گردشگری انواع مختلفی دارد که یکی از آنها گردشگری روستایی نامیده می شود. در این نوع گردشگری، روستا مقصد سفر است و افراد زیادی با اهداف مختلف به این نواحی سفر می کنند. گردشگری روستايی با قدمتی بيشتر از يك قرن، با ارائه جذابيت و ايجاد تمايل در استفاده از فضا و ويژگی های محيط روستايی برای گردشگران و همچنين كاركردی جهت بهبود و ارتقاء شاخص های اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و زيست محيطی منطقه ميزبان مورد توجه بسياری واقع شده است. با اين ديدگاه برنامه ريزان تلاش دارند تا با شناسايی مزيت ها و محـدوديت هـا، هـم موجبات توفيق گردشگری روستايی را در پاسخگويی بـه نيازهـای گردشـگران فـراهم آورند و هـم موجبات اصلاح مناطق روستايی را موجب شوند. در ایران روستاهای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها به خاطر آب و هوا و طبیعتشان مورد توجه هستند و برخی دیگر به واسطه آثار تاریخی مورد توجه قرار گرفته اند. ولی نکته ای که در مورد روستا ها مشترک است آب و هوای پاکیزه آن ها به شمار می رود، که افراد زیادی را برای رفتن به آنجا ترغیب می کند. یکی از روستاهای ایران که در شهرستان اردستان قرار دارد، روستای موغار نامیده می شود.
معرفی روستای موغار
در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این روستای تاریخی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. موغار روستایی با تاریخ 2500 ساله است که در شهرستان اردستان قرار دارد و در ۲۸ کیلومتری شمال غربی شهر اردستان و ۲۵ کیلومتری نطنز واقع شده است. طول جغرافیایی آن ۵۲ درجه و ۱۲ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۳۳ دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا ۹۹۷ متر است. در مورد وجه تسمیه نام این روستا روایتی به این صورت وجود دارد که موغار از دو کلمه «مغ» و «آر» تشکیل می شود و در اصل اسم آن «مغ آر» بوده که به مرور زمان موغار تلفظ شده است. مغ به ضم میم در اصل مک بوده و به معنی پیشوای زردشتی و مرد روحانی زردشتی است. جمع آن مغان است و مغان طبقه ای پائین تر از موبدان بوده اند، در واقع «آر» برای نسبت است، بنابراین مغار (موغار) معنای جای پیشوای زردشتی می دهد. بر این اساس می توان گفت که این روستا در زمان ساسانیان نیز وجود داشته است و قدمت آن حداقل به دوران ساسانی بر می گردد. لازم به ذکر است که مردم این روستا از طریق کشاورزی و باغداری روزگار خود را می گذرانند.
آثار تاریخی روستا
در این روستا می توانید آثار تاریخی متعددی از جمله مسجد جامع موغار، بقعه پیر بابا اسماعیل، ارگ موغار، ارگ قدیمی موغار، مقبره شیخ عارف، بافت تاریخی، محله حمام، محله عرب، محله پیالجه، محله بابا اسماعیل، ساباطی، قبرستان متروکه، خانه باغ حاج اقبال، منزل حاج توکلی شامل اندرونی و بیرونی و شاه نشین و منزل حاج شیر محمد اشرفی موغاری را ببنید که در ادامه این بخش برخی از آنها را به اختصار توضیح می دهیم.
مسجد جامع موغار
این مسجد در دوران قاجار در این روستا ساخته شده است و در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۲۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بانی این مسجد را فردی به نام حاج ربیع می دانند که دارای شبستان زیر زمینی بسیار قدیمی و البته زیبا است و جای مشعل و چراغ ها داخل آن دیده می شود.
بقعه پیر بابا اسماعیل
بقعه پیر بابا گنبد خشتی دارد که جای شمعدانی از عصر صفوی بر دیوار آن ساخته شده است. بر روی قبر سنگ قبری نهاده اند و نوشته این سنگ با اندازه 36 * 63 به خط نستعلیق است که بر روی آن نادعلی دیده می شود و دور تا دور سنگ هم نام دوازده امام به خط نسخ حک شده است.
ارگ موغار
با توجه به موقعیت این روستا حملات زیادی به آن می شد به همین خاطر دو ارگ در این روستا دیده می شد که یکی به زمین زراعی تبدیل شده است ولی دیگری هنوز وجود دارد. این ارگ از آثار منحصر بفرد و نا شناخته کویر مرکزی ایران است و شباهت زیادی به ارگ بم دارد. این قلعه مساحتی برابر با سه هزار متر مربع در دوطبقه و چهار برج دیده بانی مربوط به دوره قاجار است. در ساخت این بنا از خشت و گل استفاده کرده اند و یک دروازه ورودی در این قلعه وجود دارد.
راه های دسترسی به روستا
این روستا در 28 کیلومتری شهر اردستان قرار دارد پس اگر مشتاق به سفر به این منطقه شدید و دوست دارید برای رفتن به آنجا از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، در ابتدا می توانید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و پس از آن با خودرو های موجود در شهر به این روستا بروید.
بازدید از روستای موغار
برای دیدن این روستا نیاز به پرداخت هزینه نیست ولی پیشنهاد می کنیم در فصول خنک سال این سفر را انجام دهید تا از گرمای هوا در امان باشید و بهتر بتوانید از تمام بخش های آن دیدن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید