موزه سنجش (خانه سلماسی)

موزه سنجش؛ تاریخچه + راه های دسترسی

موزه سنجش یکی از نخستین موزه های مربوط به ابزار اندازه گیری در تبریز است، تبریز دارای آثار تاریخی و باستانی است که از هر لحاظ با ارزش هستند و هر کدام از آن ها نشان دهنده یک دوره از زندگی مردمان مختلف است.

مردمان تبریز بسیار مهمان نواز و خون گرم هستند، اگر به این شهر سفر کرده باشید مطمئنا دیده اید که چگونه از افراد گردشگر استقبال می کنند. این موزه بسیار با ارزش، قسمت های مختلفی دارد که هر یک از آن ها کاربرد های گوناگونی دارند. اگر می خواهید بیشتر با موزه سنجش آشنا شوید؛ تا پایان مجله مستر بلیط همراه ما باشید.

تاریخچه موزه سنجش

زمان ساخت بنای این موزه تقریبا در سال ۱۲۵۳ بوده که این تاریخ مربوط به اواسط دوره قاجار است. موزه سنجش در گذشته منزل شخصی، یک فرد ثروتمند به نام آقای سلماسی بوده است اما پس از مرگ او در سال ۱۳۷۴ میراث فرهنگی این خانه بزرگ را از خانواده وی خرید و پس از گذشت ۶ سال مرمت و تعمیر ساختمان، در سال ۱۳۸۱ به موزه سنجش تبدیل شد. سر انجام موزه سنجش در آثار ملی کشور به شماره ۱۸۶۲ ثبت شد و هر ساله افراد زیادی برای بازدید از آن راهی تبریز می شوند.

تاریخچه موزه سنجش

نقشه و معرفی بخش های مختلف

ساختمان موزه سنجش از900 متر مربع زیر بنا برخوردار و از 2 طبقه متشکل شده و هر قسمت آن به ابزار آلات خاصی اختصاص یافته است. مصالحی که برای ساخت این بنا به کار رفته اند؛ شامل سنگ لاشه با ملات ساروج در پی ها و دیواره های زیرزمین آن ترکیبی از سنگ و آجر است. همچنین دیوار های همکف آن از جنس خشت با روکش آجری است.

پس از این که از در موزه وارد شوید، به یک دالان می رسید و بعد از آن یک حیاط بزرگ مربعی شکل به چشم می خورد. در دور تا دور حیاط، پنجره هایی بسیار زیبا وجود دارند که جذابیت فضا را دو چندان کرده اند. اگر می خواهید این موزه باصفا را ببینید بهتر است در یک روز بهاری که هوا مناسب است بلیط هواپیما تبریز را تهیه کنید و به آن جا بروید.

اگر بخواهید وارد موزه یا همان خانه سلماسی شوید؛ باید از سمت راست از پله ها بالا بروید. اولین ورودی که به چشم می خورد، خانه زمستانی است و در همان قسمت می توانید به دیگر قسمت های تالار نیز بروید. هر یک از این تالار های موزه، معماری ویژه ای دارند و مناسب فصل های مختلف هستند. در تالارهای طبقه همکف ابزار اندازه‌ گیری زمان، قد، اسطرلاب و انواع ساعت ‌ها به نمایش درآمده‌ اند. این تالار، تالار زمستان است که آن را با اشیای قدیمی تزیین کرده اند و فضایی نور گیر دارد.

تالار بعدی موزه مخصوص پاییز است و در آن چند تلسکوپ، اسناد حاوی اطلاعات، ساعت های قدیمی و اشیاء دیگر از این قبیل وجود دارد. از این تالار می توانید به زیر زمین بروید، این زیر زمین مخصوص فصل تابستان است و هوای آن جا بسیار خنک می باشد.

در کنار پله ‌های ورودی تالار اول، رو به روی شما ساعتی آفتابی وجود دارد که بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب تنظیم می ‌شود. ساعت ریخته ‌گری شده با روکش طلا که در زیر عکس یکی از امپراتورهای روم باستان کشیده شده است، از دیگر آثار دیدنی این موزه است.

قدمت این ساعت بسیار با شکوه به قرن 17 میلاد باز می‌ گردد و همین ارزش آن را دو چندان کرده است. همچنین در قسمت ‌های دیگر موزه سنجش چندین ساعت ساخت کشورهای سوئیس، آلمان و فرانسه دیده می شود که قدمت هایی کهن دارند.

در این موزه یک تنه درخت که متعلق به دوره پلیوسن است و عمری حدود ۵ میلیون سال دارد، نیز نگهداری می شود. اگر به دیدن این موزه رفتید می توانید از امکانات دیگر آن نظیر سرویس های بهداشتی، بوفه، رستوران و اقامتگاه استفاده کنید.

شرایط بازدید از موزه سنجش

شرایط بازدید

برای رفتن به شهر تبریز در هر لحظه ای از شبانه روز، کافی است به سایت مستر بلیط مراجعه کنید و به صورت آنلاین بلیط خود را دریافت کنید. این موزه جمعه ها و روزهای تعطیل رسمی باز نیست. ساعت بازدید از این موزه در پاییز و زمستان ۸ صبح الی ۱۴:۳۰ است اما در تابستان می توانید علاوه بر این تایم، در ساعات ۱۶ الی ۲۰ نیز به موزه سنجش بروید. برای خرید بلیط، باید در هنگام ورود از دکه بلیط فروشی که در دالان ورودی قرار گرفته است، بلیط تهیه کنید.

راه های دسترسی به موزه سنجش

موزه سنجش در آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان امام خمینی، کوچه مقصودیه، بن بست سلماسی قرار دارد. برای سفر به تبریز می توانید با وسایل مسافربری از جمله هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی به این شهر بروید و یک سفر خاص را تجربه کنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تبریز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *