روستای پامنار دزفول

روستای پامنار دزفول

از دیر باز تا به حال بارها شنیده ایم که «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی». در امتداد سفرهای خاطره انگیزمان این بار به دیار زیبای دزفول می رویم تا با روستای پامنار، آشنا شویم. اگر همراهمان باشید، بخشی از زیبایی های ایران را بیشتر می شناسیم. ما در مجله مستر بلیط یکی دیگر از جاذبه های گردشگری ایران سربلند را برای تان به ارمغان آورده ایم، تا بتوانید مقصدی رویایی را برای سفری ایده آل به همراه خانواده یا دوستان در نظر بگیرید. گشتی در سراسر کشور پر افتخارمان می زنیم و در ایستگاه استان خوزستان به سمت دزفول پیاده می شویم، تا اطلاعات بیشتری از قدمت، زیبایی و مناظر بکر این منطقه  به دست آوریم. دزفول از جمله شهرهای باستانی با تاریخی متعلق به دوران عیلامی ها یا 4000 سال پیش از میلاد، که با نام هایی همچون آوان، اندامش، دژپل، دسبول یا دسفول شناخته می شده است. جاذبه های طبیعی بی نظیرش از آبشار و اماکن مذهبی گرفته تا روستاها و بازار و تپه های باستانی، همگی بخشی از فرهنگ غنی و ناب ایران زمین را به تصویر می کشد. روستای پامنار در بخش دهستان شهی و شیهون از شهرستان دزفول قرار گرفته و در تمام فصول سال به ویژه بهار بسیار از سوی گردشگران مورد بازدید واقع می گردد. رودخانه های زیبا و پر آبش امکان صیادی و ماهیگیری را به صورت حرفه ای و تفریحی برای مسافران فراهم می آورد. و از جمله صنایع دستی منحصربه فردشان می توان به کپو بافی اشاره نمود. منطقه ای دنج و به دور از هیاهو و مناظری سرسبز و پوشیده از درختان سر به فلک کشیده، که همجوار با سد دز نیز است، شرایطی ایده آل برای افرادی که به دنبال آرامش محض هستند را ایجاد می کند. حد فاصل 40 کیلومتری از شهر دزفول نمایی از روستایی خارق العاده که به رودخانه شیهون کاملا محاط شده، توجه هر بیننده ای را به خود جلب خواهد کرد.

درباره روستای پامنار دزفول

درباره روستای پامنار دزفول

پامنار علاوه بر زیبایی طبیعی، از اماکن تاریخی همچون قلعه و گورستان باستانی نیز برخوردار بوده و که برای هر شخصی که به گردش و تاریخ علاقه مند است، می تواند جذابیت خاصی داشته باشد. اگر چه دزفول در منطقه ای کوهستانی و مرتفع قرار دارد، اما قسمت روستای پامنار کاملا مسطح و نمایی دشت مانند را به تصویر می کشد، که لحظات غروب خورشید را به تابلویی فراموش نشدنی تبدیل می نماید. آب و هوایی ناب و پاکیزه در کنار آسمانی درخشان در شب؛ که با درخشش ستارگان پدیده ای بی نظیر را به نمایش می گذارد، موجب شده برای عاشقان رصد کهکشانی نیز محدوده ای ایده آل به شمار برود. این روستا در حد فاصل بین دو سد دز و کرخه است و همین امر موجب شده تا از سرسبزی و طراوت بالایی برخوردار باشد. دزفول از دیرباز مورد توجه شاهان ساسانی نیز قرار داشته و از آن به عنوان اقامتگاه و شکارگاه های بهاری استفاده می کرده اند. وجود آب و جنگل های پراکنده نیز این منطقه را برای زیست گونه های جانوری بسیار مناسب و امن ساخته است. رودخانه شیهون در بالادست به دریاچه ای عظیم با همین نام بدل می گردد، که در فصول گرم سال یکی از محدوده های زندگی پرندگان مهاجر به شمار می رود. علاوه بر آن تنوع جانوری بی نظیرش شامل انواع کبک، قرقاول، تیهو، شاهین، عقاب، و گونه ای از مرغان ماهی خوار در کنار شکارچیان کوچکی مثل روباه، راسو، مار و حتی خرگوش های صحرایی غول پیکر، مناطق همجوار روستای پامنار را به پارک حیات وحشی دوست داشتنی تبدیل نموده است. به هر قسمت از سرزمین کهنمان نگاه کنید، تنوع آب و هوایی منحصر به فردی که به صورت همزمان در تمام مناطق جاریست، هر گردشگری را خیره و متعجب می گرداند. اگر قصد سفر به مقصدی فراموش نشدنی را دارید، توصیه می کنیم حتما روستا پامنار را در لیست مقاصد مفرح و دوست داشتنی خود بگنجانید. طی چند سال اخیر و با ورود مسافران به روستا کمی از مهجوریتش کاسته و کم کم در کانون توجه قرار می گیرد.

زمان سفر به روستای پا منار

چه زمانی به روستای پامنار سفر کنیم؟

متاسفانه طی دهه اخیر موجی از گرد و غبار اکثر شهرهای جنوب، جنوب غربی و غرب کشور را فرا می گیرد، که تقریبا پدیده ای غیر قابل کنترل نیز به شمار می رود. از همین رو اگر قصد سفر به این مناطق زیبا را دارید، با توجه با اخبار و اطلاعات هواشناسی، فصولی از سال را که کمترین میزان آلاینده ها و ریز گردها را اعلام می کنند، برای سفری خاطره انگیز و به یاد ماندنی در نظر بگیرید. روستای پامنار آنقدر صفا و صمیمیت و طراوت را در خود جای داده که تنها با یک بار سفر عاشقش می شوید. طبیعت منحصر به فردش با مناظری خیره کننده همواره آغوش پر مهرش را به روی گردشگران عزیز می گشاید.

وجود جاذبه های طبیعی زیبا

وجود قلعه ای با قدمت چند هزار ساله

دوران ساسانیان منطقه دزفول و توابعش از مهمترین تفریحگاه ها و مناطق گردشگری شاهان و شاهزادگان به شمار می رفته، از همین رو ساخت ابنیه و قلعه ای باستانی جزئی جدا نشدنی از این اقلیم محسوب می گردیده است. یکی از این قلعه ها به نام شاداب که در حدفاصل 15 کیلومتری از شهر دزفول و در منطقه شیهون قرار گرفته، با مساحتی بالغ بر 12000 متر مربع و تاریخی مرتبط با عهد ساسانی است. قلعه شاداب کدخدایی به نام شاداب عبدل داشته، که از زمین داران بزرگ زمان خود محسوب می گردیده است و بعدها به همین خاطر نام وی را بر قلعه نهاده اند. نمای بیرونی قلعه در نگاه اول تصویری از یک کوه را به نمایش می گذارد، و بعد از نزدیک شدن به آن و یا ورود به بخش های بالایی کوه تازه متوجه بنای قلعه خواهید شد، که به دلیل در امان ماندن از نفوذ و شناسایی توسط دشمنان به این شکل طراحی و ساخته اند. شاید همین ویژگی پنهان بودن بافت قلعه در گذشته موجب شده تا نام قلعه فراموشی را نیز بر آن بگذارند. ساختمان قلعه شاداب با مهارت بسیار خیره کننده ای در دل کوه قرار دارد و گویی کوه و قله های اطرافش در واقع نوعی پوشش برای محافظت از بنا و ساکنانش به شمار می رفته است. نکته‌ی جالب دیگر در مورد قلعه شاداب، این است که تا 25 سال قبل از آن به عنوان اقامتگاه استفاده می کرده اند و بعدها برای نگهداری دام ها در فصل زمستان نیز مورد بهره برداری اهالی روستای پامنار قرار می گرفته است. در زمان ساسانیان شاداب به عنوان مکانی در جهت ذخیره و نگهداری آذوقه محسوب می شد و با توجه با ساختار استراتژیکی خارق العاده اش از امنیت باورنکردنی نیز برخوردار بود. به طور کلی بازدید از این قلعه دیدنی و با شکوه که یادگاری از دوران های حکومتی مختلف در سرزمین مان ایران بوده خالی از لطف نیست و اگر کمی اهل ماجرا جویی باشید، قطعا خودتان اولین نفری هستید که پس از ورود به روستای پامنار، پینشنهاد دیدن این قلعه را به خانواده یا همسفرهای تان می دهید.

قبرستان قدیمی روستای پا منار

 دریاچه زیبای شیهون

سایت مستر بلیط از جمله منابع ارزشمند و بسیار پرطرفدار برای شناخت و دریافت اطلاعات از مقاصد سفر، اقامتگاه ها و بهترین مناطق گردشگری به شمار می رود. در سفر به دزفول و روستای پامنار حتما از دریاچه زیبا و تماشایی شیهون نیز دیدن فرمایید. در واقع شهرت این دریاچه به قدری زیاد است که اکثر گردشگران برای دیدن آن به دزفول می آیند و می توان گفت زیبایی و چشم نوازی طبیعتش، همانند نمای ارزشمند برای این شهر به شمار می رود. این دریاچه در فصول سرد مکانی برای زیست و اقامت پرندگان مهاجر محسوب می گردد، که سالانه هزارن نفر را برای تماشای این میهمانان زیبا و دوست داشتنی به روستای پامنار می کشاند. در کنار دریاچه قدم بزنید و برای ساعاتی خود را در فضای پرانرژی و سرشار از زندگی آن رها کرده و در پایان روز و فرارسیدن شب، از دیدن آسمان درخشان و پرستاره اش لذت ببرید. فراموش نکنید که شنا کردن در این دریاچه خطرات زیادی در پی خواهد داشت و از آن جا که دیواره های دریاچه با توربین های سد احاطه شده اند، ممکن است موجب غرق شدن افراد گردد. اما استفاده از قایق های متنوع پارویی و پدالی بر سطح دریاچه شیهون بلامانع بوده و می توانید با سفر بر آب روزی دلنشین را برای خود، خانواده و دوستان تان رقم بزنید.

وجود قبرستان قدیمی

قطعا در مناطقی که قدمتی باستانی دارند، وجود آرامگاه ها و قبرستان یکی از ویژگی های تاریخی آن ها به شمار می رود، که نشان از روزهای پرفراز و نشیب هر خطه ای خواهد داشت. گورستان نسبتا کوچکی که در بخش پایینی کوه و قلعه شاداب قرار گرفته است، سینه ای پر از داستان های کهن از انسان های گذشته را به تصویر می کشد. قبرهایی که به صورت ایستاده ساخته شده اند، بیانگر نوع عقاید و شیوه های تدفین در ایران باستان هستند. سنگ هایی که با طرح های جالب، منقش گردیده اند، توجه هر بیننده ای را به خود جلب می نماید. در برخی از این حکاکی ها تصویر زنان و مردانی را می بینید که با بالا رفتن از درختان نخل به چیدن خرما مشغولند، یا افرادی که با کوزه های مزین در دست به رقص و پایکوبی می پردازند. شاید بازدید از گورستان چندان برای تان جالب نباشد، اما این گورستان قدمتی ارزش بسیاری دارد و به همین دلیل هم جزء اماکن گردشکری در اطراف روستای پامنار محسوب می شود.

 ماهیگیری در سد شیهون

تفریحات جذاب و مهیج

 ماهیگیری در سد شیهون

همه ما با اطراق در کنار رودخانه، دریاچه یا سدها اولین چیزی که به عنوان تفریحی مهیج و سرگرم کننده به ذهن مان می رسد، ماهیگیری است. رودخانه و دریاچه شیهون پر از ماهی های بزرگ و سرزنده ای است، که هر مسافری را برای صید وسوسه می نمایند. آب دریاچه از درصد بسیار بالای مواد معدنی برخوردار است و از همین رو ماهی هایی که در آن زندگی می کنند از خواص ویژه ای نیز برخوردار هستند. این ماهی ها در اعماق دریاچه به تولید مثل می پردازند و همیشه مکانی برای یک صید دلنشین و جذاب به شمار می رود. در قسمت مرکزی دریاچه جزیره ای کوچک قرار گرفته است که برای ماهی گیری بسیار مناسب خواهد بود، و فقط کافی است با خود امکانات ماهیگیری به همراه ببرید. فضای جزیره می تواند محلی متفاوت و رویایی برای اطراق و کمپینگ باشد، اما حتما از همراه داشتن امکانات رفاهی خود اطمینان حاصل نمایید.

امکان قایق سواری

مردم روستای پامنار قایق های متنوع پدالی، موتوری و پارویی را برای گردش و سیر و سیاحت مسافران به آن ها اجاره می دهند. شما می توانید با یکی از اهالی که به عنوان راهنمای مسیر و استفاده از قایق ها همراهی تان خواهد کرد، از سفر بر سطح دریاچه و گذران اوقاتی خوش نهایت لذت را ببرید. از سویی دیگر استفاده از قایق ها برای گردش در سد نیز مهیا است و امکان یک قایق سواری فراموش نشدنی را برای شما به ارمغان می آورد. به یاد داشته باشید روزهایی که با وزش باد همراه است، بهترین زمان برای بازدید از زیبایی های روستا محسوب می شوند، زیرا هوا از پاکی و شفافیت بیشتری برخوردار است. مسافران نوروزی با خرید بلیط اتوبوس دزفول می توانند به راحتی از گردشگاهی بکر و خارق العاده دیدن نمایند و اوقات خوشی را در کنار خانواده یا دوستان سپری کنند.

آب تنی در دریاچه

پیش تر گفتیم که شنا در دریاچه خطرات خاص خود را دارد، اما این مسئله تا حدودی به مهارت شما در شنا نیز بستگی خواهد داشت، زیرا کسی به عنوان محافظ یا ناجی در کنار سد و دریاچه حضور ندارد و مسئولیت آبتنی بر عهده خودتان است. وجود توربین های قدرتمندی که برای تصفیه و جریان آب در اعماق دریاچه و سد تعبیه گردیده اند، علی رغم آرامش ظاهری بر سطح آب در قسمت های عمیق گردابی مهیب را پدید می آورند که بسیار خطرناک هستند.

عکاسی در چشم انداز های زیبای روستا

روستای خارق العاده پامنار فضایی رویایی در شب و منظره ای خیره کننده در روز به ویژه زمان غروب آفتاب را دارد، که برای عکس گرفتن و ثبت بی نظیر ترین لحظات گزینه ای ایده آل به شمار می روند. اگر کمی سلیقه و ذوق عکاسی و از مهارت های جلوه های بصری خاص اطلاعات داشته باشید، می توانید ناب ترین عکس های زندگی تان را در این منطقه ثبت نمایید. شب های پرستاره و آسمان چشم نواز روستا، تابلویی منحصر به فرد از طبیعت را به نمایش می گذارد.

امکان قایق سواری در روستای پامنار دزفول

مردمی خونگرم و مهمان دوست

استان خوزستان در همیشه تاریخ به مهمان نوازی و داشتن مردمی مهربان و صمیمی شهرت داشته است. روستای پامنار با انسان هایی پاک، دوست داشتنی و مهمان دوست در کنار انواع آداب و رسوم سنتی همواره آغوش گرمشان را بر روی مسافران و گردشگران گشوده اند و از هر گونه کمک و رسیدگی به آنان دریغ نمی دارند. هنر بالای زنان و مردانش در ساخت صنایع دستی از جمله کپوبافی، طبخ انواع غذاهای محلی لذیذ، کلوچه های سنتی خوش طعم و عطر دل انگیز دمنوش های طبیعی، همگی روزهای به یاد ماندنی از اقامت در این روستا را برای شما رقم خواهد زد. بوی کاهگل دیوارهای خانه ها، شمیم نان تازه، عطر تنورهای افروخته و خوراکی های خوشمزه ای مانند انجیر، بلوط و بادام در کنار گونه های گیاهی زیبا از نخل، رملیک، بنه، جاز و کنار فضایی فراموش نشدنی و رویایی را در دفترچه خاطرات زندگی تان ثبت می نماید. زیراندازهایی از جنس نخل و حصیر که توسط دستان توانمند و متبحر زنان روستا بافته می شوند، نمایی خارق العاده از هنر مردمان شریف و غیور خطه پرافتخار دزفول و روستای پامنار را به نمایش می گذارد.

امکان اقامت در روستا

روستا علاوه بر جذابیت های بی نظیرش از اتاق ها و خانه هایی برای اقامتی راحت و امن نیز برخوردار است، و شما با اجاره این منازل یا اتاق ها می توانید از سفری دلپذیر لذت برده و با فراغ بال از تمام مناظر دیدنی و تاریخی روستا و اطرافش بازدید نمایید.

شرایط بازدید روستای پامنار دزفول

شرایط بازدید از روستای پامنار دزفول

روستای پامنار در هر زمانی برای بازدید علاقه مندان مهیا است، اما همانطور که قبل تر گفتیم، برای سفر حتما از شرایط آب و هوایی منطقه اطلاعات کافی کسب نمایید، تا بتوانید روزهای خاطره انگیزی را در زندگی خود و خانواده ثبت کنید. برای دریافت برترین پیشنهادها بهتر است به سایت های معتبر گردشگری همچون مستر بلیط سر زده و آخرین آمار را برای فراهم کردن انواع امکانات به دست آورید.

آدرس و نحوه دسترسی

روستای دیدنی و زیبای پامنار در حد فاصل 25 کیلومتری از شهرستان دزفول قرار گرفته و علی رغم وجود دریاچه، سد، قلعه تاریخی، گورستان باستانی و انواع امکانات تفریحی هنوز جایی در تورهای گردشگری برای خود به دست نیاورده است. اگر به دزفول سفر نمودید، حتما با وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس یا تاکسی می توانید به این روستا سفر کرده و از جاذبه های بی نظیرش لذت ببرید. چنانچه از خودرو شخصی استفاده می کنید، پس از طی مسافتی 45 دقیقه ای نمایی از روستا شما را به دامان پر مهرش خواهد خواند.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید