پل فیروزآباد

پل فیروزآباد؛ معرفی + راه های دسترسی

آیا تاکنون از پل فیروزآباد بازدید کرده اید؟ پل ها در گذشته از اهمیت زیادی برخوردار بودند و اکثرا بر روی رودخانه هایی قرار می گرفتند که دارای بیشترین تردد بودند. كاركرد پل ها را می توان به سه دسته كاركرد ارتباطی، كاركرد اجتماعی و كاركرد تاسيساتی تقسيم كرد.

بعضی از رودخانه ها، علاوه بر آن كه آب مصرفی شهر و زمين های كشاورزی را تأمين مي كردند، كاركرد ارتباطی نيز داشتند و مردم برای جابه جايی از مكانی به مكان ديگر، از آ نها استفاده می كردند. پل ها نيز عناصر ارتباطی بودند كه برای عبور از روی رودخانه مورد استفاده قرار می گرفتند. بيشتر پل ها تنها دارای همين كاركرد بودند.

معمولاً مردم در قسمت هايی از رودخانه كه موقعيت مناسبی برای گذران اوقات فراغت داشت، تجمع می كردند و وقت خود را به شنا و تفريح می گذراندند. همچنين غالباً در كنار پل های واقع در همين بخش از رودخانه يا مكان های ديگری كه محل های پرتردد بودند و به خصوص در امتداد راه های مهم و درو ازه های اصلی قرار داشتند، يك فضای شهری شكل می گرفت كه محل تجمع مردم برای كار يا تفريح به شمار می رفت. یکی از پل های تاریخی در ایران پل فیروز آباد است که در این بخش به معرفی این پل می پردازیم.

 

معرفی پل فیروزآباد

این پل در شهرستان کوثر در استان اردبیل قرار گرفته که در سال 1312 به دست آلمان نازی و به دستور رضا شاه ساخته شده است. این رودخانه بر روی رودخانه ای بنا شده است که آب دو رودخانه گیوی چای و سنگورچای به داخل آن می ریزد.

این پل به علت اینکه توسط آلمان ها برای مصارف نظامی و عبور نیروهایشان ایجاد شد دارای معماری متفاوتی نسبت به دیگر پل های تاریخی هم دوره خود است. مجله مستر بلیط تلاش خود را برای جمع آوری اطلاعات کاملی در مورد آثار گردشگری ایران به کار گرفته است.

معماری پل فیروزآباد

همانطور که قبلا به آن اشاره شد، این پل از لحاظ معماری متفاوت تر از پل هایی بود که در آن دوره در ایران ساخته می شد. این پل دارای یک قوس بزرگ است که از ابتدا تا انتهای پی امتداد پیدا می کند. طاق دزدهایی در دو قسمت ابتدایی و انتهایی پل به صورت قرینه قابل دیدن هستند، تنها تفاوتی که دارند در ارتفاع آنهاست که یک سمت از سمت دیگر ارتفاع  بیشتری دارد.

هشت دهانه در کنار قوس ها قرار دارند که در اندازه های کوچک و بزرگ ساخته شده اند که 4 عدد در یک سمت و 4 عدد دیگر در سمت مقابل و به صورت قرینه قرار دارند. طول پل حدود 20 متر است و عرضی برابر با 15 متر دارد. برای سفر به این منطقه فقط کافی است بلیط اتوبوس را به صورت آنلاین و از مستر بلیط خریداری کنید.

راههای دسترسی به پل فیروزآباد

راه های دسترسی به پل فیروزآباد

این پل در روستای فیروز آباد قرار دارد که دو طرف روستا را به هم متصل می کند، پس برای اینکه به دیدن این پل بروید باید خود را به این روستا برسانید. استفاده از خودرو شخصی راحت ترین راه برای رفتن  به این منطقه است.

شرایط بازدید

بازدید از این پل شرایط خاصی را نمی طلبد، ولی از آنجائی که این پل در روستا قرار گرفته، مراقبت از محیط زیست نریختن زباله در اطراف آن یکی از اصول اساسی این دیدار است.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اردبیل شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید