آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل

آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل

شهرستان بابل پرجمعیت ترین شهرستان استان مازندران به شمار می رود که در سرشماری سال 1395 جمعیت آن 531930 نفر بوده که متشکل از هفت بخش و هفت شهر است. مختصات ریاضی شهرستان بابل در طول 52 درجه و 40 دقیقه و 20 ثانیه و عرض 36 درجه و 33 دقیقه و 10 ثانیه شمالی است. شهرستان بابل، در قسمت مرکزی استان مازندران، در ایالت قدیم طبرستان واقع است. از مشرق به شهرستان های قائم شهر و سوادکوه، از مغرب به شهرستان آمل و از جنوب به شهرستان دموند محدود است. از شمال شهرستان بابلسر آن را از درای خزر جدا می کند. شهرستان بابل بر بخش های مرکزی، بندپی غربی و بند پی شرقی مشتمل است و ده دهستان دارد. بلندترین قله های آن لشن حدود 3392 متر و نارگلی حدود 3282 متر ارتفاع دارد. مناطق روستایی آن در دشت و کوهستان قرار گرفته است. بندپی به لحاظ کوهستانی بودن و داشتن جنگل های انبوه و مراتع فراوان از نواحی ییلاقی مشهور مازندران شمرده می شود. رودهای بابل و تالار، اراضی این شهرستان را آبیاری می کنند. این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری متنوعی است که یکی از آنها آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل به شمار می رود که در بین اهالی منطقه دارای ارزش و اعتبار بالایی است.

معرفی آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل

معرفی آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل

در میان تمامی بناهای مذهبی، مقابر و به طور اخص امامزادگان در کنار مساجد، مهم ترین بناهای ایران اسلامی به شمار می آیند. امامزاده در لغت به معنای فرزند یا نوه یکی از امامان در اصطاح از نظر ذکر احوال و اراده محل، به «مدفن و مزار متبرک آنان و بزرگان سادات که در سراسر شهرها و روستاهای ایران پراکنده است»، اطلاق می گردد. امامزادگان سادات شیعه علوی بودند که تا پایان خلافت عباسی در نبرد با ستم خلافت و سلطنت برای دست یافتن به عدالت و دفاع از حق مردم به شهادت می رسیده اند و سپس در بین اعتقاد و ارادت مردم جای می یافتند. ایران از جمله کشورهایی است که در آن امامزادگان زیادی وجود دارد که در بین مردم دارای اهمیت زیادی هستند. یکی از این اماکن، آرامگاه سلطان محمدطاهر به شمار می رود که در شهرستان بابل و استان مازندران قرار دارد. گفته می شود که امامزاده سلطان محمدطاهر از نسل حضرت امام موسی بن جعفر علیهم السلام به شمار می رود که در روستایی به همین مدفون شده اند. بنای این آرامگاه  که در حاشیه شهر بابل و در مسیر جاده‌ی بابل به شهر سیمرغ واقع شده، مربوط به سال ۸۷۵ ه‍. ق است. این بنا با توجه به قدمتی که دارد، در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۶۷ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است. مستر بلیط به شما کمک می کند تا بلیط مورد نظر خود را خریداری کنید و به این منطقه سفر کنید.

معماری بنای آرامگاه سلطان محمدطاهر

معماری بنای آرامگاه سلطان محمدطاهر

سبک معماری این بنا به بنای امامزاده یحیی در شهر ساری شبیه است. پلان این ساختمان به صورت  کثیرالاضلاع است که در ساخت آن از آجر استفاده کرده اند. برج بقعه با ارتفاعی برابر با 22 متر از بیرون به صورت هشت ضلعی است و طاق نمایی در پایین و قاب مستطیل شکلی در بالای هر ضلع آن دیده می‌شود. این بقعه دارای چهار لنگه درب چوبی نفیس منقش کاری شده بود که در گذشته دزیده شدند. دو لنگه از آنها پیدا و دوباره بر جای خود نصب شدند. در گذشته بر روی قبر امامزاده صندوق چوبی مشبک وجود داشت که به سال ۷۸۵ هجری قمری متعلق بود. همچنین داخل صحن یک سنگ قبر وجود داشت که اطراف آن با آیات قرآنی به خط نسخ ممتاز نوشته شده بود که این سنگ نیز به سرقت رفته است. در حال حاضر بر روی قبر، ضریحی فولادی نصب کرده اند که با چند پله از سطح زمین فاصله دارد. برای اینکه از نحوه دسترسی به این منطقه مطلع شوید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

راه های دسترسی به آرامگاه سلطان محمدطاهر

راه های دسترسی به آرامگاه سلطان محمدطاهر

برای رسیدن به این بنا باید راهی شهر بابل شوید و برای اینکار می توانید از اتوبوس استفاده کنید و بلیط اتوبوس بابل را به صورت آنلاین خریداری کنید و به این شهر بروید. پس از رسیدن به بابل باید به سمت روستای سلطان محمدطاهر حرکت کنید. برای رفتن به این روستا می توانید از وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر کمک بگیرید و خود را به این روستا برسانید.

بازدید از آرامگاه سلطان محمدطاهر بابل

برای دیدار از این روستا نیازی نیست هزینه ای پرداخت کنید و می توانید در هر زمانی که تمایل دارید به زیارت ایشان بروید. اگر ترجیح می دهید با آرامش از این محل زیارت کنید بهتر است روزهای خاص سال به این مکان نروید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید