منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز

منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز

رامهرمز را به عنوان یکی از شهرستان های استان خوزستان می شناسند که از قدمتی بالا برخوردار است. این شهرستان از شمال به شهرستان‌های ایذه، مسجد سلیمان و شوشتر، از خاور به بهبهان و استان کهگیلویه و بویراحمد، از باختر به شهرستان اهواز و از جنوب به شهرستان بندر ماهشهر می رسد. مورخان و جغرافی دانان قدیمی بنای رامهرمز را، که به صورت های رام هرموز، رام اورمزد و یا رامز نیز در منابع آمده است، به هرمز اول، شاه ساسانی، نسبت داده اند. اما حمزه اصفهانب بانی این شهر را اردشیر بابکان، موسس سلسله ساسانیان، دانسته و نوشته که نام آن در اصل رامهرمز اردشیر بوده است. این شهر از آب و هوایی گرم برخوردار است به طوری که تابستان هایی بسیار  گرم و زمستان هایی معتدل دارند. همین امر موجب شده است که رامهرمز مقصد مناسبی برای سفر های زمستانی باشد. در این شهر جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارد که برخی از آنها عمارت صمیمی، غار صیدون کبوتری، قلعه داودختر (واقع در پاچکوه)، قلعه امیر مجاهد، قلعه یزدگرد، شهر مختارک، بیشه زارهای مارون و … هستند. یکی از جاذبه های این شهرستان، منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز نام دارد که در ادامه در مورد آن بیشتر می خوانید.

درباره منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز

درباره منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز

تغییر پوشش و کاربری زمین، به دلیل از بین بردن پوشش طبیعی و قطعه قطعه کردن یا منزوی کردن نواحی طبیعی، می تواند تهدیدی جدی برای تنوع زیستی به شمار رود. این مدل تغییرات اثرات مستقیمی در زیستگاه های حیات وحش، تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی دارند. مناطق حفاظت شده، به منظور محدودساختن وسعت تغییرات کاربری زمین، در نواحی معینی  که اغلب در نقاط داغ تنوع زیستی قرار دارند، تأسیس می شوند. یکی از این مناطق حفاظت شده در شهرستان رامهرمز قرار دارد و با نام منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز شناخته می شود. در این مطلب از مجله مستر بلیط اطلاعاتی را در مورد این منطقه با شما به اشتراک می گذاریم. این منطقه از شهریور ماه سال ۱۳۷۳ جهت احیاء محیط طبیعی و حیات وحش منطقه به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و پس از آن طی مصوبه شماره ۳۴۴ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) چهارم مردادماه 1390 از منطقه شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت و به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست. این منطقه از شمال به جنوب اراضی کشاورزی روستای مرادبیگی، از غرب به تقاطع جاده رامهرمز – رامشیر، روستای چم منیع و ارتفاعات موسوم به معرفی و تاسیسات و مشعل شرکت نفت، از جنوب به مشعل شرکت نفت تا محل تلاقی رودخانه های مارون، جراحی و الله بنام ابومخلد و از شرق به ابومخلد می رسد.

بخش های مختلف منطقه حفاظت شده

بخش های مختلف منطقه حفاظت شده

این منطقه مساحتی برابر با ۹۸۱۲ هکتار دارد و سیمای طبیعی آن از سه بخش کاملا متمایز دشتی در شمال، تپه ماهوری در میانه و کوهستانی در جنوب تشکیل شده است. در ادامه در مورد پوشش گیاهی و گونه های جانوری آن صحبت خواهیم کرد.

گونه های جانوری

این منطقه همیشه محل زندگی آهو بوده و دلیل حفاضت شدن آن نیز خطر انقراض این حیوانات بوده است. دشت و تپه ماهورهای بخش شمالی منطقه حفاظت شده دیمه از مکان های بسیار مناسب و ایده آل جهت احیاء نسل در حال انقراض گونه آهو به شمار می رود. مناطق تپه ماهور میانی و کوهستانی کم ارتفاع جنوبی منطقه محل مناسبی جهت زیست قوچ و میش و کل و بز است ولی در حال حاضر این حیوانات در این محوطه دیده نشده اند. کفتار راه راه از گوشتخواران مهم این منطقه به شمار می رود.

پوشش گیاهی منطقه

رودخانه جراحی که در این محوطه جریان دارد، پوشیده از بیشه زارهای گز و پده است که اکوسیستم جنگلی را پدید آورده و زیستگاه مناسبی جهت پذیرش وحوش مختلف فراهم آورده است. علاوه بر این پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده دیمه شامل گیاهانی نظیر انواع گرامینه ها و لگومینوزها می شود.

پوشش گیاهی منطقه

راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده دیمه

برای اینکه از این محوطه دیدن کنید باید به شهرستان رامهرمز سفر کنید و برای این سفر می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و بلیط اتوبوس رامهرمز را به صورت آنلاین خریداری کنید. این محوطه در مسیر جاده رامهرمز – رامشیر قرار دارد که باید پس از رسیدن به این شهر خود را به ناحیه برسانید.

بازدید از منطقه حفاظت شده دیمه رامهرمز

برای دیدار از این محوطه باید شرایط مربوط به مناطق حفاظت شده را رعایت کنید و هر گونه سرپیچی از این مقرارت برای شما عواقب قانونی به همراه دارد پس این نکته را به هیچ عنوان از خاطر نبرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *