موزه مردم شناسی فریمان

موزه مردم شناسی فریمان

گردشگری که در شکل های مختلفی دارد شامل گردشگری روستایی، طبیعت گردی، گردشگری تاریخی، گردشگری شهری و … می شود. گردشگری شهری را می توان یکی پر رونق ترین انواع گردشگری دانست که حجم زیادی از سفرها را در بر می گیرد. شهرها تصویر تفکر، نوع زندگی و تحولات فرهنگی و تاریخی ساکنان خود هستند که بعد از تحولات انقلاب صنعتی عموماً به مراکز گردشگر فرصت، تبدیل شده و پس از مدت کوتاهی نیز به دلیل زمینه های موجود در آن ها اصلی ترین مقصد گردشگران نام گرفته اند. منظر شهری، شناخت مفهوم شهر نزد شهروندانی است که در طول تاریخ در آن محیط زندگی و با کالبد های طبیعی و مصنوع محیط ارتباطی معنایی پیدا کرده اند که در تداوم حیات معقول آن ها نقش اساسی دارد. موضوع اصلی منظر شهری قرائت تفسیر صحیح و در نهایت باز تولید کیفیت هایی است که ارزش های قدیم و جدید شهر را به هم پیوند می زند و موجب حفظ رابطه طبیعی انسان با محیط شهری خود می شود و فضایی قابل زیست فراهم می آورد. یکی از ابزاری که اهالی یک شهر و همینطور مسافران ورودی به آن شهر را با گذشته آن آشنا می کند، موزه های مردم شناسی به شمار می روند. یکی از این موزه ها، موزه مردم شناسی فریمان محسوب می شود.

درباره موزه مردم شناسی فریمان

درباره موزه مردم شناسی فریمان

شهرستان فریمان یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی به شمار می رود که از تاریخی بلند بالایی برخوردار است. مرکز آن، شهر فریمان به شمار می رود که در فاصله ۶۵ کیلومتری مشهد و در مسیر مشهد به کشور افغانستان قرار گرفته‌ است. این شهر از جمله نواحی در استان خراسان رضوی محسوب می شود که دارای آب و هوایی مناسب و مطبوع است. در این شهرستان جاذبه های گوناگونی وجود دارد که از میان آنها می توان به موزه مردم شناسی فریمان اشاره کرد. در این بخش از مجله مستر بلیط توضیحاتی در مورد این جاذبه گردشگری برای شما ارائه می دهیم. این موزه در یکی از خانه های قدیمی تاریخی فریمان قرار دارد که در بافت تاریخی شهر واقع شده است. این خانه قدیمی در سال1386 به تملک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در آمد و پس از مرمت و باز سازی در هفدهم بهمن ماه 1387 به عنوان موزه مردم شناسی فریمان افتتاح گردید. با دیدار از این موزه می توانید با رسم و رسوم و گذشته این شهر و اهالی آن به طور کامل آشنا شوید و از تمامی زوایای آن با خبر شوید.

بخش های مختلف موزه مردم شناسی

بخش های مختلف موزه مردم شناسی

این موزه مساحتی در حدود 200 متر مربع دارد و دارای هشت بخش مختلف است که در ادامه توضیحات مختصری در مورد آنها می دهیم. غرفه آداب و رسوم شب چله، غرفه عطاری، غرفه فرت بافی و … بخش هایی از این موزه هستند.

غرفه آداب و رسوم شب چله

این شهر مانند دیگر شهرهای ایران در شب یلدا آداب و رسوم مخصوص به خود را دارد که در این غرفه آن را به نمایش می گذارند. پیش از این مردم روستاهای فریمان این شب را  دور کرسی خانه ها سپری می کردند به طوری که افراد خانواده دور هم جمع می شدند، پدر خانواده با داستان سرایی و خواندن اشعار مختلف، فضای آرام و دلنشینی را در خانه فراهم می نمود.

غرفه عطاری

این غرفه یکی دیگر از بخش های این موزه محسوب می شود که در آن می توانید انواع مختلفی از گیاهان دارویی بومی این منطقه را مشاهده کنید. عطاری از جمله مشاغلی به شمار می رود که از گذشته در این شهرستان رواج داشته است و هنوز هم وجود دارد.

غرفه فرت بافی

غرفه فرت بافی

یکی از مشاغلی که در این شهرستان بسیار رواج دارد فرت بافی است. بافت انواع پارچه های سنتی و الوان از مشاغل مهم زنان روستایی در شهرستان فریمان بوده است که این فعالیت هنری و بومی در مکانی به نام فرت خانه انجام می شد. در این غرفه می توانید انواع مختلفی از وسایل مورد نیاز برای انجام این کار را ببنید.

راه های دسترسی به موزه مردم شناسی

همانطور که در بخش قبل متوجه شدید این موزه در شهر فریمان قرار دارد. برای رفتن به شهر فریمان می توانید با اتوبوس به این شهر سفر کنید. بلیط اتوبوس فریمان را هم می توانید از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان خریداری کنید. پس از اینکه به داخل شهر رفتید باید به خیابان طالقانی فریمان و کوچه طالقانی 1 مراجعه کنید.

بازدید از موزه مردم  شناسی فریمان

بازدید از موزه مردم  شناسی فریمان

برای دیدن این موزه باید در ساعات 8 الی 17 بروید، لازم به ذکر است که این موزه در ایام سوگواری رسمی و دوشنبه ها تعطیل است. در زمان بازدید از موزه باید هزینه ای را پرداخت کنید که برای گردشگران داخلی و خارجی این رقم متفاوت است. زمانی در حدود یک تا دو ساعت برای دیدار از تمام بخش های این موزه به نظر کافی می رسد.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید