کاروانسرای عباسی قصر شیرین

کاروانسرای عباسی قصر شیرین

شهرستان قصر شیرین در استان کرمانشاه قرار دارد و از شهرهای تاریخی این استان به شمار می آید و سالانه بازدیدکنندگان زیادی برای دیدار از آن راهی این منطقه می شوند. شهرستان مرزی قصر شیرین در 166 کیلومتری غرب کرمانشاه و در 21 کیلومتری خاک عراق واقع شده است. قصر شیرین از سمت شمال و غرب به کشور عراق، از شرق به سر پل ذهاب و گیلان غرب و از جنوب به استان ایلام و عراق محدود می شود. این شهر قدمتی درخشان و تاریخی دارد. از عهد باستان تا حال مشرف بر شاهراه اصلی بین جلگه بین النهرین و فلات ایران بوده است. شهر در کنار جاده ای که از تیسفون به اکباتان، پایتخت ماد، امتداد داشته، قرار گرفته است. وجود رودخانه الوند در حفظ اهمیت و زیبایی شهر، طی قرون متمادی موثر بوده است. اوج عظمت و آبادی این شهر به دوران سلطنت خسرو پرویز ساسانی مربوط است. سفر به این شهر و دیدار از آثار تاریخی آن می تواند بسیر لذت بخش و جذاب باشد. در این قسمت از مجله مستر بلیط شما را با یکی از آثار تاریخی این شهر یعنی کاروانسرای عباسی قصر شیرین بیشتر آشنا خواهیم کرد.

معرفی کاروانسرای عباسی قصر شیرین

معرفی کاروانسرای عباسی قصر شیرین

کاروانسرا ها یکی از زیباترین و جذاب ترین آثار تاریخی به جای مانده از گذشته در ایران هستند. دلایل متعددی را می توان در ایجاد، شکل یابی، توسعه و گسترش کارونسراها مطرح کرد. ساده ترین آن، نیاز مبرم کاروانیان به آسایش و حفاظت در مقابل راهزنان و موانع طبیعی بود. موقعیت اقلیمی و طبیعی نیز در پیدایش این بناها سهم به سزایی داشت. به ویزه وضعیت اقلیمی و آب و هوای نسبتا خشک و شوار ایران زمین که باعث دوری شهرها و آبادی ها از یکدیگر می شد. مسافت طولانی و دور بودن شهرها از یکدیگر، وجود تقاطی را برای آسایش و حفاظت از کاروانیان در بین راه ها به خصوص شاهراهای اصلی، ضروری می نمود. یکی از کاروانسراهایی که از گذشته در شهرستان قصر شیرین به جای مانده، کاروانسرای عباسی قصر شیرین است. این کاروانسرا در دوران صفوی ساخته شده است و مربوط به این دوران است. از آنجایی که این بنا دارای اهمیت تاریخی بالایی است بنابراین آن را وارد لیست آثار ملی ایران کرده اند. سردر این بنای را به بازار چه عرضه کالاهای وارداتی و داخلی از جمله فروش محصولات صوتی و تصویری و لوازم خانگی وارداتی و آرایشی و عرضه لباس، اختصاص داده شده است.

معماری کاروانسرای عباسی قصر شیرین

معماری کاروانسراهای ایرانی یکی از خاص ترین انواع معماری است و طراحی مخصوص به خود را دارد و از این لحاظ دارای شهرت جهانی است. در ساخت این بنا نیز از همین معماری استفاده شده است و بی شباهت به دیگر کاروانسراهای دوران صفوی نیست. این بنا مساحتی برابر با سه هزار و ۶۰۰ مترمربع دارد و پلان آن به صورت مربعی است. این کاروانسرا به صورت حیاط مرکزی است و دیگر بخش های آن در گرداگردش قرار دارند. در چهار طرف آن برج های مراقبت مدور شکل قرار دارند که جهت دیده بانی و نگهبانی از آنها استفاده می شد. در ساخت آن از آجر و سنگ استفاده کرده اند و براساس اقلیم گرم و خشک قصر شیرین به گونه ای طراحی شده که در تابستان ها خنک و در زمستان ها گرم است. از ویژگی های معماری این بنای تاریخی احداث طاق ‌های گنبدی است که به منظور استحکام طاق‌هایی به فاصله چند متر از یکدیگر به صورت گنبدی زده‌اند که از نمای بیرون و بالای پشت بام گنبدی شکل و از داخل با یک ظرافت زیبایی به صورت چهار ضلعی که از ابتدا و دهانه طاق بزرگ و هر چه به انتهای طاق می‌رود کوچک ‌تر و باریک‌ تر می‌شود، بنا شده است.

اگر قصد سفر به قصر شیرین را دارید و به دنبال راهی برای سفر هستید پیشنهاد می کنیم برای این کار از اتوبوس استفاده کنید و خرید بلیط اتوبوس را نیز به صورت آنلاین و از مستر بلیط انجام دهید.

موزه مردم شناسی

موزه مردم شناسی

امروزه بخشی از این بنا تبدیل به موزه مردم شناسی و ابزار زندگی کشاورزی و عشایری، پوشاک کردی کردان جنوب کردستان و وسایل زندگی عشایری در آن به نمایش گذاشته شده ‌است.

راه های دسترسی به کاروانسرای عباسی

این بنا در داخل قصر شیرین و در یکی از پرتردد ترین خیابان های شهر قرار دارد، به همین خاطر برای دیدن آن کار سختی در پیش ندارید و تنها کافی است که با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و یا خودرو شخصی خود را به خیابان شهدای شهر برسانید.

بازدید از کاروانسرای عباسی قصر شیرین

دیدار از این بنا رایگان است و تنها برای ورود به موزه باید هزینه ای را بپردازید. در زمان بازدید از این بنا می توانید در شهر به گشت و گذار بپردازید و از زیبایی شهر و دیگر آثار تاریخی آن دیدن کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید