موزه استاد بهتونی یکی از موزه های بسیار جالب و دیدنی در شهر تبریز است که به عنوان اولین موزه شخصی کشور از آن یاد می شود. تمام آثار موجود در این موزه اثر دست استاد بهتونی است. استاد محمد حسن بهتونی در سال ۱۳۰۵ در تبریز متولد شد و بدون این که دانشگاه یا کلاس های آموزشی برود، کار خود را آغاز کرد.
این استاد در عرصه هنرهای پیکر تراشی و تجسمی اشیاء بسیار زیادی را ساخته است. استاد بهتونی در سال ۹۲ در گذشت اما مجموعه آن که حدود بیش از ۱۰ هزار قطعه مجسمه است، برجا مانده اند، این آثار با ارزش حاصل ۴۷ سال کار و تلاش او است. در ادامه مجله مستر بلیط همراه ما بمانید تا شما را بیشتر با این موزه و آثار شگفت انگیز موجود در آن آشنا کنیم.
تاریخچه موزه استاد بهتونی
با توجه به هنر خانواده استاد بهتونی می توان گفت که این هنر و کار را از آن ها آموخته و در ابتدا به ساخت مجسمه های ساده گچی و سیمانی مشغول بوده است. استاد بهتونی کار خود را با انگیزه فرهنگی و نشان دادن آداب و رسوم و سنت های مردم تبریز و معرفی غذاهای محلی شروع کرد و بعد آن را به منطقه های دیگر گسترش داد. نا گفته نماند که استاد بهتونی ۴۷ سال از عمر خود را برای ساخت تمام آثار موجود در این موزه گذاشت تا به بتواند فرهنگ این شهر را به دیگران نیز نشان دهد.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
استاد بهتونی برای ساخت هر یک از آثار خود ۱ الی ۲ هفته زمان گذاشته است. آثار موجود در این موزه شامل ۱۰ هزار قطعه از جمله مجسمه های گچی و سیمانی از میوه جات، خشکبار، غذاها، انواع سوپ و آش رشته، شله زرد و چلو کباب بختیاری، پیتزا، ماکارونی، ژله، شیرینی جات، مربا، سیب زمینی، چلو گوشت، خورشت بادمجان، دلمه، کباب ترکی و هر آن چه از غذاهای خوشمزه که به فکر تان می رسد.
تمام این آثار آن قدر طبیعی و حرفه ای ساخته شده اند که محال است آن ها را با واقعی شان تشخیص دهید. اگر علاقه مند به دیدن این آثار از نزدیک هستید، می توانید با خرید بلیط قطار تبریز به این شهر سفر کنید و به موزه استاد بهتونی بروید.
استاد بهتونی یک سبک به خصوص را در هنر خود به کار گرفته و با الهام گرفتن از اشیاء اطرافش آن ها را به صورت تخصصی خلق کرده است. در این موزه سرویس بهداشتی و بوفه نیز وجود دارد و می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید. اگر به شهر تبریز سفر کردید، پیشنهاد می کنیم حتما از این موزه کارتونی دیدن فرمایید.
شرایط بازدید
بازدید از این جاذبه گردشگری کاملا رایگان است و شما می توانید از ساعت ۹ صبح الی ۱۵ بعد از ظهر به این موزه بروید و از نزدیک شاهد این خلاقیت ها باشید.
راه های دسترسی به موزه استاد بهتونی
موزه استاد بهتونی زمانی که از دنیا نرفته بود، در خیابان ثقه الاسلام، جنب مقبره الشعرا بود، اما پس از مرگ این استاد، موزه به خانه هنر واقع در باغ گلستان روبروی هنرستان وحدت انتقال یافت. افرادی که قصد سفر به این شهر را دارند می توانند تمام بلیط های مورد نظر خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین و یا حضوری تهیه کنند و از سفر خود لذت ببرند.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید