منطقه منجنیق

منطقه منجنیق؛ معرفی + راه های دسترسی

باغملک یکی از شهرستان های استان خوزستان است که در قسمت شرقی این استان قرار دارد. همانطور که مطمئنا می دانید، استان خوزستان یکی از مناطق ایران است که از تاریخی برابر با قدمت فلات ایران برخوردار است و قسمت های زیادی در این استان قرار دارد که دیرینگی غنی ای دارند و از بین آنها می توان به باغملک اشاره کرد.

این منطقه در منابع مختلفی با نام های جوانکی، جانکی، جونکی، جانکی گرمسیری و جانکی سردسیری آورده شده است. قدمت این ناحیه را مربوط به دوران عیلامی ها می دانند، بنابراین می توان حدس زد که در این منطقه می توان آثاری کهن و مربوط به دوران ایران باستان را یافت. منطقه منجنیق، محوطه ای باستانی است و به نوعی آن را هسته اولیه باغملک می دانند.

در این ناحیه آثاری از دوران های مختلفی یافت شده است که آن را تبدیل به یکی از مهمترین آثار تاریخی ایران کرده است. مجله مستر بلیط که همواره در جهت آشنائی شما با مناطق تاریخی ایران کوشیده است در این بخش نیز این منطقه را به شما معرفی می کند.

معرفی منطقه منجنیق

معرفی منطقه منجنیق

منطقه منجنیق در جاده باغملك – رامهرمز و در نزديكی شهرستان باغملك قرار گرفته است و بر اساس نظر کارشناسان قدمت آن به دوران چهارم و پنجم هجری و یا شاید قبل تر بر می گردد. این منطقه که یکی از بخش های باغملک در گذشته بوده است، با وجود آثاری که در آن قرار دارد احتمال می رود در گذشته شهر یا روستایی بوده باشد.

در حقيقت منجنيق محوطه‌ای باستانی است كه بر سطح آن می توان سفال‌هايی از دوره‌های مختلف اشكانی، ساسانی و اسلامی را یافت. با کاوش در این منطقه می توان آثاری متعلق به دوران ساسانی تا صفوی را در آن پیدا کرد و از آداب و رسوم مردم منطقه در آن دوران اطلاع حاصل کرد.

نام این منطقه در گذشته «اوربه» بوده است و علت نامگذاری آن به این اسم به وجود تمام باغ ها و زمین های کشاورزی باغملک بر می گردد. وجود طبیعتی بکر در این منطقه آن را به بهشت تبدیل کرده بود ولی امروزه تنها تعداد کمی از این مناطق در آن وجود دارد. علاوه بر باغ ها، امروزه می توان در این محوطه، خرابه ها و مزارهای قدیمی این شهر تاریخی را نیز مشاهده کرد.

افسانه های مربوط به منجنیق

یکی از افسانه هایی که در مورد این شهر روایت می شود مربوط به سوزانده شدن حضرت ابراهیم توسط نمرود است. گفته می شود مکانی که حضرت ابراهیم در آن سوزانده شد، شهر باستانی منجنیق بوده است. بقعه ای با نام شاه رودبند در این شهر وجود دارد که مردم معتقدند متعلق به حضرت ابراهیم است.

بخش های مختلف منجنیق

بخش های مختلف منجنیق

منجنیق شهر قدیمی و اولیه باغملک بوده که هم اکنون خرابه هایی در آن قرار دارد که آثار تاریخی برجسته ای همچون آسیاب، کوره های سفالگری، دیوار و پل هایی از دوره های ساسانی، سلجوقیان، اتابکان لر و صفویه هستند.

سنگ آسیابی که در این منطقه یافت شده، یکی از مهمترین آثار تاریخی در این منطقه است. بر روی این این سنگ آسیاب می توان نوشته ای با خط کوفی را دید که عبارت «لا اله الا الله محمد رسول الله» را نشان می دهد. این اثر تاریخی را می توان منحصر به فرد دانست زیرا تا کنون سنگ آسیابی با این مشخصات، در هیچ کجا پیدا نشده و همین موضوع است که اهمیت آن را دو چندان می کند.

از دیگر آثاری که در این مکان قرار دارد «تپه باستانی کاستر» است که در مرکز این شهر قرار دارد. مردم محلی این قسمت را همان آتشکده ای می دانند که حضرت ابراهیم در آن به آتش کشیده و آتش به گلستان تبدیل شد، بر اساس همین اعتقاد گفته می شود که اگر حدود یک متر از این تپه را سوراخ کنید، از آن خاکستر خارج می شود که این نشان دهنده سکونت قوم یهود در منطقه است، البته باید این نکته را اذعان کرد که این داستان مربوط به یهودیان ساکن در این منطقه است.

اگر قصد دارید به این منطقه سفری داشته باشید، اتوبوس می تواند گزینه ای مناسب جهت صرفه جوئی در هزینه هایتان باشد. خرید بلیط اتوبوس  را بهتر است به صورت آنلاین و از مستر بلیط انجام دهید.

راههای دسترسی به منطقه منجنیق

راه های دسترسی به منطقه منجنیق

برای اینکه از این مکان بازدید کنید باید به سمت باغملک بروید که در شرق استان خوزستان قرار دارد. این شهر در فاصله 12 کیلومتری از اهواز واقع شده است و می توانید برای رفتن به این منطقه هم از وسایل حمل و نقل عمومی و هم خودرو شخصی استفاده کنید.

شرایط بازدید

بازدید از این مکان بدون پرداخت هیچ هزینه ای امکان پذیر است.  لباس و کفش مناسب از واجبات این سفر به شمار می آیند.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اهواز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *