از گذشته های دور سفرکردن مورد توجه جوامع انسانی بوده است. این نیاز متفاوت اجتماعی، تا به امروز فعالیت خود را ادامه داده و در عصر حاضر با توجه به ارتقای فرهنگ سفر در میان مردم با هدف گذراندن صحیح اوقات فراغت و جدایی از کار و رهایی از زندگی ماشینی به مسیر خود ادامه داده است. سفرکردن در عصر کنونی با هدف بازدید از اماکن تاریخی، طبیعی و زیارتی مورد توجه بخش قابل توجهی از خانواده های ایرانی است. سفرهای زیارتی را می توان شکل اولیۀ گردشگری مذهبی در آغاز پیدایش گردشگری دانست. در قرون وسطی در اروپا و پس از آن در عصر جدید، کلیسا بزرگ ترین و مهم ترین بخش فعال فرهنگی در جامعه به شمار می رفت که به عنوان بنگاه های ارائه دهندۀ سفر اقدام به سازماندهی سفر می کرد و به این ترتیب میلیون ها نفر به سوی مراکز زیارتی راهی می شدند. امروزه گردشگری مذهبی با وجود تنوع در عرصه های مختلف، به سبب ویژگی های کارکردی اش توانسته به عنوان یکی از اساس های گردشگری جهانی مطرح شود. ایران به واسطه وجود زیارتگاه ها و امامزادگان بسیار در آن، دارای سفر های زیارتی بسیاری زیادی است. یکی از این جاذبه های مذهبی امامزاده محسن همدان به شمار می رود که در شهرستان همدان قرار دارد.

معرفی امامزاده محسن همدان

معرفی امامزاده محسن همدان

همدان یکی از شهرستان های تاریخی ایران به شمار می آید که در استان همدان واقع شده است. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ این شهر تاریخی رفته ایم و اطلاعاتی را در مورد این مکان در اختیار شما قرار خواهیم داد. امام زاده محسن است در فاصله 15 کیلومتری از شهر همدان قرار دارد و در راستای رسیدن به امامزاده از شهر مریانج و روستاهای سولان، توئین، موئین و وفرجین باید گذر کرد. این بقعه و زیارتگاه به علت قرارگیری بر فراز تپه ای در دامنه شمالی کوهستان الوند به امام زاده کوه نیز شهرت یافته است. درۀ امام زاده کوه در طول تاریخ چند هزارساله همیشه آباد و پرجنب و جوش بوده و نام های متعددی داشته است. قدیمی ترین نامی که از این دره در متون کهن به جای مانده، دره ماشانرود یا ماوشان رود، است که یکی از باصفاترین مکان های تفریحی در قرم ششم به شمار می رفته است.

گفته می شود که در جنگ ایرانیان و اعراب از بزرگان عرب نیز افرادی نظیر ابودجانه انصاری، از صحابه رسول اکرم (ص)، ابوصالح تماتی، ابوسمیل و ابوکامل کشته شدند، که مدفن آنان در بقعۀ امامزاده کوه قرار دارد. از شواهد بر می آید که درۀ ماوشان از همان دوران باستان مورد نظر سلاطین و امرا بوده و بقعه بر روی بنای خیلی قدیمی تری، احتمالاً متعلق به دوره ساسانی ساخته شده است، که می توانسته آتشکده ای باشد، زیرا در جایی ساخته شده است که اشعۀ آفتاب هنگام طلوع به آنجا می تابد و این در ساخت بناهای مذهبی ایران باستان از اهم شرایط بوده است.

ساختار و معماری امامزاده

ساختار و معماری امامزاده

این امامزاده شامل یک ایوان بزرگ، شاه نشین، دو گنبد آجری و حرم است. مقبره شامل دو بنای آجری نسبتاً کوتاه با گنبدهای مرتفع شلجم یک شکل هستند که ظاهراً از آثار دوره ایلخانی محسوب می شوند. بنای آجری اول مرسوم به حرم قبر صحابه است که با طاق گنبدی پوشش داده شده، فضای داخل مربع شکل به ابعاد 7 متر است در ارتفاع تقریباً 5 متری با ایجاد چهار گوشواره در چهار کنج یک هشت ضلعی بوجود آمده که پایه اصلی گنبد مدور طاق را تشکیل می‌دهد. بنای آجری دیگر نیز مدفن امامزاده محسن(ع) است و بر روی صندوق چوبی داخل ضریح نام محسن بن علی ابیطالب(ع) نوشته و عدد 935 یعنی تاریخ ساخت صندوق چوبی یا تجدید بنای بقعه حک شده است.

راه های دسترسی به امامزاده محسن

برای اینکه به این بنا دسترسی داشته باشید باید اقدام به خرید بلیط هواپیمای همدان کنید و سفری به این شهر زیبا داشته باشید. زمانی که قصد کردید به این محل بروید باید با وسایل نقلیه عمومی خود را به اینجا برسانید. اگر می خواهید با خودروی شخصی به این محل بروید باید به 15 کیلومتری شهر همدان مراجعه کنید.

بازدید از امامزاده محسن همدان

بازدید از امامزاده محسن همدان

برای زیارت از این محل می توانید ردر هر زمانی که تمایل داشتید اقدام کنید و زمانی در حدود 2 تا 3 ساعت برای این کار کافی به نظر می رسد. از آنجایی که در اطراف امامزاده باغ های فراوانی وجود دارد می توانید از این باغ ها نیز محصولاتشان را خریداری کنید. مستر بلیط به شما کمک می کند تا سفری آسان تر را تجربه کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *