روستای تاریخی فرخ آباد

روستای تاریخی فرخ آباد؛ معرفی + راه های دسترسی

روستای فرخ آباد زیبادشت از توابع شهرستان فردیس در استان البرز است. این منطقه دارای تاریخی قدیمی است و آثاری در آن وجود دارد که نشان از دیرینگی آن در دوران قبل از اسلام دارد. این منطقه علاوه بر این آثار تاریخی، آب و هوائی معتدل دارد که آن را تبدیل به پاتوقی برای دوستداران طبیعت کرده است.

این روستا در جنوبی ترین قسمت استان البرز واقع شده است و حدود 12 هزار نفر جمعیت دارد. با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی منطقه، مردم روستا اکثرا به شغل کشاورزی و باغداری مشغول هستند و برخی نیز به کار دامپروری می پردازند. مهمترین محصولات آنها گیلاس، زردآلو، گوجه سبز، سیب، گلابی و محصولات صیفی نیز گوجه فرنگی، خیار، انواع کلم است.

ساکنان این روستا را سه دسته از افراد تشکیل می دهند، دسته اول که ساکنان بومی فرخ آباد هستند، دسته دوم شامل نیشابوری هایی هستند که حدود 70 سال است به این منطقه آمده اند، دسته آخر را نیز زنجانی هایی که بیشتر از 30 سال است به این روستا رسیده اند، تشکیل می دهند.

معرفی روستای تاریخی فرخ آباد

این روستا از آن جهت تاریخی نامیده می شود که دارای آثار تاریخی است که قدمت آنها به سال های پیش از اسلام بر می گردد. در ادامه‌ی این مطلب در مجله مستر بلیط برخی از این آثار را برای شما شرح می دهیم.

تپه فرخ آباد

تپه فرخ آباد که در بین باغ ها و مزرعه های کشاورزی قرار دارد، دارای مساحتی حدود 2 هکتار با طول حدود 170 و عرض 117 متر است. از آنجایی که اطراف این اثر را فضاهای سبز پوشانده و دارای توپوگرافی خاصی نیست از فاصله 20 کیلومتری نیز قابل دیدن است.

متاسفانه بخش زیادی از این تپه خاک برداری شده است و از خاک آن برای زمین های کشاورزی استفاده شده است. به جزء این قسمت هایی از تپه توسط قاچاقچیان اشیای عتیقه نیز گود برداری و تخریب شده است. ارتفاع تپه در بلند ترین نقطه نسبت به سطح زمین های کشاورزی اطراف حدود 1.5 الی 2 متر است. این تپه به خاطر اینکه در روستای فرخ آباد قرار دارد به نام تپه فرخ آباد شهرت پیدا کرده است.

تنها سازه معماری که بر روی این تپه وجود دارد دیواریست، که در جهت شمال به جنوب کشیده شده است و 2 متر طول دارد و آن را از خشت و گل ساخته اند. این دیواره سطح تپه را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده است. نام دیگر آن، تپه غلامعلی است، که با توجه به سفال هائی که بر روی آن یافته اند قدمت آن به هزاره چنجم قبل از میلاد بر می گردد و تقریبا هم دوره با تپه چشمه علی است.

گورستان باستانی زرکان نو

تپه زال

تاریخ این تپه را، بر اساس شواهد یافت شده در آن، به دوران قبل از اسلام و زمان سلجوقیان نسبت می دهند. زال تپه با وسعت دو هكتار در جنوب روستاي فرخ آباد از توابع شهرستان فرديس در استان البرز قرار دارد.

گورستان باستانی زرکان نو

این منطقه در شهرستان فردیس و روستای فرخ آباد قرار دارد و دارای مساحتی حدود 5 هزار متر مربع است و قدمت آن به عصر آهن بر می گردد. در تحقیقاتی که در این منطقه انجام شد اجسادی از انسان هایی را پیدا کردند که همراه با سفالین ساده و منقوش به رنگ خاکستری و قرمز، اشیای فلزی و سنگی تزئینی، مصنوعات سنگی و استخوانی و بقایای گیاهی به خاک سپرده شده بودند.

تعدادی از ظروف به دست آمده در این مکان مربوط به دوره مادها است که از این ظروف آیینی و اشیای فلزی تزئینی در مراسم به خاک سپردن مردگان استفاده می کردند. اشیای تاریخی دیگری که از این منطقه نیز یافت شده اند شامل انواع سفالينه شامل پياله، کوزه، خمره، آب‌خوري و نيز يک سري اشياي تزئيني مانند دستبند و مهره‌هاي فلزي مفرغي، سنگي، گلي و استخواني می شود.

از دیگر آثار تاریخی فرخ آباد می توان به این حمام قدیمی، قلعه فرخ آباد، یك میدان مركزی كه در اطراف این میدانگاه، بناهایی چون عبادتگاه و دیگر ابنیه عمومی را می توان دید، اشاره کرد.

سفر به فردیس کرج را می توانید با استفاده از اتوبوس انجام دهید و بلیط اتوبوس را به صورت آنلاین تهیه کنید.

راه های دسترسی به روستای فرخ آباد

راه های دسترسی به روستای تاریخی فرخ آباد

 این روستا در قسمت جنوبی استان البرز قرار دارد و فاصله آن از شهر فردیس حدود 10 کیلومتر است.

شرایط بازدید

برای دیدن این روستا نیازی به پرداخت هزینه نیست، می توانید زمانی حدود 24 ساعت برای دیدار از این منطقه را صرف کنید و علاوه بر دیدار از آثار تاریخی آن زمانی را نیز در طبیعت بگذرانید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کرج شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

 

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. Vahid پاسخ

    بعدها فردیس کنونی توسط اشخاص دکترثابتی .ابرهوش.مهندس ترقی ومهندس فرزانه ساخته شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *