در دنیای مدرن امروزی نیاز به طبیعت روز به روز بیشتر می شود و هر روز افراد بیشتری نیاز به گردش در طبیعت را احساس می کنند. همین موضوع باعث شده است که شکلی از گردشگری ایجاد شود که با نام طبیعت گردی شهرت دارد. گردشگری پدیده ای قدیمی محسوب می شود که بر بنیاد حرکت و جابه جایی انسان استوار است. سرشت انسان نیز با سفر و آشنایی با سرزمین های دور دست و ساکنان آن آمیخته است. دگرگونی ها و تحولاتی که در قرن 18 و 19 در ساختار اجتماعی – اقتصادی اروپا رخ داد، به تدریج مسافرت های تفریحی را برای آن جوامع امکان پذیر ساخت و کم کم به رشد تکامل صنعت گردشگری افزود. عوامل دیگری مثل تدوین قوانین مطلوب کار، افزایش درآمد کارگران و کارمندان، سطح بینش و آگاهی آنان که می تواند به توسعه توریسم کمک نماید نه تنها در کشورهای صنعتی موثر واقع شده است بلکه در کشورهای در حال رشد و جهان سوم هم خواهد توانست به فعالیت های جهانگردی رونق بخشد. در این بین طبیعت گردی و دیدار از جاذبه های طبیعی بیشترین رشد را در این صنعت داشته است. یکی از مناطق طبیعی در ایران که سالانه افراد زیادی به آنجا می روند شهر کرسف نامیده می شود.

معرفی شهر کرسف

معرفی شهر کرسف

شهرستان خدابنده در استان زنجان قرار دارد و یکی از سرسبز ترین مناطق این استان به شمار می رود. مرکز این شهرستان، قیدار نام دارد و از شمال به شهرستان زنجا و ابه و بخش اوج و از جنوب به استان همدان  از غرب به استان کردستان و قسمتی هم به زنجان محدود می شود. این منطقه دارایی آب و هوایی معتدل و خشک است به همین خاطر محل مناسبی برای سفر های تابستانی به شمار می رود. یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان، شهر کرسف نام دارد که شهری سرسبز با طبیعتی بی نظیر است. دهستان کرسف به مرکزیت شهر کرسف با 28 آبادی یکی از دهستان های بزرگ و پرجمعیت بخش مرکزی شهرستان خدابنده از توابع استان زنجان به شمار می رود، که بین 36 درجه و 7 دقیقه عرض شمالی و 48 درجه و 35 دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته است. این دهستان از طرف شمال به بخش سجاس رود، از طرف شمال غربی و غرب به دهستان سهرورد، از طرف جنوب به بخش افشار و بزینه رود و از طرف شرق به شهرستان خرارود می رسد. این شهر علاوه بر اینکه طبیعتی بی مانند دارد از قدمتی بالا نیز برخودار است که وجود آثار تاریخی در آن شاهدی بر این ادعا محسوب می شود. این شهر همانند دیگر بخش های شهرستان از آب و هوایی معتدل و مناسب در فصل تابستان برخودار است و در ناحیه ای کوهستانی قرار دارد.

جاذبه های گردشگری کرسف

جاذبه های گردشگری کرسف

این شهر دارای جاذبه های گردشگری متنوعی است که از جاذبه های طبیعی و تاریخی مختلفی تشکیل می شود. در ادامه این جاذبه ها را برای شما به صورت کامل معرفی می کنیم. اگر می خواهید بیشتر با این بخش ها آشنا شوید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

جاذبه های طبیعی

دلیل اصلی سفر بسیاری از مسافران به این شهر وجود جاذبه های طبیعی آن به حساب می آید. در این شهر می توان طیف وسیعی از جاذبه های طبیعی را مشاهده کرد و از آنها بهره مند شد. در این شهر مراتع زیادی وجود دارد که صحنه هایی شگفت انگیز را رقم زده اند، و پوشش گیاهی آنها شامل کنگر، کاکوتی، کاما، تلخه بیان،  ورک، گون، خارشتر، شیرین‌بیان و میوه‌های باغ‌های آن شامل گیلاس و بادام، زردآلو، گوجه، انگور، گردو، سیب، ، هلو، گلابی، آلبالو و صیفی‌جاتی مانند پیاز، چغندر، ذرت، کدو، گوجه‌فرنگی، خیار،  سبزیجات، آفتاب‌گردان و … می شود. علاو بر این در زمین های اطراف آن در قسمت مرکزی تا جنوبش جنگل طبیعی فوق العاده ای وجود دارد که دلیل آن وجود چشمه بزرگ ساریکورپی به شمار می رود. این جنگل بسیار بی‌نظیر است و مهم‌ترین درختان این جنگل بید و کاهو هستند. چشمه‌ تاریخی کرسف در دل طبیعت زیبا و درختان سر به فلک کشیده قرار دارد و محل زندگی انواع آبزیان، خزندگان، دوزیستان و پرندگان محسوب می شود.

جاذبه های طبیعی

جاذبه های تاریخی

همانطور که گفتیم در این شهر می توان شاهد آثار تاریخی نیز بود هر چند که در بین گردشگران کمتر شناخته شده است. در ادامه توضیحات مختصری درباره آنها می دهیم.

حسینیه تاریخی

این اثر تاریخی که مربوط به دوران قاجار می شود و در محله‌ای قدیمی به نام ساری‌کورپی قرار دارد. این حسینیه به صورت حیاط مرکزی بنا شده و رواق‌ های دور تا دور، شبستان‌ هایی در ضلع شمالی و جنوبی و شش ایوانی به دست استاد ملاقلی شیرازی به دستور جهانشاه ‌خان به سبک معماری دوره اسلامی با سنگ، آجر، گل و گچ و ملاط آهک  ساخته ‌شده است.

تپه باستانی

با توجه به اشیاء یافت شده در این تپه، تاریخ آن به دوران ساسانی بر می گردد. این اثر در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. با کاوش هایی که در این تپه انجام شد شواهدی از آثاری معماری از دوره میانی اسلامی (قرون ششم و هفتم هجری قمری) همراه با یافته‌های سفالی خصوصاً سفال‌هایی با نقش کنده زیر لعاب‌های سبز، سفید و سفالی خاص از این دوره با عنوان سفال نوع گروی به دست آمد.

حسینیه تاریخی

قبرستان شهدا

یکی از قبرستان های قدیمی این روستا به شمار می رود که سنگ مزارهای برجای ‌مانده نشان از حمله مغولان  در قرن ۷ هجری قمری دارد که روی قبرها به خط کوفی بسیار زیبایی نوشته‌ شده است.

امامزاده عبدالله (ع)

علاوه بر تمام آثار تاریخی در این شهرستان جاذبه های مذهبی – تاریخی هم وجود دارد که این امامزاده یکی از آنها محسوب می شود. بر اساس شجره ‌نامه که از ایشان باقی مانده است، ایشان یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) محسوب می شود. این امامزاده بر روی قبرستان قدیمی در قسمت شمال غربی کرسف قرار دارد، بارگاه قدیمی این امامزاده از  خشت، گل و  ضریح چوبی بر روی مزار  ساخته ‌شده بود که به‌ مرور زمان از بین رفته و سال ۱۳۷۳ بقعه‌ آجری این امامزاده ساخته شد.

راه های دسترسی به کرسف

راه های دسترسی به کرسف

برای اینکه به این شهر سفر کنید باید در ابتدا راهی شهر قیدار، مرکز شهرستان خدابنده، شد که اینکار هم با خرید بلیط اتوبوس خدابنده از مستر بلیط به راحت امکان پذیر است. پس از اینکه به قیدار رسیدید، وسایل نقلیه عمومی موجود در این شهر شما را به شهر کرسف می رسانند. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید از سمت جاده قیدار – بیجار خود را به کرسف برسانید.

بازدید از شهر کرسف

برای دیدار از این شهر نیازی نیست شرط خاصی را رعایت کنید و می توانید به صورت رایگان از آن دیدار کنید. امکانات مناسبی برای مسافران در این شهر وجود دارد بنابراین مشکلی بابت سفر به این مکان خواهید داشت. بهتر است در فصل بهار و تابستان به این شهر بروید، تا تمام زیبایی هایی طبیعی آن را مشاهده کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *