امروزه علاقمندان به سفر به دنبال مقاصدی هستند تا بتوانند بسته کاملی از فعالیت های موجود در سفر را به آنها ارائه دهند. یکی از این مقاصد می تواند شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویر احمد باشد که علاوه بر پیشینه تاریخی خود، طبیعتی بی نظیر دارد. این شهرستان از شمال به بخش چرام، از مشرق به بخش مرکزی شهرستان ممسنی، از جنوب به دهستان بکش دو و دهستان امامزاده جعفر و از مغرب به دهستان های بویر احمد گرمسیری و امامزاده جعفر محدود است. رشته کوه زاگرس در آن امتداد دارد. باشت را می توان یکی از قدیمی ترین سکونت گاه های انسانی در استان کهگیلویه و بویر احمد دانست و برای اولین بار این خرداذبه در قرن سوم، از باشت به صورت باش در کوره ارجان نام برده و ابن بلخی در قرن ششم، آن را باشت قوطا ثبت کرده است: «باشت قوطا ناحیتی است در قهستان سردسیر». در قرن هشتم حمدالله مستوفی می نویسد:«باشت قوطا ناحیتی است که در کوهستان سردسیر است، حاصلش غله و اندکی میوه دارد». این شهرستان بنا به قدمت تاریخی خود دارای آثار تاریخی مختلفی است که هر یک از دوره ای از تاریخ بر جای مانده اند یکی از این آثار تاریخی پل پریم نام دارد.

معرفی پل پریم

معرفی پل پریم

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد پل پریم شهرستان باشت اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. در ایران، مهم ترین مناطقی که در آنها پل سازی ضرورت و رواج داشت، مناطق کوهستانی غرب و شمال ایران بود. در این مناطق، رودخانه های دائمی و فصلی متعددی وجود دارد که از جمله موانع طبیعی عمده بر سر راه ها به شمار می آمدند و به همین خاطر پل سازی در این مناطق الزامی بود. در این مناطق بیشتر از دیگر جاهای ایران می توانید پل های قدیمی و تاریخی را بیابید. در شهرستان باشت استان کهگیلویه و بویر احمد هم نمونه ای از این پل های قدیمی وجود دارد که به نام پل پریم شناخته می شود. این پل بر روی رودخانه تنگ شیو و در نزدیکی روستای چم بلبل ساخته شده است. تاریخ ساخت این بنا را مربوط به دوران قبل از اسلام و ساسانی یا هخامنشی می دانند، به همین خاطر می توان گفت از پل های اولیه در ایران به شمار می آید. همین اهمیت تاریخی و قدمت بالایی که دارد باعث شده است که در لیست آثار تاریخی ایران جای بگیرد، همچنین این پل با نام پل هخامنشی نیز شهرت دارد. در گذشته چندین پل بر روی رودخانه قرار داشته است که با مجموعه پل های پریم معروف بودند که امروزه تنها همین پل باقی مانده، که به تازگی مرمت شده است. محل احداث پل پریم یکی از نقاط استراتژیکی بوده که از عهد باستان تا دوره معاصر مورد توجه قرار گرفته است، پلی که بر روی رودخانه ای زیبا و مملو از ماهی ‌های رودخانه ای قرار دارد.

ساختار پل پریم

ساختار پل پریم

پل های باستانی ایرانی اکثرا از بخش های یکسانی تشکیل می شدند و در ساخت آنها اصولی مشابه مورد استفاده بوده است. از بخش های مختلف پل ها می توان به پی سازی یا شالوده ریزی، بستر سازی، پایه ها، کانه یا کنو، موج شکن یا آب بر، طاق دهانه ها و پشتبند اشاره کرد. هر یک از این بخش ها در کنار هم باعث می شدند که کارایی و استحکام پل بالا برود و با گذشت زمان همچنان پا برجا بماند تا جایی که برخی از پل ها همچنان تا به امروز و بعد از گذشت حتی هزار سال وجود دارند. پل پریم هم مانند دیگر پل های قدیمی بسیاری از این بخش ها را دارد و از سیزده دهانه و ستون های بزرگ تشکیل شده است. دهانه های پل به صورت طاق های کمانی و نیم دایره هستند که از ویژگی های معماری دوره هخامنشی و ساسانی است و اکثر پل های ساخته شده در این دوران به این صورت هستند. در ساخت این سازه از مصالحی مانند سنگ و ساروج استفاده کرده اند.

راه های دسترسی به پل

اگر می خواهید به شهرستان باشت سفر کنید می توانید بلیط اتوبوس این مقصد را از مستر بلیط صورت آنلاین تهیه کنید و در حین اینکه خریدی سریع و امن را تجربه می کنید از امتیازاتی که برای کاربران خود در نظر می گیرد بهره مند شوید. این پل در بیرون از شهر باشت و در فاصله 10 کیلومتری از آن قرار دارد، برای دیدار از آن، هم می توانید از خودرو شخصی و هم تاکسی استفاده کنید. مدت زمانی که طول می کشد تا از شهر باشت به این مکان برسید 15 دقیقه است.

بازدید از پل پریم

بازدید از پل پریم

نکته ای که در مورد بازدید از این بنا حائز اهمیت است رایگان بودن آن به محسوب می شود. در زمان دیدن این پل نه تنها نیازی به پرداخت هزینه ندارید بلکه می توانید زمانی را هم در طبیعت اطراف این پل به گردش بپردازید و در کنار روخانه زیبای آن به استراحت مشغول شوید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *