روستای پالنگان یکی از زیبا ترین روستاهای ایران است که در منطقه کردستان واقع شده است. معماری حیرت انگیز و پلکانی این روستا موجب شده که به ماسوله کردستان مشهور شود و نام آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد. این روستای زیبا در شمال غرب کردستان و ابتدای اورامان کردستان در میان دره ای سرسبز قرار گرفته و دارای طبیعتی چشم نواز و تحسین برانگیز است. مردمان این روستا بسیار مهمان نواز و دارای فرهنگی اصیل هستند. مناظر تماشایی و شگفت انگیز پالنگان موجب شده که سالیانه گردشگران بسیاری از سراسر نقاط ایران و جهان به بازدید از آن بروند. اگر می خواهید با روستای پلنگان بیشتر آشنا شوید تا پایان با مجله مستر بلیط همراه باشید.

تاریخچه روستای پالنگان

روستای پالنگان کامیاران یا همان پلنگان یکی از ارزشمند ترین روستاهای پلکانی ایران است که در مرز میان استان کرمانشاه و کردستان قرار دارد. قرار گیری این روستا در دامنه ارتفاعات کوه شاهو موجب شده است که طبیعتی دیدنی و حیرت انگیز داشته باشد. در بخش جنوب غربی روستا کوه های کل و سرلو و در بخش جنوب شرقی آن گردنه زمان گریوه واقع شده اند. از این رو روستای پالنگان همانند نگینی درخشان در این میان است که در هر فصلی جلوه ای خاص و تحسین برانگیز دارد. پالنگان دارای آب و هوایی مطبوع و معتدل و در 1020 متری از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است. شاید این سوال در ذهن شما نیز شکل گرفته باشد که پالنگان به چه معنی است و علت نام گذاری روستا به این نام چیست؟ در گذشته در کوه های این منطقه پلنگ ها زندگی می کرده اند و به همین دلیل روستا به همین نام شهرت یافته است. پال در زبان کردی به معنی تکیه گاه است. این روستا در میان کوه ها و در دل دره ای حاصلخیز واقع شده است و با عبور از جاده خاکی و فرعی منطقه ای بسیار زیبا و سر سبز مشاهده می شود که فوق العاده خیره کننده است که همان پلنگان محسوب می شود و با تابلو به بهشت گمشده کردستان خوش آمدید چشم نوازی می کند.

سبک معماری منحصر به فرد و بی نظیر این روستا نشان دهنده قدمت و تاریخ آن است. شواهدی نیز مانند قلعه قدیمی و پل های تاریخی و همچنین قبرستان قدیمی با سنگ قبرهایی به خط کوفی و آتشکده وجود دارد که تایید کننده این قدمت است. بررسی های صورت گرفته توسط باستان شناسان نشان می دهد که قدمت روستا به دوران اسلامی و زمان ساسانیان باز می گردد. مدتی بنی اردلان از حکامی محلی کردستان در روستای پالنگان حکومت می کرد و مدتی نیز در اختیار امرای کلهر قرار داشت. مردم این روستا کرد هستند و به زبان کردی صحبت می کنند. همچنین سنی مذهب و دارای گویش اورامی هستند. مردمان روستای پلنگان جشن ها و آداب و رسوم بسیار زیبایی دارند و خیلی مهربان و مهمان نواز هستند. همین موضوع موجب شده که نظر گردشگران بسیاری به پلنگان جذب شود.

تاریخچه روستای پالنگان

نقشه و معرفی بخش های مختلف

با رفتن به روستای پالنگان گویی در میان بهشت قدم نهاده ای، طبیعت بکر و خیره کننده، آبشار های خروشان، چشمه سارها و … که در گوشه و کنار روستا به چشم می خورد نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند و قطعاً قدم زدن در چنین محیطی می تواند بسیار لذت بخش باشد. رود تنگی ور دقیقاً از میان روستا عبور می کند و دارای آبی بسیار گوارا است و طرفداران بسیاری دارد. چشمه های پر آبی که اطراف روستا هستند تامین کننده آب خوش طعم و زلال رود هستند. وجود خانه های سنگی و پلکانی در میان چنین طبیعت زیبا و سر سبزی موجب شده که پلنگان به یکی از زیبا ترین نقاط ایران تبدیل شود.

این روستا مملو از دیدنی های بکر و منحصر به فرد است که از جمله آن ها می توان به کوه های مرتفع و سر به فلک کشیده، چشمه های خروشان، رودهای پرآب، باغ های سر سبز و … اشاره نمود که همگی در کنار یکدیگر طبیعتی رنگارنگ ایجاد کرده اند. علاوه بر جاذبه های طبیعی در روستای پالنگان جاذبه های تاریخی متعددی نیز وجود دارد که باعث شده پالنگان به یکی از روستاهای تاریخی کشور تبدیل شود. از بناهای تاریخی پالنگان می توان به آتشکده و دژ، گورستان، قلعه تاریخی، مساجد و … اشاره نمود که بیان کننده قدمت هزار ساله روستا هستند. آب و هوای مناسب این روستا موجب شده که شرایط رشد محصولات کشاورزی متنوعی فراهم و همچنین باغات متعددی در پالنگان وجود داشته باشد. از محصولات کشاورزی روستای پالنگان می توان به گندم، جو، زردآلو، انجیر، انجیر، هلو و انار و … اشاره نمود.

پوشش گیاهی پالنگان

پوشش گیاهی پالنگان

موقعیت کوهستانی پالنگان و آب و هوای مطبوع آن بستر بسیار مناسبی برای رویش انواع گیاهان داروییفراهم آورده است. به همین دلیل پالنگان دارای پوشش گیاهی بسیار غنی و کاملی است و از جمله گونه های گیاهی این منطقه می توان به خاکشیر، گل گاوزبان، گل بابونه، کاسنی، گل ختمی، درختان ارژن، درختان بنه، بلوط و کیکم و … اشاره نمود. در اطراف روستا نیز مراتع سرسبزی وجود دارد که مکان مناسبی برای چرای دام و دامداری هستند.

غذاهای روستای پالنگان

اگر به روستای پالنگان سفر کردید به شما پیشنهاد می کنیم که غذاهای محلی آن غافل نشوید. پالنگان دارای غذاها و خوراکی های لذیذ و متنوعی است که از جمله آن ها می توان به ماهی های کبابی، آش دوغ، شلمین، پرپوله، غازینه و غذاهای گیاهی اشاره نمود. در منطقه پالنگان حوضچه های پرورش ماهی غزل آلا متعددی وجود دارد که در کنار آن ها غرفه هایی هستند که با صید ماهی تازه آن را کباب می کنند و ارائه می دهند که طعم فوق العاده بی نظیری دارد و در میان گردشگران دارای طرفداران بسیاری است.

سوغات پالنگان

صنایع دستی، کشاورزی، دامداری و شیلات از مهم ترین حوزه هایی به شمار می آیند که مردم روستا پالنگان در آن ها مشغول به فعالیت هستند. از این رو گردشگرانی که به پالنگان سفر می کنند می توانند از محصولات کشاورزی، انواع ماهی تازه، عسل طبیعی، انواع لبنیات، گلیم بافی، جاجیم بافی، موج بافی و شیرینی های محلی روستا به عنوان سوغات خریداری نمایند و به این ترتیب لذت سفر خود را تکمیل نمایند.

اقامت در پالنگان

اقامت در پالنگان

طبیعت بکر و بسیار زیبا و سر سبز پالنگان هر بیننده ای را وسوسه می کند که حداقل یک شب را در آن سپری کند. گردشگران در داخل روستا پلنگان می توانند چادر برپا کنند و یا از خانه های اجاره ای که در روستا جهت اقامت بازدیدکنندگان در نظر گرفته اند استفاده کنند و به رزرو آن ها بپردازند و شبی مملو از آرامش و سرشار از لذت را در دل پالنگان سپری کنند.

شرایط بازدید از روستای پالنگان

بازدید از روستای پالنگان در تمامی روزهای سال امکان پذیر است اما این منطقه در فصل بهار و تابستان همانند تکه ای از بهشت است که بسیار زیبا و سر سبز با آب و هوایی عالی و رودهای خروشان و چشمه ساران چشم نواز محسوب می شود. از این رو به گردشگرانی که قصد تهیه بلیط اتوبوس کامیاران را دارند پیشنهاد می کنیم که بهار یا تابستان را برای سفر انتخاب کنند.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

کامیاران دقیقا در مسیر سنندج و کردستان واقع شده است و برای دسترسی به پالنگان باید حدود 57 کیلومتر از کامیاران طی نمود و به این بهشت گمشده دست یافت. بهترین راه دسترسی به پالنگان استفاده از خودرو شخصی و یا خودروهای اجاره ای مستر بلیط است. البته در این مسیر مینی بوس ها و تاکسی های برون شهری نیز فعال هستند که گردشگران می توانند از آن ها استفاده نمایند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *