استان آذربایجان شرقی، سرشار از زیبایی ها و جاذبه های گردشگری است که سالانه افراد زیادی را از سراسر ایران به خود جذب می کند. از جمله مناطقی که به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده اند و بسیار دیدنی هستند، شهرستان عجب شیر است. عجب شیر به دلیل مجاورت و نزدیکی به شهر تبریز، مسافران این شهر را به سوی خود می کشد. واقعا حیف است که به استان آذربایجان شرقی سفر کرده باشید اما قبل از خرید بلیط اتوبوس عجب شیر و بازدید از آن جا، این استان را ترک کنید. روستای گواراوان یکی از چندین روستای شهرستان عجب شیر به شمار می رود، که به خاطر وجود مسجد حنیفه معروف است. در ادامه مقاله قصد داریم با جزئیات کامل به معرفی مسجد قدیمی حنیفه بپردازیم؛ پس اگر علاقه مند به این اثر تاریخی هستید، تا پایان مقاله همراه مستر بلیط باشید.

درباره مسجد حنیفه گواراوان

مسجد حنیفه گواراوان در ظاهر تشکیل شده از دو ستون اصلی که پایه های آن از جنس آجر های قدیمی و سر ستون های آن از جنس سنگ است؛ این نوع معماری و ساخت ستون جزء طراحی های اوایل علم معماری ایلخانیان بوده است. دیوار ها و ستون ها با نقاشی و حکاکی، طرح و شکل گرفته اند. سقف مسجد نیز پوشیده از تخته چوب هایی است که بر روی ستون ها قرار دارند. این چوب ها به مرور زمان از حالت صاف و تخت، به حالت شیب دار درآمده اند و اصطلاحاً به سمت پایین شکم داده اند.

درباره مسجد حنیفه گواراوان

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در فضای اطراف مسجد حنیفه طبیعتی بکر وجود دارد که مناظر زیبای آن هوش و عقل را از سر بینندگان خود می پراند. در هیچ یک از وجه های خارجی مسجد، حیاط وجود ندارد و شامل محوطه باز می شود. البته می توان گفت که یک میدان مسجد حنیفه را احاطه کرده اما فضا سازی و رواق سازی ای در اطراف میدان ساخته نشده است. نمای کلی مسجد حنیفه به صورت یک مستطیل است که کشیدگی شرق به غرب دارد. در داخل نیز یک بخش شبستان و بخش دیگر با کاربری آشپزخانه و سرویس است.

تاریخچه مسجد حنیفه گواراوان

مسجد حنیفه در تاریخ 11 مهر سال 1383، در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. شواهد نشان می دهد که که این بنا قدمتی 700 ساله دارد و در دوره سلسله ایلخانیان ساخته شده است. مسجد حنیفه پس از گذشت چندین دوره، در زمان قاجار مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. با این حال گفته می شود که این مسجد، از معدود آثاری است که به صورت دست نخورده و تغییر شکل نیافته از دوره ایلخانی بجا مانده است. در گوشه شمال شرقی مسجد دو کتیبه سنگی که روی آن کنده کاری صورت گرفته وجود دارد که تاریخ آن به سال 794 هجری قمری باز می گردد. بهترین زمان سفر به این منطقه اواخر بهار تا اوایل پاییز است. مجله مستر بلیط بهترین خاطرات را برای شما از سفر به این جاذبه تاریخی آرزومند است.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

امروزه ما شاهد هستیم که سازمان میراث فرهنگی اقدام به بازسازی مسجد حنیفه نموده است تا بازدید آن برای عموم مردم امکان پذیر باشد. هم اکنون باز سازی های فضای بیرونی آغاز شده و پس از آن به مرمت داخل مسجد خواهند پرداخت. اما اگر با خواندن مقاله مستر بلیط تصمیم گرفته اید از این اثر تاریخی دیدن کنید، می توانید با اتوبوس یا وسیله نقیله شخصی یا به همراه تور های مسافرتی به آدرس زیر سفر نمایید:

آذربایجان شرقی، عجب شیر، بخش مرکزی، دهستان دیزجرود غربی، روستای گوروان.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *