حسینیه حاج علی اشرف که در شهر بشرویه واقع شده است، یکی از جاذبه های گردشگری استان خراسان جنوبی به شمار می رود. در این مقاله از مستر بلیط می خواهیم تاریخچه و نحوه دسترسی به این جاذبه گردشگری را به طور مفصل شرح دهیم، پس لطفاً ما را در ادامه نیز همراهی بفرمایید.

درباره حسینیه حاج علی اشرف

طبق تحقیقات به دست آمده و بر اساس مدارک موجود می توان اظهار داشت که حسینیه حاج علی اشرف بشرویه حدود 320 سال قدمت دارد. مردم بومی و محلی شهر بشرویه ارادت خاصی به این حسینیه دارند و مراسم‌ های مذهبی خود را، به خصوص مراسمات ماه محرم را نیز در این حسینیه برگزار می کنند. مردم بومی این مکان را به نام حسینیه میان ده نیز می شناسند، چراکه در محله میان ده واقع شده است.

تاریخچه حسینیه

تاریخچه حسینیه

همانطور که از نام این حسینیه مشخص است، این بنا به درخواست حاج علی اشرف، که یکی از بزرگان شهر بشرویه محسوب می شود، ساخته شده است. در اصل حسینیه حاج علی یک بنای موقوفی و در سال 1116 قمری بنا شده است. یکی دیگر از دلایل معروف شدن این حسینیه منبر چوبی عتیقه آن است. این منبر یکی دیگر از وقف های مرحوم حاج علی اشرف به شمار می آید. جالب است بدانید که بر روی این منبر جمله ای حک شده است که قدمت آن را نشان می دهد. بر روی این منبر عتیقه جمله «وقف نموده حاج علی اشرف فرزند باقر سنه 1116 هجری قمری» نوشته شده است. گفته شده جنس این منبر از چوت درخت گلابی است.

 نقشه و معرفی بخش های مختلف

در این بخش از مجله مستر بلیط می‌خواهیم به معماری خاص حسینیه حاج علی بشرویه و همچنین معرفی بخش های گوناگون این بنای تاریخی بپردازیم. معماری حسینیه حاج علی اشرف بشرویه به سبک هندی است. بنای این حسینیه کاملاً متقارن، و در 2 طبقه طراحی شده است، همچنین شما می توانید در حیاط حوضی هشت ضلعی پیدا کنید. این حوضچه که سرپوشیده نیز است، به عنوان سکو برای  تعزیه خوان ها و مداحان در ماه محرم مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند که وظیفه اصلی این حوضچه تامین آب شرب کل سازه است.

اگر در مرکز حیاط بایستید و به اطراف نگاه کنید، متوجه خواهید شد که دور تا دور حیاط حیوان های کوچک و زیبایی ساخته شده است. این حسینیه نیز همچون سایر بناهای تاریخی و قدمت دار به گونه ای طراحی شده است که دارای دو ایوان تابستانی و زمستانی باشد. در ماه محرم که مراسم مذهبی در این حسینیه برگزار می شود، آقایان در حیاط و خانم ها در طبقه بالا و بام ساختمان به عزاداری می پردازند. جالب است بدانید که دو سکو در ورودی این بنا وجود دارند که مردم آن ها را با نام «پیرنشین» می شناسند. در اصل این دو سکو برای افراد مسن تر در نظر گرفته شده‌ اند تا آن ها بتوانند در فضایی راحت تر مشغول دعا و نیایش شوند.

 نقشه و معرفی بخش های مختلف

 داستان عجیب چگونگی ساخته و وقف شدن حسینیه 

 اگر از مردم کوچه و بازار شهر بشرویه بخواهید که داستان بنا شدن و وقف حسینیه حاج علی اشرف را برایتان تعریف کنند، پاسخ جالبی خواهید شنید. این داستان سینه به سینه، و نسل به نسل چرخیده و از افراد مسن تر به جوانان منتقل شده است. طبق روایت هایی که وجود دارد حاج علی اشرف قصد سفر به حج واجب می کند، اما به طور نامعلوم و بنا بر دلایل نامشخصی نمی ‌تواند خود را به مناسک حج آن سال برساند و به جای عربستان سر از هندوستان در می آورد. در هندوستان با مسلمانان آن کشور آشنا شده و از نزدیک مراسم آن ها را مشاهده کرده است. طبق روایتی که وجود دارد به قدری حاج علی اشرف تحت تاثیر شور و شوق هندوستانی ها قرار می گیرد که همان جا با خود عهد می بندد و نذر می کند که در صورت بازگشت صحیح و سالم اش به بشرویه، حسینیه ای به سبک معماری هندی بنا و آن را وقف نماید. کمی بعد حاج علی اشرف در سلامت کامل به بشرویه باز می گردد و اقدام به ادای نذر خود می نماید. نتیجه این داستان عجیب ساخته شدن و به وقف رسیدن حسینیه ای به سبک معماری هندی در شهر بشرویه، حسینیه حاج علی اشرف، به شمار می رود که امروزه به نمایش عموم در آمده است.

 شرایط بازدید از حسینیه حاج علی اشرف

 شرایط بازدید از حسینیه حاج علی اشرف

حسینیه حاج علی مربوط به دوره افشار و سرانجام در تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده است. اگر با مطالعه مطالب فوق مجذوب حسینیه حاج علی اشرف شده اید و می خواهید آن را از نزدیک ببینید، باید بگوییم که شرایط بازدید خاصی برای این مکان وجود ندارد، فقط کافی است ازهر طریقی که می خواهید خود را به شهر تاریخی بشرویه برسانید و از این مکان تاریخی دیدن فرمایید. البته از آنجایی که بشرویه آب و هوای نیمه بیابانی و گرم و خشک دارد، بهتر است در نیمه دوم سال و فروردین ماه به این شهر زیبا و توریستی سفر کنید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس کامل و دقیق حسینیه حاج علی شهر بشرویه، محله قدیمی میان ده، خیابان ملا عبدالله فاضل تونی است. برای آگاهی از محل دقیق حسینیه حاج علی اشرف می توانید از نقشه بالا کمک بگیرید. اگر ترجیح می دهید خودتان و یا یکی از اعضای خانواده‌ تان تمام راه را مشغول رانندگی نباشید، تا بتوانید به بهترین نحو ممکن از سفر لذت ببرید، می توانید با استفاده از تورهای گردشگری سفر کنید. یکی از آسان ترین راه های سفر به شهر بشرویه استفاده از اتوبوس است. شما می توانید با خرید و تهیه بلیط اتوبوس بشرویه به آسانی خود را به این شهر جالبه و توریستی برسانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *