استان زنجان یکی از استان های سردسیر ایران به شمار می رود که مقصد افراد زیادی در فصول بهار و تابستان است. همین نوع اقلیم به همراه بارش های فراوان باعث شده است که این استان یکی از سرسبزترین استان های کشور به حساب آید و در آن جاذبه های طبیعی فراوانی وجود داشته باشد. رودهای پر آبی در سراسر استان در جریان هستند که برخی از آنها قزل‌اوزن، زنجان رود، شورکات نام دارند. در شهرستان های مختلف آن نیز همین موضوع صادق و جاذبه های طبیعی بی نظیری در آنها پیدا می شود که سالانه طبیعت گردان زیادی را به سمت خود می کشانند. یکی از شهرستان های این استان که علاوه بر طبیعت بی نظیرش، آثار تاریخی زیادی هم دارد شهرستان ماهنشان است. این شهرستان با توجه به میزان آثار تاریخی اش، از قدمت بالایی برخوردار است و افراد زیادی این شهرسستان را مقصد سفر های خود قرار می دهند. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از جاذبه های طبیعی ماهنشان رفته ایم تا شما را با آن بیشتر آشنا کنیم.این جاذبه طبیعی ییلاق قارقالان نامیده می شود، که طرفداران فراوانی دارد که در تابستان رهسپار این دیار می شوند. اگر دوست دارید در مورد آن بیشتر بدانید این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معرفی ییلاق قارقالان

معرفی ییلاق قارقالان

ماهنشان که یکی از شهرستان های استان زنجان است در برخی از نواحی خود طبیعتی بکر و بی نظیر دارد که طبیعت گردان بسیاری که به سفرهای هیجان انگیز علاقه دارند را به سوی خود می کشاند. یکی از این مناطق ییلاق قارقالان نام دارد که منطقه ای زیبا و سرسبز در روستای علم کندی است. این منطقه قارقالان یک طبیعت بکر و همیشه ‌بهاری و آرام با کوه ‌ها و دامنه ‌های سرسبز و برفی دارد که دل هر بازدید کننده ای را می برد. در مورد وجه تسمیه نام این منطقه گفته می شود که به معنی برف دائمی است. این منطقه در بیشتر ماه های سال دارای برف است و دلیل آن نیز قرار گیری آن در ارتفاعات 3 هزار متری به شمار می رود. بهار در اسن منطقه کمی دیرتر از سایر مناطق می آید به گونه ای که شما می توانید از خرداد شاهد آب شدن برف ها و آمدن فصل بهار باشید. این ناحیه را سرزمین ریواس هم می نامند و دلیل آن وجود ریواس فراوان در منطقه است. طبیعت منطقه در فصل تابستان به قدری زیباست که به تابلو نقاشی بیشتر شباهت دارد و هر کسی با رفتن به آنجا و دیدن این طبیعت حیرت انگیز از خود بی خود می شود.

طبیعت منطقه ییلاقی

طبیعت منطقه ییلاقی

طبیعت این منطقه شامل مراتع دشت های سرسبز همراه با کوه ها و چشمه سارهایی بی نظیر است. در جای جای این منطقه می توانید گل های رنگارنگی را مشاهده کنید که آرامشی وصف ناپذیر به مهمانان خود تقدیم می کند. این دشت ها در تابستان محل چرای گله های گوسفند روستاییان اطراف آن محسوب می شود. در واقع اهالی این روستاها، زندگی نیمه کوچ ‌نشینی دارند و برخی از آن‌ها ۲۰ روز در راهند تا به ییلاق قارقالان برسند. هر یک از این روستاها سهمیه‌ای مخصوص به خود برای چرای دام هایشان دارند. چند هزار دام در تابستان در این مناطق به چرا مشغول‌اند و چوپانانی که بانواهای سنتی خود صدای دل‌نشینی را در منطقه سر می‌دهند که آرامشی وصف ناپذیر را به مسافران تقدیم می کند. در ییلاق، چوپانان پشم قوچ و میش بزرگ ‌تر از یک سال را در اواخر بهار و پاییز می‌چینند و پشم چینی بره یک بار در سال و یک بار هم در مرداد ماه انجام می شود. در این منطقه می توانید انواع مختلفی از گیاهان دارویی را بیابید که از آن جمله می توان به کاکوتی، چای کوهی (توکلیجه) گل پر، پونه اشاره کرد. یکی دیگر از مظاهر این منطقه صدای پرندگان است که در کنار صدای جویبار ها و گله های گوسفند سرودی زیبا را به ارمغان می آورد.

راه های دسترسی به منطقه ییلاقی

راه های دسترسی به منطقه ییلاقی

برای رفتن به این منطقه می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس ماهنشان را تهیه کنید و سپس با تاکسی خود را به این منطقه برسانید. هر چند که برای رفتن به این ناحیه ییلاقی خودرو شخصی وسیله ای مناسب تر به حساب می آید. اگر از ماهنشان به مقصد این ناحیه حرکت کردید باید وارد جاده ماهنشان – پری شوید که پس از طی کردن 68 کیلومتر به این محل می رسید.

بازدید از ییلاق قارقالان

بازدید از این مکان نیاز به شرایط خاصی ندارد و تنها به همراه برد وسایل مورد نیاز و لباس و کفش مناسب کفایت می کند. فعالیت های گوناگونی می توانید در این محوطه انجام دهید که برخی از آنها شامل کوهنوردی، عکاسی، پیاده‌روی در مراتع سرسبز، تماشای مناظر زیبا، شب‌نشینی دور آتش می شود. که با توجه به سلیقه و تمایلتان می توانید از میان آنها انتخاب یا همگی آنها را انجام دهید. لازم به ذکر است که کمپ زدن در این محوطه می تواند لذتی ویژه را برای مسافران به همراه داشته باشد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *