زندگی شهری امروزی باعث شده است که مردم نیاز به طبیعت را بیش از پیش احساس کنند و از شلوغی و هیاهوی شهر به دل طبیعت پناه ببرند. همین موضوع نوعی از سفر را با عنوان طبیعت گردی به وجود آورده است که در آن مسافران به سمت جاذبه های طبیعی می روند. طبیعت گردی پدیده ای نوین است که هدف گردشگر می تواند لذت جویی از طبیعت بکر، ماجراجویی، آموزش، گذران اوقات فراغت، تفریح و یا حتی درمان باشد که بین طبیعت گردی و انواع دیگر گردشگری همپوشانی های متعددی می تواند وجود داشته باشد. از جاذبه های طبیعی که در بین گردشگران بسیار پر طرفدار هستند، آبشار ها به شمار می روند. این پدیده های طبیعی را می توان از زیباترین آنها دانست که صحنه ای بی مانند را به وجود می آورند. آبشارها اکثراً بر اثر فرو ریختن آب و رودخانه از صخره ها و کوه ها به وجود می آیند. در برخی مواقع که این جاذبه ها دارای آب فراوان هستند در اطراف خود رنگین کمانی را به وجود می آورند که منظره  ای بی مثالی محسوب می شود. با نشستن در کنار آبشارها می توان به آرامشی رسید که امروزه بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. در ایران جاذبه های طبیعی زیادی وجود دارد که یکی از آنها آبشار اسطرخی است.

معرفی آبشار اسطرخی

معرفی آبشار اسطرخی

شهرستان شیروان از جمله شهرستان های ایران به شمار می رود که دارای طبیعتی بی نظیر و خارق العاده است و افراد زیادی در سراسر ایران به این شهرستان سفر می کنند.  این شهرستان در استان خراسان شمالی قرار دارد و مرکز آن شهر شیروان به شمار می رود. نام شیروان منسوب به نقش شیری است که شکل و شمایل آن در دامنه کوهی، که در فاصله چند کیلومتری جنوب شهر وجود دارد، مشاهده می‌گردد. این شهرستان دارای جاذبه های طبیعی بی شماری است که یکی از آنها آبشار اسطرخی است و در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی درباره آن می پردازیم. این آبشار در ۴۰ کیلومتری جنوب شهر شیروان، در دامنه‌های شمالی رشته‌کوه شاه ‌جهان و در روستای اسطرخی قرار دارد. روستای اسطرخی یکی از روستاهای شیروان محسوب می شود، که به جهت جاذبه های طبیعی متعدد در بین طبیعت گردان و دوستداران طبیعت بسیار پر طرفدار است. این آبشار در بین اهالی روستا با نام آبشار شارشار نیز شهرت دارد و دلیل آن نیز صدای شرشر آب آن است. از داخل روستای اسطرخی رودخانه‌ای عبور می‌کند که جهت آن از جنوب به شمال است و در مسیر خود از میان تخته‌سنگ ‌های بزرگی عبور می کند و مناظر زیبایی را می آفریند. قدمت آبشار شارشار به دوره دوم زمین‌شناسی (مزوزوئیک) بر می‌گردد و به‌ عنوان میراث طبیعی خراسان شمالی با شماره ۱۸۲ در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته است.

ساختار و طبیعت اطراف آبشار

ساختار و طبیعت اطراف آبشار

این آبشار که از رودخانه روستای اسطرخی شیروان نشأت می گیرد، دارای 20 متر اطراف است و یکی از بلندترین آبشارهای این منطقه به شمار می رود. گرداگرد این آبشار درختان زیادی از گونه‌های صنوبر، چنار، گردو و بید وجود دارد که انبوه هستند و همین پوشش متراکم آن‌ها منطقه را شبیه به جنگلی زیبا کرده است. اطراف این آبشار را کوه های مرتفع و بلندی فرا گرفته اند و در آنها انواع گیاهان دارویی مانند گون، ساری‌گل، زیره، شقایق، درمنه ترکی و کاسنی دیده می‌شود. درخت ارسی قدیمی و کهنسال نیز در فاصله 500 متری جنوب غربی آن قرار دارد. این آبشار به صورت چند شاخه به سمت پایین سرازیر  است که زیبایی آن را دو چندان می کند. همچنین پس از فروریختن در پایین دست خود، حوضچه ای را ایجاد کرده است که محل مناسبی برای آبتنی محسوب می شود. درختان، توپوگرافی کوهستانی و رودخانه‌ای همگی با هم صحنه ای متفاوت را در کنار هم به وجود آورده اند. دبی متوسط شارشار حدود ۱۵ مترمکعب در ثانیه است و هنگامی‌که آب لابه‌لای صخره‌ها می‌پیچد و با سرعت از دل کوه بیرون می‌آید، بر روی درختان تنومند صنوبر، بید و گردو ریزش می‌کند و به علت برخورد با صخره و سنگ‌های بزرگ ته دره به‌صورت ابر سفیدی دیده می‌شود که منظره‌ای بسیار جالب و دیدنی به وجود می‌آورد.

راه های دسترسی به آبشار

راه های دسترسی به آبشار

برای رسیدن به آبشار می توانید بلیط اتوبوس شیروان را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و سپس خود را به شهر شیروان برسانید. پس از آن با وسایل نقلیه عمومی که به سمت روستا اسطرخی می روند به این محوطه بروید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید باید در 28 کیلومتری جنوب شهر شیروان بروید.

بازدید از آبشار اسطرخی

برای دیدار از این آبشار، نیازی نیست هزینه بپردازید و به رایگان می توانید از آن دیدن کنید. اطراف این آبشار طبیعتی زیبا وجود دارد که می توانید زمانی را در آن به سر ببرید. بهترین فصل برای رفتن به این محل تابستان و بهار است هرچند دیگر فصل های آن نیز زیبایی های مخصوص به خود را دارند. مثلا در زمستان آب، آبشار یخ می زند و صحنه ای ناب را پیش چشمان بازدیدکنندگان قرار می دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *