خلیج گواتر

خلیج گواتر؛ تاریخچه + راه های دسترسی

در کشورمان اکثر نقاط مکان های بسیار زیبایی برای گردشگری دارند که هر فردی دوست دارد این مکان ها را مشاهده کند و تجربه ای عالی از آن ها را به خاطر بسپارد و لذت دلچسبی را برای خود رقم بزند. بدون شک اگر بخواهیم یکی از جاذبه های بسیار جذاب، که هیچ گاه گردشگران این تجربه را فراموش نخواهد کرد، را معرفی کنیم خلیج گواتر را نام می بریم.

خلیج گواتر از جمله مناطق زیبای گردشگری است که  جاذبه های فوق العاده ای را در اختیار گردشگران می گذارد و آن ها را به سمت خود جذب می کند، این قابلیت های خلیج شامل غذاهای بسیار لذیذ، جاذبه های متعدد و مکان های دیدنی و همچنین مردم مهربان و خونگرم این منطقه می باشد. در ادامه مجله مستر بلیط با ما همراه باشید.

خلیج گواتر

تاریخچه خلیج گواتر

بر روی نقشه کشور عزیزمان اگر نگاهی بیندازید در جنوب شرقی ترین نقطه، مکانی با عنوان خلیج گواتر به چشم می خورد، در اصل خلیج گواتر واقع در سیستان و بلوچستان مابین دریای عمان و ساحل مکران است.

از نظر امکانات رفاهی و جاذبه های مدرن این خلیج بسیار زیبا را می توان تقریبا بی بهره دانست که تا نزدیک ترین شهر به خود یعنی چابهار نیز این امکانات ندارد، اما به طور کلی در میان جاذبه های گردشگری ایران قرار می گیرد، البته نکته دیگر درباره خلیج گواتر این که در مجاوت با جنگل های حرا قرار دارد و از جمله مناطقی است که به وسیله محیط زیست حفاظت می شود.

به نوعی این خلیج زیبا در چابهار هر سال در فصل پاییز تعداد بی شماری از پرندگان مهاجر را در خود جای می دهد؛ این پرندگان طبق آمار در ۴۰ نوع مختلف و همچنین در قالب دسته های ۱۰۰ تایی به این منطقه بسیار زیبا وارد می شوند. خلیج گواتر دارای جنگل های حرا و همچنین حیات جانوری بسیار جذابی است که از جمله مکان های پر گردشگر به حساب می آیند.

مزیت دیگری که خلیج گواتر دارد، نزدیکی به آب های اقیانوس هند که سومین اقیانوس بزرگ بر روی کره زمین است. همین امر موجب شده تا گواتر نسبت به دریای خزر و خلیج فارس دریای بسیار متفاوتی داشته باشد که در نوع خود بسیار فوق العاده و زیبا است. نکته دیگر درباره خلیج گواتر این که اگر شما از سمت قطب جنوب حرکت کنید تا رسیدن به مقصد هیچ خشکلی وجود ندارد و تماما آب است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

خلیج گواتر در منطقه چابهار قرار گرفته است و مردمان بسیار خونگرمی دارد و اهالی این منطقه بسیار مهربان و مهمان نواز هستند و با گردشگران بسیار دوستانه و صمیمانه برخورد می کنند. اگر می خواهید این موضوع را تجربه کنید مستر بلیط پیشنهاد می کند سفری به گواتر داشته باشید. اهالی منطقه گواتر بلوچ هستند، این مردمان علاوه بر این که با گردشگران ایرانی برخورد خوبی دارند ارتباط بسیار خوبی هم با همسایگان خود در پاکستان دارند و تقریبا ازدواج و رفت و آمد بین آن ها مرسوم است.

در این منطقه از استان سیستان و بلوچستان اهالی زبان بومی بسیار متفاوتی دارند و این زبان تقریبا به زبان بلوچی پاکستان بیشتر شبیه است. اما ناگفته نماند که تعداد زیادی از مردم خلیج گواتر به زبان فارسی کاملا مسلط هستند، در خلیج گواتر میگو پرورش داده می شود که در حال حاضر این کار اندکی از رونق افتاده اما کم و بیش همچنان وجود دارد. گواتر از جمله نقاط بسیار نزدیک ایران به مرزهای آبی عمان است و جمعیتی که در گواتر ساکن هستند تقریبا ۱۶۰ هزار نفر می شوند و شغل اکثر مردم منطقه بافت حصیر و ماهی گیری است.

شما اگر به خلیج گواتر سفری کوتاه داشته باشید خواهید دید که حتی کودکان از این قاعده به دور نیستند و پسر و دختر بچه هایی را در آن جا مشاهده خواهید کرد که دستبندهای دست باف، انواع صدف و گوش ماهی می فروشند.

خوراکی های خلیج گواتر، بسیار لذیذ و دلچسب!

خوراکی های خلیج گواتر، بسیار لذیذ و دلچسب!

برخلاف ذائقه تعداد زیادی از مردم ایران، اهالی سیستان و بلوچستان تقریبا دارای ذائقه بسیار تندی هستند؛ البته این استان نزدیک ترین مکان به کشورهای هندوستان و پاکستان است که اندکی درک این موضوع را آسان تر می کند.

خلیج گواتر دارای برخی غذاهای مخصوص است که در ادامه مطلب بیشتر با آن ها آشنا خواهید شد در میان انواع غذاها کرائی دارای انواع مختلفی است، مانند کرائی قرمز و کرائی مرغ و گوشت که در بین این ها کرائی قرمز از همه تندتر است.

کابلی پلو

کابلی پلو از جمله غذاهای مخصوص خلیج گواتر و ترکیبات آن گوشت قرمز، برنج، مرغ و ادویه های بسیار لذیذ است. این نوع غذا به استانبولی پلو شباهت زیادی دارد که البته اندکی متفاوت است ولی قطعا تجربه آن برای شما لذت بخش خواهد بود.

بریانی

بریانی، به نوعی، خورشتی با طعم و مزه تند است که ترکیبات آن شامل گوشت قرمز و‌ مرغ می شود و شما می توانید با نان یا برنج آن را میل کنید.

انواع ماهی ها

انواع مختلف ماهی هایی که سرو می شوند به فصلی بستگی دارد که شما به خلیج گواتر سفر می کنید؛ اما در اکثر فصل ها ماهی شیرماهی و ماهی شوریده قابل دسترسی است که به شما توصیه می کنیم حتما آن ها را امتحان کنید، چرا که ماهی ها بسیار تازه هستند و نحوه پخت و پزشان هم با مناطق مختلف ایران تفاوت دارد.

صبحانه خلیج گواتر

برای صبحانه در خلیج گواتر شما می توانید دودپطی و نان محلی این منطقه را تهیه کنید، در این منطقه چای هایی که وجود دارند با انواع معمولی آن تفاوت دارند و چای خشک این منطقه به شکل پودری است.

میوه های خلیج گواتر

از میان میوه های مخصوص خلیج گواتر، انارگلی و زیتون چابهاری معروف ترین آن ها هستند. انارگلی رنگ غلیظی دارد که در زمان جداسازی پوست دستان شما رنگی می شود و تقریبا مزه ای ترش دارد.

البته درباره زیتون های این منطقه باید بگوییم که اصلا به شکل زیتون هایی که شما در نظر دارید نیستند و ظاهر آن ها تقریبا به گلابی شباهت داشته و مزه ای مانند انبه دارند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

جاذبه های اطراف خلیج گواتر

به غیر از انواع جاذبه هایی که نام برده شده، جاذبه های دیگری نیز وجود دارد که گردشگران زیادی را به خود جلب می کند. دیدنی های مسیر چابهار تا خلیج گواتر نیز شامل بندر بریس، کوه های مینیاتوری و دریاچه صورتی لیپار می شود. که اگر به چابهار سفر کردید حتما بازدید از مکان های نام برده را در برنامه خود داشته باشید.

بندر بریس

در فاصله ۵۵ کیلومتری از چابهار که به سمت خلیج گواتر می رود، بندری زیبا و جذاب، توجه گردشگران را به خود جلب کرده است، که اکنون کاربری ماهیگیری دارد. در این بندر صخره بلندی در کنار ساحل قرار دارد و یکی از بخش های زیبای این منطقه است؛ که این روزها برای عکاسی و ثبت لحظات در غروب آفتاب از آن استفاده می کنند.

دریاچه صورتی لیپار

بعد از این که در طی مسیر تابلو ۵۵ کیلومتر مانده به گواتر را مشاهده می کنید، در کنار مسیر اصلی مسیر خاکی وجود دارد که شما به وسیله آن مستقیما به دریاچه خواهید رسید، البته دریاچه و جاده فاصله خیلی زیادی باهم ندارند و تقریبا ۵ دقیقه پیاده روی شما را به این منطقه جذاب می رساند، دریاچه موجود در خلیج گواتر مناسب ترین مکان برای تفریحات آبی و شنا است و می تواند خستگی مسیر را از تن شما بیرون کند، البته به دلیل غلیظ بودن و موجود بودن املاح معدنی بیش از حد در دریاچه ورزش های آبی و غواصی امکان پذیر نیست.

کوه های مینیاتوری

اگر تا به حال به جاده چابهار رفته باشید در سمت راست خودتان کوه های مینیاتوری جذابی را مشاهده کرده اید که با دیدن آن ها گویی به جزیره دیگری سفر کرده اید، و مکانی است مانند فیلم های تخیلی. نام این کوه ها مینیاتوری یا مریخی است و توصیه می کنیم که مدت کوتاهی را توقف کنید و این کوه ها را مورد بازدید قرار دهید. البته نکته دیگر درباره کوه های مریخی فرسایش پذیری آن ها است و به سرعت به خاک تبدیل می شوند و برای بالا رفتن اصلا مناسب نیستند.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

منطقه خلیج گواتر به دلیل وزش بادهای موسمی آب و هوایی تقریبا معتدل را در تابستان دارا است و اگر در این فصل هم به آن جا سفر کنید خیلی گرما را احساس نخواهید کرد، البته بهترین زمانی که برای سفر به این منطقه معرفی می شود فصل های بهار و زمستان یعنی تا اواخر اردیبهشت ماه است.

البته فصل تابستان برای افرادی که قصد تفریحات آبی و‌ شنا در دریا را دارند زمان مناسبی است، به دلیل این که بادهای موسمی می وزند در فصل تابستان ارتفاع امواج به ۱۵ متر می رسد. همین امر موجب شده تا برای گردشگران و علاقمندان این مکان را برای موج سواری بسیار هیجان انگیز بدانند و حتی گردشگران خارجی نیز به این خلیج جذب شوند.

راه های دسترسی به خلیج گواتر

سفر به خلیج زیبای گواتر با روش های مختلفی امکان پذیر است، یکی از این روش ها تهیه بلیط هواپیما چابهار است و بعد از آن باید شما در داخل شهر از اتوبوس و یا تاکسی استفاده کنید.

روش بعدی این است که شما از قطار استفاده کنید و به زاهدان سفر کنید و روش بعدی هم سفر با خودروی شخصی است که باید از طریق جاده مخصوص به سمت خلیج بسیار زیبای گواتر بروید.

توصیه ما به شما این است که بهترین گزینه برای رسیدن به مقصد تهیه بلیط هواپیما است، اما اگر قصد دارید با وسیله نقلیه شخصی تان بروید مراقب سرعت خودتان باشید چرا که علاوه بر دارا بودن زیبایی های متعدد، جاده چندان استاندارد به حساب نمی آید. البته جاده در اکثر مواقع خلوت است و همین امر سبب می شود تا سرعت شما ناخواسته افزایش یابد و اتفاقات بسیار ناگواری را ایجاد کند

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل زاهدان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. علیرضا
    علیرضا
    3 بهمن 1402 در 05:58

    دقیقا در ساحل خلیج گواتر چابهار اگر تا فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شاخ خلیج در دریا با قایق برید، یک چشمه آب شیرین دریایی اونجا هست که آب رو به دریا می ریزه و یک جریان آب شیرین روی دریا درست کرده که می تونید با قایق برید و آب شیرین برداشت کنید.
    حتما برید ببینید، یکی از عجیب ترین رخدادهای طبیعی و زمین شناسی هست. محلی ها جای دقیق چشمه رو می دونن.