دریاچه پریشان
20 اردیبهشت 1400 29 خرداد 1403

دریاچه پریشان

دریاچه ها یکی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری هستند. در سراسر ایران دریاچه های کوچک و بزرگ بسیاری وجود دارند که هرساله مسافران زیادی از آنها بازدید می کنند تا اوقات خوشی را در دل طبیعت سپری کنند. دریاچه پریشان نیز نمونه ای مثال زدنی از این جاذبه ها است که در شهرستان کازرون و استان فارس قرار گرفته است.این دریاچه با نام فامور نیز شناخته می شود که از کوهی تحت همین عنوان در شمال شرق آن گرفته شده است. پریشان یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین خاور میانه محسوب می شود، که دور تا دور آن توسط کوه ها محصور شده است. با فرا رسیدن فصل پاییز، پرندگان زیادی از سیبری و کشورهای اسکاندیناوی به این دریاچه زیبا مهاجرت می کنند و منظره چشم نوازی را به وجود می آورند. اگر قصد سفر به کازرون را دارید و مایل هستید از این جاذبه فوق العاده طبیعی بازدید به عمل آورید، به شما توصیه می کنیم در ادامه با مجله مستر بلیط همراه باشید تا به اطلاعات بیشتری در خصوص آن دست پیدا کنید.

تاریخچه دریاچه پریشان

دریاچه پریشان زیست محیطی پایدار است که به دلیل تغییر شکل پوسته زمین در طی میلیون ها سال پدید آمده و شرایط خود را به خوبی حفظ کرده است. این دریاچه که در منطقه حفاظت شده دشت ارژن – پریشان واقع شده، در کنوانسیون رامسر و یونسکو به عنوان یک تالاب بین المللی به ثبت رسیده است.

تاریخچه دریاچه پریشان

نقشه و معرفی بخش های مختلف

دور تا دور این دریاچه توسط کوه ها احاطه شده است و 820 متر از آب های آزاد ارتفاع دارد. مساحتش 4300 هکتار، و حوضه آبریز آن حدود 5 کیلومتر مربع است که بیشترین مساحت را در ماه اردیبهشت دارد. پریشان از لحاظ تنوع زیستی فوق العاده غنی و مکانی برای زمستان گذرانی و زادآوری پرندگان مهاجر و مقیم بسیاری است. اطراف این دریاچه زیستگاهی برای گونه های مختلفی همچون نی، گز، بلوط، زالزالک، بادام کوهی، داغداغان و سایر گونه های جنگلی است. در آب آن چهار گونه از ماهیان بومی به نام های ماهی زردک، ماهی پرک، ماهی سرخه و مارماهی آب شیرین دیده می شوند. در سال 1368 تعدادی ماهی غیر بومی به این دریاچه وارد کردند که تنها ماهی کپور با شرایط تالاب سازش پیدا کرد و مابقی گونه ها، چندین مشکلات زیست محیطی را در پریشان موجب شدند. در اطراف این دریاچه 18 روستا وجود دارد که اقتصاد محلی ساکنین، به شدت به آن وابسته است. مردمی که در حوالی پریشان سکنی گزیده اند، به صورت های مختلفی مانند ماهیگیری، شکار پرندگان و گردشگری از آن بهره برداری می کنند. آب شیرین این دریاچه زیبا و دیدنی از چشمه های کف آن و صدها چشمه کوچک و بزرگ دیگر تامین می شود که در مناطق دشت ارژن و دشت فامور وجود دارند.

شرایط بازدید از دریاچه پریشان

این جاذبه طبیعی در فصل های معتدل بهار و پاییز، منظره خیره کننده ای به بازدید کنندگان ارائه می دهد. اگر قصد دارید که تنی به آب بزنید و در دریاچه شنا کنید، به شما توصیه می کنیم اصول ایمنی را جدی بگیرید تا دچار مشکل نشوید. طبیعت همواره به رایگان خدمات بسیاری به ما عرضه کرده است. به خاطر داشته باشید بهترین جبران ما، این است که مهربان باشیم. به گونه های زیستی حاضر در منطقه آسیب نرسانیم و آب دریاچه را آلوده نکنیم و زباله هایمان را برای طبیعت به یادگار نگذاریم. اگر می خواهید به شهر کازرون سفر کنید، خرید اینترتی بلیط اتوبوس کازرون از سایت مستر بلیط را به شما پیشنهاد می کنیم تا در هزینه و زمان خود صرفه جویی کرده باشید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

این دریاچه بی نظیر در 12 فاصله کیلومتری شهر کازرون قرار دارد. برای بازدید از آن می توانید پس از طی کردن مدتی در مسیر با خودروی شخصی، دریاچه را در 3 کیلومتری روستای ایازآباد به آسانی مشاهده کنید و اوقاتی خوش برای خودتان رقم بزنید.

آدرس: استان فارس، شهرستان کازرون، سه کیلومتری روستای ایازآباد.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید