مسجد خسروآباد گروس

مسجد خسروآباد گروس

در حال حاضر به هر شهر و یا روستایی که سفر کنید، با مساجد بزرگ و کوچک زیادی رو به رو خواهید شد که هر کدام از آن ها ویژگی های خاصی دارند. برخی از این مساجد دارای قدمتی بسیار کهن هستند و همین امر، ارزش شأن را دو چندان کرده است. یکی از زیبا ترین و تاریخی ترین مساجدی که در ایران وجود دارد، مسجد خسرو آباد گروس بیجار در استان کردستان است و برخی از افراد، آن را با نام مسجد امیر علاءالدین می شناسند. این مسجد باشکوه جزء جاذبه های مهم کشور ایران به شمار می رود و همه روزه افراد زیادی برای بازدید و عبادت، بلیط اتوبوس بیجار را تهیه می کنند و به دیدن آن، می روند. شما نیز اگر علاقمند هستید که از آثار تاریخی و مذهبی مختلف بازدید به عمل آورید، پیشنهاد می کنیم به دیدن مسجد خسروآباد گروس بروید و از تماشای قسمت های مختلف آن، لذت ببرید.

تاریخچه مسجد خسروآباد گروس

همان طور که گفته شد، مسجد خسروآباد گروس بیجار جزء تاریخی ترین مساجدی است که در ایران وجود دارد. این مسجد توسط شخصی به نام امیر علاءالدین گروسی، از خان های خسروآباد، ساخته شده است و زمان ساخت آن، به دوره زندیه یا دوره قاجار بر می گردد اما تاکنون هیچ گونه آسیبی ندیده است. این اثر تاریخی به دلیل اهمیت زیادی که داشت، در تاریخ 25 اسفند 1378، با شماره 2607 در فهرست مهم ترین آثار ملی ایران، قرار گرفت و به ثبت رسید تا گردشگران و مسافران از سراسر جهان، بتوانند به راحتی از آن بازدید به عمل بیاورند.

تاریخچه مسجد خسروآباد گروس

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مسجد دیدنی خسروآباد گروس، در یک زمین بسیار بزرگ ساخته شده است و ویژگی های بسیار خاصی دارد. در واقع برای ساخت این مسجد، از مسجد جامع سنندج الهام گرفته اند اما معماری داخلی آن ها، خیلی شبیه به یک دیگر نیست و با هم تفاوت های جزئی دارند. محوطه مسجد خسروآباد گروس، بسیار جالب است و بعد از این که به صحن آن وارد شوید، حجره های زیادی را مشاهده خواهید کرد که در گذشته خادم های مسجد و طلاب در آن ها، استراحت می کرده اند. در همان جا می توانید به راحتی ایوان جنوبی را نیز ببینید که به شکل باشکوهی طراحی شده است. این مسجد زیبا را با استفاده از آجر کاری و طرح های خاص، تزئین کرده اند اما در عین سادگی، جذابیت بسیار زیادی دارد.

کسانی که دوست دارند از مسجد خسروآباد گروس بازدید نمایند و تمام قسمت های مختلف آن را از نزدیک ببینند، می توانند در هر زمانی که خواستند، به سایت معتبر مستر بلیط مراجعه نمایند، بلیط های سفرشان را رزرو کنند و راهی شهر خوش آب و هوای بیجار شوند. هنگامی که به دیدن این مسجد قدیمی رفتید، حتما از شبستان آن نیز، بازدید کنید. در شبستان مسجد، ستون های بسیار بزرگی وجود دارد که از آجر پوشیده شده اند و فضایی جالب را به وجود آورده اند. بر روی شبستان مسجد، تقریبا 15 گنبد زیبا دیده می شود که به شکل خاصی طراحی شده اند. در آب نمای حیاط مسجد تاریخی خسروآباد گروس، می توانید مسیر گذر آب را مشاهده کنید که بسیار تماشایی است. این آب از چشمه جوشانی تأمین می شود که نزدیک مسجد جای گرفته است اما جریان و فشار آن، خیلی زیاد نیست. مسئولین طی چندین سال اخیر، تغییرات زیادی را بر روی این مسجد ایجاد کردند و نورگیرها، حوض، ستون ها، سنگ فرش حیاط، دیوارها و … را مورد مرمت و بازسازی قرار دادند.

شرایط بازدید از مسجد خسروآباد گروس

شرایط بازدید از مسجد خسروآباد گروس

بازدید از مسجد خسروآباد گروس، نیاز به شرایط خاصی ندارد و تمام افراد علاقمند می توانند در هر ساعتی از شبانه روز که خواستند، به دیدن آن بروند. همچنین پیشنهاد می کنیم در آن جا از جاذبه های دیگری نظیر، تپه قبا، پل صلوات آباد، مسجد جامع سنندج و منطقه حفاظت شده بیجار، نیز بازدید به عمل آورید و خاطرات خوشی را برای خود به ارمغان بیاورید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

مسجد خسروآباد گروس در استان کردستان، شهرستان بیجار و روستای خسروآباد واقع شده است و افراد علاقمند می توانند با بهره گرفتن از هر نوع وسیله حمل و نقل یا مسافربری، به دیدن آن بروند. البته پیشنهاد می کنیم قبل از سفر، مجله مستر بلیط را به خوبی مطالعه نمایید تا بیشتر با این جاذبه تاریخی مهم آشنا شوید و اطلاعات لازم را به دست آورید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید