انواع متعددی از جاذبه های گردشگری وجود دارد که یکی از آنها جاذبه های طبیعی به شمار می روند. از میان جاذبه های طبیعی که سالانه افراد زیادی را به سمت خود می کشانند، حیات وحش را می توان نام برد. ایران به جهت دارا بودن توان ها و جاذبه های چشمگیر از نظر تنوع زیستی یکی از کشورهای مهم دنیا محسوب می شود. چنانکه بر پایه آمار سازمان جهانی گردشگری، ایران با داشتن رتبه هفتم جهان در برخورداری از جاذبه های فرهنگی و تاریخی، رتبه هفتادم جهان را از نظر ظرفیت جذب گردشگر و رتبه سیزدهم را در بین کشورهای اسلامی دارد. در ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای جهان، برای حفظ و صیانت از محیط زیست كشور با تجویز قانون، برخی از نقاط كشور كه دارای جنبه های شاخص زیست محیطی بوده به عنوان مناطق تحت حفاظت تعیین شده تا نسبت به دست اندازی نوع بشر در این مناطق تا حدی جلوگیری به عمل آید، این مناطق تابع قواعد و مقررات خاص خود هستند. یکی از این مناطق که در دسته جاذبه های طبیعی به شمار می رود منطقه شکار ممنوع پزم نام دارد که سالانه افراد زیادی به دید آن می روند. در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با این منطقه بیشتر آشنا می کنیم.
درباره منطقه شکار ممنوع پزم
استان سیستان و بلوچستان که در جنوب شرقی ایران واقع شده است، با کشور پاکستان 900 کیلومتر و با کشور افغانستان 300 کیلومتر مرز مشترک و با دریای عمان حدود 270 کیلومتر مرز آبی دارد. این استان از دو ناحیه سیستان و بلوچستان تشکیل شده است که از لحاظ طبیعی کاملا با یکدیگر متفاوتند. ناحیه سیستان با 8117 کیلومتر مربع مساحت در قسمت شمالی این استان قرار دارد و حوزه ای مسطح و مسدودی به شمار می رود، که از آبرفت های دلتای قدیمی و فعالی رود هیرمند تشکیل شده است. ناحیه بلوچستان نیز با وسعت 179385 کیلومتر مربع منطقه وسیع کوهستانی محسوب می شود، که شما آن را بیابان لوت و حد جنوبی آن را دریای عمان تشکیل می دهد. یکی از جاذبه های طبیعی که در بخش بلوچستان قرار دارد، منطقه شکار ممنوع پزم نام دارد. منطقه شكار ممنوع پزم در شهرستان کنارک و در محدوده ای از بخش مركزی كنارک و قسمتی از بخش كهير واقع گردیده است. این منطقه از شرق به روستای کوردیم، از غرب و مرز شمالی نیز جاده آسفالته چابهار – جاسک و از جنوب به نوار ساحلی دریای عمان محدود می شود و در ناحیه نوار ساحلی دریای عمان قرار دارد.
ساختار و بخش های مختلف منطقه
منطقه پزم دارای مساحتی برابر با 37700 هكتار است که از نظر توپوگرافی 60 درصد منطقه به نواحی دشتی، 15 درصد آن مناطق مصبی و پيشرفتگی آب دريا (خور) و مابقی به تپه ماهورها اختصاص دارد. در این منطقه پوشش گیاهی و جانوری منحصر به فردی دارد که در ادامه توضیحاتی درباره آنها می دهیم.
پوشش گیاهی
از آنجایی که این منطقه در قسمت ساحلی دریای عمان قرار دارد از پوشش گیاهی مخصوص به خود برخوردار است که شامل جنگلهای حرا، پوشش های انبوه كهور ايرانی می شود و در مناطقی نيز گونه های كنار، گز، كلير و انواع ديگر گياهان بومی منطقه را می توان مشاهده کرد.
گونه های جانوری
بخاطر اینکه این منطقه جزء مناطقی به شمار می رود که دریایی و ساحلی است زیستگاه جانوران مختلفی، که بیشتر آنها دو زیست و آبی هستند، محسوب می شود. از این میان می توان به گونه های انواع لاكپشت دريایی، ماردريایی، فلامينگو، پليكان، انواع پرندگان آبزی و كنار آبزی ديگر اشاره نمود.
راه های دسترسی به منطقه شکار ممنوع
همانطور که در بخش های قبل توضویح دادیم این منطقه در شهرستان کنارک قرار دارد به همین خاطر برای اینکه بتوانید از این منطقه دیدن کنید باید بلیط اتوبوس کنارک را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید و خود را به شهر کنارک برسانید. پس از اینکه به شهر کنارک رفتید می توانید با وسایل نقلیه عمومی مثل تاکسی به این محل بروید.
بازدید از منطقه شکار ممنوع پزم
برای دیدار از این مکان شرط خاصی وجود ندارد و می توانید به راحتی به این مکان بروید. پیشنهاد ما به شما این است که در فصل های خنک سال به این محوطه بروید تا گرمای هوا موجب آزارتان نشود و به راحتی و در کمال آرامش به گشت و گذار در منطقه بپردازید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید