سفر کردن یکی از جذابیت های زندگی است و از فعالیت هایی به شمار می رود که کمتر کسی را می توان دید که به آن علاقه نداشته باشد. انواع مختلفی سفر وجود دارد که یکی از آنها سفرهای تاریخی است که به قصد دیدن آثار تاریخی منطقه ای انجام می شود. ایران یکی از کشورهایی است که مقصد اصلی برای دوست داران این نوع سفر محسوب می شود و سالانه افراد زیادی برای این کار به ایران سفر می کنند. در سراسر کشور می توانید آثار تاریخی، که از گذشته های دور باقی مانده است، را بیابید. یکی از شهرهای ایران که از قدمت فراوانی نیز برخوردار است، ارسنجان نام دارد که در استان فارس واقع شده است. این شهر دارای آثار تاریخی متعددی است که از میان آن ها می توان تل تیموران، ایوان قدمگاه، قصر منوچهر، مدرسه سعیدیه ارسنجان، مسجد جامع و … را نام برد. هر یک از این آثار تاریخی داستان ها و سرنوشتی را در دل خود نهفته دارند در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد مدرسه علمیه سعیدیه ارسنجان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.
معرفی مدرسه علمیه سعیدیه ارسنجان
یکی از مراکزی که همیشه در دوران های تاریخی ایران بسیار مورد اهمیت قرار داشتند، مدارس بودند. بعد از اینکه اسلام وارد ایران شد، مدارس دینی بسیار گسترش پیدا کردند و در دوران صفوی و قاجار ساخت این مدارس به اوج خود رسیدند و تعداد بسیاری از آنها در شهرها و استان های مختلف کشور احداث شدند. اماکن خاصی در گذشته های تاریخی ایران برای تعلیم و تربیت شیفتگان امر تعلیم و تربیت ایجاد شده بودند که از این میان می توان به مکاتیب، مساجد، رباط ها، مجالس عمومی و در رأس آن ها به مدارس اشاره داشت. این اماکن در نقاط مختلف کشور پراکنده شده و در امر تعلیم و تربیت در سطوح عالی ادوار گذشته فعالیت داشتند. این نکته قابل تأمل است که از هنگام ایجاد اولین مدرسۀ اسلامی تاکنون، مدارس متعددی در ایران تأسیس شده که متأسفانه بسیاری از آن ها طی حوادث طبیعی نظیر سیل، زلزله، باد و باران و … منهدم شده و یا بسیاری دیگر بر اثر حوادث سیاسی مختلف و درگیری های نظامی بیگانگان با ایرانیان از بین رفته است. یکی از مدارسی که از آن زمان تا کنون باقی مانده و هنوز پا برجاست در شهر ارسنجان قرار دارد که امروزه از آن به عنوان اثری تاریخی یاد می شود. مدرسه سعیدیه ارسنجان در استان فارس شهرستان ارسنجان قرار دارد و از دوران صفوی بنا شده و همچنان به کار خود مشغول است. قدمت این بنای تاریخی باعث شده است تا این اثر در تاریخ ۶ دی ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۳۲۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت برسد.
معماری مدرسه سعیدیه ارسنجان
پلان مدرسه به صورت مربعی است که حیاط مرکزی دارد و دیگر بخش های مدرسه را در اطراف آن قرار داده اند و محور اصلی آن شمالی- جنوبی است. این مدرسه را به صورت چهار ایوانی ساخته اند که هر ایوان در سمتی از مدرسه قرار دارد و در کنار هر یک از آنها چهار حجره قرار دارد و در رو به روی هر حجره ایوانی با طاق جناغی ساخته اند. مصالحی که در ساخت این مدرسه استفاده شده آجر است و برای هر چه زیبا تر و با صفا تر شدن بنا حوضی را در وسط حیاط تعبیه کرده اند. گرداگرد این مدرسه را دیواری فرا گرفته است که در آنها می توان طاق های جناغی را ببنید که باعث جذاب تر شدن آن شده است.
اگر قصد سفر به شهر ارسنجان را دارید بهتر است از اتوبوس استفاده کنید و بلیط اتوبوس را نیز به صورت آنلاین از مستر بلیط خریداری کنید.
راه های دسترسی به مدرسه سعیدیه
این بنا در شهر ارسنجان و در میدان سعدیه، نبش خیابان آیت الله طالقانی و بلوار سعیدیه قرار دارد که تقریبا مرکز شهر محسوب می شود؛ به همین خاطر دسترسی به آن به راحتی انجام می شود و شما می توانید با وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس یا تاکسی خود را به این مدرسه برسانید.
بازدید از مدرسه علمیه سعیدیه ارسنجان
برای اینکه از این مدرسه دیدن کنید نیازی نیست هزینه ای بپردازید ولی باید در ساعات اداری و با اجازه به آنجا بروید تا بتوانید به تماشای مدرسه بنشینید. از آنجایی که بنا در نزدیکی مسجد جامع شهر قرار دارد پس می توانید به طور همزمان از این دو اثر تاریخی دیدن کنید و همچنین زمانی را به گردش در شهر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید