یکی از جاذبه های مذهبی که در بین مردم از محبوبیت فراوان برخوردار است، جاذبه های مذهبی به شمار می رود. از زمان صفوین به بعد که تشیع به عنوان مذهب رسمی ایران اعلام شد، مردم ایران به منظور ادای احترام به اولاد امامن معصوم، حفظ و نگهداری از قبور آنان را به عنوان یک وظیفه دینی و مذهبی برای خود تلقی می کردند. این نوع نگرش مردم به این افراد و قبور و بقعه های آنان، باعث گردید تا علاوه بر تقدس، این بقاع را به عنوان مکان هایی امن به شمار آوردند و در بیشتر مواقع، علاوه بر اینکه اموال خود را به امانت در آن مکان ها و به دست متولیان آن بقعه ها می سپردند، هدایا و اجناس و اموال با ارزش خود را نیز به این مکان ها اهدا می نمودند تا در صورت یاز، مردم از آنها استفاده و بهره لازم را ببرند، و در مقابل، خیر و ثواب دنیوی و اخروی این کار نیک نصیبشان گردد. اهداء این هدایا که به «وقف» موسوم است، در بین مردم یک عمل بسیار نیک و پسندیده محسوب می شود. در ایران امامزاده های متعددی وجود دارد که یکی از آنها امامزاده نبی روستای غلامان در استان خراسان شمالی و شهرستان راز و جرگلان به شمار می رود.

معرفی امامزاده نبی روستای غلامان

معرفی امامزاده نبی روستای غلامان

شهرستان راز و جرگلان که در استان خراسان شمالی قرار دارد یکی از شهرستان های با پیشینه غنی این استان به شمار می رود. این شهرستان دارای آب و هوایی کوهستانی است که در فصل تابستان و بهار نیز بسیار خنک می شود. در این منطقه می توانید جاذبه های گردشگری متنوعی را بیابید که مسجد قاولقا، پارک جنگلی گوی نیک، روستای گردشگری دویدخ، تفرجگاه و چشمه فرح دین و … برخی از این جاذبه های گردشگری به شمار می رونند. امامزاده نبی روستای غلامان نیز یکی دیگر از جاذبه های موجود در این شهرستان محسوب می شود که در در ۲۰۰ متری جنوب روستای غلامان و مشرف به این روستا قرار دارد. بنای این امامزاده دارای قدمت بالایی است که در سال ۱۳۱۸ به دستور سروان امیر عباس دیباج حاکم وقت منطقه و به دست استاد شیخ علی نوروزی و به شاگردی محمد رحمانی بازسازی شد. از بنای قدیمی تر هیچ اثری در حال حاضر وجود ندارد و از آن ‏جایى که مرمت این بنا همواره بر اساس همان سبک اولیه صورت گرفته، با وجود جایگزینى مصالح جدید، فرم اصلى آنها حفظ شده است. گفته می شود ساختمان اولیه این بنا به قرن هفتم هجرى بر می گردد، که کاشى فیروزه‏اى موجود در سردر بنا و همچنین تکه‏هاى پراکنده کاشى در اطراف بنا می توانند شاهدی بر این ادعا باشند. این بنا در دوران صفویه و قاجار بازسازی شده است. برای اینکه در مورد این بنا بیشتر بدانید می توانید این بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

معماری بنای امامزاده

معماری بنای امامزاده

پلان این بنا به صورت شش ضلعی است و درب ورودی آن در ضلع شمالی قرار دارد. فضای ورودی بنا با یک یک پیش‏آمدگى به ایوان تبدیل شده و دارای قوس جناغی است. نقشه بنا از داخل به صورت چهار طاقی با چهار پایه قطور در اضلاع چهارگانه و  طاق‌نماهاى عمیقى است. همچنین در اضلاع جنوبى و شرقى پنجره‏هایى براى تأمین نور فضاى داخلى قرار داده شده است. راهرویی در ضلع غربی بنا دیده می شود که اتاق مقبره از طریق دربى کوچک به آن متصل می شود. همچنین در نماى بیرونى ضلع شمال غربى بنا، یک رشته پلان آجرى وجود دارد که از طریق آن دسترسى به فضاى پشت‏ بام امکان پذیر می شود. مزار امامزاده در زیر گنبد و در وسط بنا دیده می شود که یک ضریح فولادی پوشش آن است. سقف بنا از نوع گنبد چهار ترک است و شکل ستاره‏اى را نشان می دهد که ترک‏هاى آن بر روى چهار قوس کوتاه قرار گرفته‏اند. تنها تزئیناتی که در نمای داخلی این بنا قابل مشاهده است شامل پوشش گچ دیوارها و فضاى داخل گنبد می شود. در دو طرف ایوان بنا نیم‏ستون ‏هایى مدور جهت تزیین ساخته شده‏اند. آجرکارى پیشانى ایوان به شیوه خفته، راسته است و در میان آجرها یک سنگ آبى رنگ قرار داده‏اند که تاریخ 1294 بر روى آن حک شده است. بسیاری از افراد با خرید بلیط اتوبوس راهی این منطقه می شوند.

راه های دسترسی به بنای امامزاده نبی

راه های دسترسی به بنای امامزاده نبی

برای اینکه بتوانید از نزدیک این بنا را ببنید با کمک مستر بلیط، بلیط اتوبوس خود را خریداری کنید و راهی شهر راز شوید. پس از رسیدن به شهر راز باید به سمت روستای غلامان که در فاصله 34 کیلومتری از این شهر قرار دارد بروید.

بازدید از امامزاده نبی روستای غلامان

زیارت از این امامزاده رایگان است و در ضمن اینکه می توانید به زیارت بپردازید می توانید از بنای بقعه ایشان که اثری تاریخی محسوب می شود نیز دیدن کنید. هر مدت زمانی تمایل دارید می توانید در این محل بمانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *