گردشگری یکی از مهمترین بخش های زندگی بشر امروزی را تشکیل می دهد که سالانه افراد زیادی به سمت آن سوق پیدا می کنند. افراد زیادی به سمت سفر کردن روی آورده اند و در این میان دیدار از جاذبه های طبیعی یکی از پر طرفدار ترین شکل های گردشگری محسوب می شود. دریاچه ها یکی از جاذبه های طبیعی هستند که در بین دوستداران طبیعت بسیار محبوب هستند و گردشگران زیادی به قصد دیدار از آنها راهی سفر می شوند. دریاچه ها به عنوان یکی از بارزترین زیبایی های خلقت و سودمندترین بوم نظام های طبیعت به شمار می روند. این اکوسیستم های آبی به منزله سرمایه های ارزشمندی هستند که تنظیم آب های زیرزمینی در محیط پیرامون، تأمین نیازهای حیات وحش و پرندگان، تعدیل خرد اقلیم، شکار، صید پرندگان آبزی و ماهیان و … در گرو حفاظت منطقی از آنهاست. ایران یکی از کشورهایی به شمار می رود که در آن دریاچه های بسیاری وجود دارد که امروزه مقصد گردشگران بسیاری است. یکی از این دریاچه ها، دریاچه گهر در استان لرستان و شهرستان دورود به حساب می آید. در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با این جاذبه طبیعی بیشتر آشنا می کنیم تا در صورت تمایل به آنجا سفری داشته باشید.

معرفی دریاچه گهر

معرفی دریاچه گهر

شهرستان دورود یکی از شهرستان های استان لرستان به شمار می رود که طبیعتی بی مانند دارد. این شهرستان که در ناحیه ای کوهستانی قرار دارد تحت تاثیر اقلیم خود از آب و هوایی کوهستانی برخوردار است. این شهرستان از شمال به شهرستان شازند، از شمال غربی به بروجرد، از شرق به شهرستان ازنا، از جنوب به شهرستان الیگودرز و از غرب به شهرستان خرم‌آباد هم‌ مرز است. یکی از جاذبه های طبیعی این شهرستان، دریاچه گهر به شمار می رود که به خاطر طبیعت بی نظیرش سالانه افراد زیادی را به سمت خود جذب می کند. این دریاچه که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد یک دریاچه کوهستانی محسوب می شود. این دریاچه با عنوان نگین اشترانکوه شهرت پیدا کرده است. اولین کسی که این دریاچه را پیدا کرد، فردی اتریشی به نام آ-رودلر بود که در سال ۱۸۸۸ میلادی موفق شد نام خود را به عنوان کاشف دریاچه گهر در تاریخ ثبت کند. این دریاچه در بین اروپائیان با نام دریاچه ایران شهرت دارد و این شهرت به واسطه معرفی یک زن انگلیسی به نام ایزابلا لوسی بیشوپ است. حدس زده می شود که این دریاچه بر اثر یک زمین لرزه به وجود امده است زیرا بر روی گسل اصلی زاگرس قرار دارد.

ساختار و بخش های مختلف دریاچه

ساختار و بخش های مختلف دریاچه

این دریاچه شامل دو بخش با نام های گهر بزرگ یا کله گهر و گهر کوچک یا کره گهر است که در حدود 40 دقیقه پیاده روی از هم فاصله دارند. منبعی که آب دریاچه را تأمین می کند رودخانه تاپله است که دارای آبی بسیار خنک و رنگی شفاف و بلورین با بستری مملو از سنگریزه یا قلوه سنگ است که بدون افت و با کمی شتاب وارد دریاچه کوچک می‌شود و پس از طی مسافتی کوتاه وارد دریاچه گهر می‌شود. گهر بزرگ در حدود 1700 متر طول و 400 تا 800 متر عرض و در حدود 4 تا 28 متر عمق دارد. در قسمت بالا و پایین دریاچه جنگل های انبوهی وجود دارد که متاسفانه در حال نابودی هستند. از سمت بالای آن جوی آبی به دریاچه وارد می شود که در ادامه به دریاچه گهر کوچک می ریزد. لازم به ذکر است که در بخش های غربی و شرقی این گهر بزرگ می توانید شنا کنید زیرا ساحل آن ماسه ای است ولی در دیگر بخش ها به علت صخره ای بودن دریاچه نمی توان شنا کرد. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت می‌شود به خوبی دید. جریان ورودی آب دریاچه ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن حدود ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه است. علت افزایش حجم آب خروجی دریاچه وجود چشمه‌های در قسمت تحتانی آن است.

راه های دسترسی به دریاچه

راه های دسترسی به دریاچه

همانطور که متوجه شدید این دریاچه در شهرستان دورود قرار گرفته است بنابریان می توانید با خرید بلیط قطار دورود خود را به این منطقه برسانید. سپس با وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر به سمت این منطقه حرکت کنید. البته با خودرو شخصی و از طریق جاده هم می توانید راهی این منطقه شوید.

بازدید از دریاچه گهر

برای دیدار از این منطقه نیازی نیست هزینه ای را پرداخت کنید ولی نکته ای که باید مد نظر داشته باشید این است که قسمتی از مسیر را باید پیاده طی کنید تا به این دریاچه برسید و امکانات رفاهی چندانی در آنجا وجود ندارد. ماه‌های تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه‌ و در اواخر اردیبهشت و خرداد تمامی مسیر پوشیده از شقایق‌های رنگی و لاله واژگون است، پس مستر بلیط پیشنهاد می کند که در این زمان ها به این محوطه سفر کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *