایی و مقصدهای ارزشمندی برای گردشگری محسوب می گردند. امروزه گردشگری در مناطق روستایی و دور افتاده اهميت ويژه ای يافته و وسيله ای برای رفاه جوامع محلی تلقی می شود؛ اكثر مناطق روستايی ايران نيز دارای پتانسيل های گردشگری فراوانی هستند. یکی از این مناطق روستایی، روستای قوهیجان نام دارد که در استان زنجان و شهرستان طارم قرار گرفته است. سالانه افراد بسیاری با تهیه بلیط اتوبوس طارم راهی این شهرستان می شوند و از این جاذبه گردشگری ارزشمند دیدن می کنند.

معرفی روستای قوهیجان

معرفی روستای قوهیجان

شهرستان طارم در استان زنجان قرار دارد و به جهت جغرافیا و نوع اقلیمی که دارد، سرشار از جاذبه های طبیعی متنوعی است. در این استان می توان شاهد کوه های سر به فلک کشیده در کنار رودخانه ای خروشان به نام قزل اوزن بود که بخش اعظمی از طبیعت این منطقه را ساخته اند. این شهرستان قطب کشاورزی استان به شمار می رود زیرا در آن روستاهای بی شماری وجود دارد که یکی از آنها روستای قوهیجان نامیده می شود. این روستا از جمله جاذبه های طبیعی این استان نیز محسوب می شود که سالانه افراد زیادی برای گذران تعطیلات آن را انتخاب می کنند، دلیل اصلی آن نیز وجود طبیعتی بی مانند در آن است. این روستا که از قدمتی بالا برخودار است جاذبه های تاریخی هم در درون خود دارد که این موضوع می تواند تکمیل کننده این روستا به عنوان جاذبه ای گردشگری باشد. فاصله روستا با شهر طارم در حدود 20 کیلومتر می شود و شغل اصلی اهالی روستا کشاورزی و دامداری به شمار می رود. یکی از مهمترین محصولات اهالی روستا پشم گوشفن به حساب می آید زیرا شغل اصلی مردم منطقه به شمار می رود. بافت جوراب های پشمین از قدیمی ترین دست بافته ها و هنرهای سنتی این منطقه است که هنوز هم ادامه دارد و گاهی منبع درآمد مناسب برای خانوارها محسوب می شود و در آنجا جوراب های متنوع و رنگارنگی بافته می شود. علاوه بر این از محصولات دیگر روستا می توان به پنیر، روغن حیوانی و … اشاره کرد. لازم به ذکر است که نام این روستا در زبان محلی تاتی قجون تلفظ می شود.

جاذبه های گردشگری روستا

این روستا، روستایی پلکانی است که ساختار زیبایی را در پیش چشم بازدیدکنندگان قرار می گیرد. خانه ها همگی از مصالح بومی ساخته شده اند که این موضوع را می توان یکی از جذابیت های روستا دانست. این روستا در دامنه کوه قرار دارد و رودخانه ای از بالادست روستا جریان پیدا می کند و از وسط آن رد می شود که روستا را به دو قسمت تبدیل کرده است. کوه های اطراف به همراه دشت ها و مزارع روستا از جاذبه های طبیعی آن به شمار می روند که سالانه افراد زیادی را به سمت خود می کشاند. در کنار جاذبه های طبیعی آن، جاذبه ای مذهبی نیز در روستا وجود دارد که امامزاده اسماعیل نامیده می شود. امامزاده در 2 کیلومتری روستا قرار دارد و در بین اهالی روستا از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است. نکته مهمی که در مورد این روستا وجود دارد آب معدنی قابل شرب آن به شمار می رود که در بین گردشگران بسیار محبوب است. این آب معدنی به صورت خود جوش از کوه خارج می شود و آب شرب اهالی روستا و حتی باغات آنها را تامین می کند. اگر دوست دارید در مورد نحوه رسیدن به آنجا بیشتر بدانید به ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط مراجعه کنید.

راه های دسترسی به روستا

راه های دسترسی به روستا

برای اینکه بتوانید روستا را از نزدیک ببنید باید به شهرستان طارم سفر کنید برای این کار هم می توانید بلیط اتوبوس طارم را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و به این منطقه بروید. سپس با وسایل نقلیه عمومی موجود در مرکز این شهرستان خود را به روستا برسانید.

بازدید از روستای قوهیجان

برای دیدار از روستا شرایط خاصی وجود ندارد و می توانید در هر زمانی که میل داشتید به این روستا بروید. البته بهتر است فصل تابستان و بهار را برای این سفر اتخاب کنید زیرا طبیعت آن در بهترین حال خود قرار دارد و زیبایی بی نظیری را برای شما ارائه می کند. زمانی که به آنجا رفتید خرید از اهالی روستا را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. مظفری
    مظفری
    15 دی 1401 در 02:02

    سلام، اجداد بنده از اهالی قوهیجان بوده