انواع مختلفی از گردشگری وجود دارد که یکی از آنها گردشگری روستایی به شمار می رود و هدف آن سفر به روستاها است. گردشگری روستایی دارای مزایای بسیاری است و می تواند جزء گزینه های مناسب برای کسب و درآمد و اشتغال زایی و ایجاد تغییرات مثبت در درآمد روستایی در نظر گرفته شود. گردشگری روستایی به ايجاد نوعی ارتباط بين ساكنين مراكز شهری و روستایی منجر می گردد كه نتايج آن دو جانبه است و علاوه بر آن نقش مؤثری در روابط آن ها دارد. گردشگری روستایی به طور مشخص از دهه‌ی 1950 به بعد گسترش يافت در دهه 1960 و 1970 م. بيشتر در زمينه اقتصاد گردشگری روستایی برای كشاورزان و جوامع محلی مورد توجه قرار گرفت. در این دوران افراد برای فرار از هیاهوی شهری و دوری از استرس های روزانه راهی روستاها می شدند. گردشگری روستایی را با انگيزه های متفاوتی از قبيل بی نظير بودن اكولوژی، دستيابی به فرصت های ماجراجویی، به ويژه ديدن جذابيت های فرهنگی يا كيفيت فضا و محيط نواحی روستایی بازديد می كنند. فضای روستایی می تواند يك مقصد گردشگری باشد كه افراد با علايق متفاوتی را جذب می کند. در ایران روستاهای زیادی وجود دارد که امروزه مقصد افراد زیادی برای سفر محسوب می شوند. یکی از این روستاها روستای پاقلعه در استان گلستان و شهرستان رامیان به شمار می رود.

معرفی روستای پاقلعه

معرفی روستای پاقلعه

شهرستان رامیان یکی از شهرستان استان گلستان به شمار می رود که سالیانه افراد زیادی آنجا را برای سفر انتخاب می کنند. در این شهرستان جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارد که دلیل سفر مردم به این ناحیه محسوب می شوند. چشمه سید کلاته، انجیر چشمه، منطقه کوهستانی و برف‌گیر النگ، چشمه پیر کرم، تپه تاریخی نقاره‌خانه، بقعه متبرکه امامزاده بی بی حلیمه خاتون الهادی، موزه مردم‌شناسی رامیان و … برخی از این جاذبه های به شمار می روند. علاوه بر تمام اینها روستای پاقلعه نیز یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این منطقه است. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه طبیعی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم، پس برای اینکه با این روستا آشنا شوید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. روستای پاقلعه در فاصله ۱۰ کیلومتری جنوب غربی شهر رامیان و ۷۰ کیلومتری گرگان واقع شده است. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستان‌ های سرد و تابستان‌ های معتدل دارد. همین موضوع باعث شده است طبیعتی بی نظیر در این محوطه به چشم بخورد و افراد زیادی برای همین دلایل به آنجا سفر کنند. آثار تاریخی شهر تاريخی تميشه و قلعه ماران در 3 کيلومتری روستا قرار دارند و همین موضوع باعث شده است که این روستا را به اسم پاقلعه نامگذاری کنند.

جاذبه های گردشگری روستا

جاذبه های گردشگری روستا

این روستا که قدمتی طولانی دارد علاوه بر اینکه جاذبه های طبیعی شگفت آوری دارد، از آثار تاریخی گوناگونی نیز بهره مند است. در ادامه این جاذبه ها را برای شما بیشتر معرفی می کنیم.

جاذبه های طبیعی

یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری این روستا، جاذبه های طبیعی آن محسوب می شوند. ارتفاعات غربی و جنوبی روستا با جنگل‏‌های انبوهی از درختان سوزنی برگ و ذخيره‌‏گاه جنگلی، از زيباترين جاذبه‏‌های طبيعی روستای پاقلعه محسوب می‌شوند. همچنین اطراف این روستا تفرجگاه های متعددی وجود دارد که شامل جامه ‏شوران و طبیعت سرسبز و چشمه‏ های پرآب سرگل و چشمه پشمکی اشاره کرد.

جاذبه های تاریخی پاقلعه

جاذبه های تاریخی

این روستا به واسطه قدمتی که دارد، جاذبه های تاریخی زیادی را در خود جای داده است. یکی از معروف ترین آنها قلعه ماران است که معروف ترین و پر اهمیت ترین جاذبه این روستا به شمار می آید.  این قلعه به دوران اشکانیان بر می گردد و بر روی کوهی به همین نام قرار گرفته  و بلندترین کوه در بخش رامیان گرگان است. سر کوه مسطح و مرتع گاو و گوسفندان است و چشمه آبی بر سر کوه قرار دارد که مورد استفاده دامداران قرار می گیرد. علاوه بر این در اطراف روستا، چاه‌‏هایی وجود دارد که با نام گندم سوخته شناخته می شوند و در گذشته، مکانی برای ذخيره‌ی آذوقه‌ی مردم قلعه بوده اند.

راه های دسترسی به روستا

برای اینکه به این قلعه بروید باید راهی شهرستان رامیان شوید و برای اینکار می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس رامیان به صورت آنلاین کنید. فاصله این روستا تا رامیان در حدود 19 کیلومتر می شود که می توانید این مسیر را با کمک وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر که به این روستا می روند طی کنید.

بازدید از روستای پاقلعه

بازدید از روستای پاقلعه

برای دیدار از این روستا نیازی به پرداخت هزینه نیست و از آنجایی که در این روستا اقامتگاه های مختلفی وجود دارد می توانید شب را نیز در همین محل بگذرانید. برای ماندن در این روستا و گشت و گذار در آن به حداقل دو روز زمان نیاز دارید ولی بر حسب میزان تمایلتان می توانید در این روستا بمانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *