امامزاده قاسم بابل

امامزاده قاسم بابل

گردشگری یک نظام معناست كه هر فردی با هدفی از مكانی به مكانی جابجا می شود و سلسله تجربيات و اتفاقاتی را درک می كند. لذا اين حركت دارای سه عنصر انگيزه، زمان و جابجایی فيزيكی است كه در بطن خود سطحی از تعاملات و رويایی فرهنگی را فراهم می سازد. يکی از اشكال گردشگری، گردشگری مذهبی است كه بر زيارت وحضور در اماكن مذهبی تأكيد دارد. گردشگری مذهبی به عنوان يك تمرين اجتماعی در تغيير فرد و قرار دادن وی در فضای اجتماعی دارای ويژگی های مهم فرهنگی – اجتماعی است. بنابراين گردشگری مذهبی نوعی از گردشگری است كه دارای نوعی پتانسيل اجتماعی – فرهنگی برای تغييرات حالات انگيزه ای يک فرد كه نياز به مسائل فرهنگی و مذهبی در حضور معنوی دارد، است. ريشه گردشگری را زيارت و سفرهای مذهبی دانسته اند كه از ديرباز در زندگی نسل بشر بعنوان يک وظيفه و يک اقدام پسنديده، نسل به نسل ادامه داشته است. سفرهايي كه با انگيزههاي معنوی و مذهبی انجام می شوند، در دهه های اخير رواج پيدا كرده و طرفداران زيادی را به خود جذب كرده اند. یکی از جاذبه های مذهبی که امروزه افراد به سمت آنها می روند امامزاده ها هستند و امامزاده قاسم بابل از جمله امامزاده های ایران به شمار می رود.

معرفی امامزاده قاسم بابل

معرفی امامزاده قاسم بابل

بابل یکی از شهرستان های شمالی ایران است که در استان مازندران قرار دارد و سالانه افراد زیادی به آنجا می روند. این شهرستان از شمال به شهرستان‌های بابلسر و فریدونکنار، از شمال شرقی به شهرستان سیمرغ، از شرق به شهرستان‌های قائمشهر و سوادکوه شمالی، از جنوب شرقی به شهرستان سوادکوه، از غرب به شهرستان آمل و از جنوب به رشته کوه البرز و شهرستان فیروزکوه محدود می شود. در این شهرستان جاذبه های گردشگری متنوعی دیده می شود که یکی از آنها امامزاده قاسم بابل به شمار می رود. این بنا در مرکز شهر و در محله ای به نام آستانه قرار دارد. بنای این امامزاده از قدمت بالایی برخوردار است به همین خاطر در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید. محمد عمادی حائری بر اساس شواهد و قرائن و استناد به منابع کهن معتبر نشان داد که این مزار احتمالا متعلق به «ابوالقاسم حمزه» است که نسب ایشان با پنج واسطه به علی بن حسین، امام چهارم شیعه، می رسد. البته به روایتی نیز گفته می شود که این امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم محسوب می شود، ولی سند معتبری برای این قضیه پیدا نشده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مکان می توانید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

ساختار و معماری بنای امامزاده

ساختار و معماری بنای امامزاده

بنای این امامزاده دارای مساحت کلی 1500 متر مربع است که مساحت زیر بنای آن نیز شامل 1500 متر مربع می شود که دارای دو طبقه است.  بنای ساختمان بقعه به شكل مخروطی و با گنبد مخروطی به ارتفاع 22 متر است که ساخت اولیه آن به قرن نهم هجری قمری بر می گردد. در این مکان امکانات رفاهی مختلفی وجود دارد که در سال های اخیر اضافه شده اند و شامل مسجدالحاقی، سالن اجتماعات برادران و خواهران، سرويس های بهداشتی، فروشگاه عرضه کتاب و محصولات فرهنگی و … می شود. همچنین در داخل محوطه آن يادمان شهدای گمنام نیز قرار گرفته است. درهای منبت کاری شده زیبا و پر نقش این بقعه در سال 90 هجری قمری، و صندوق کنده کاری شده بر روی قبر امامزاده  در شعبان المعظم 888 ه ق ساخته شده اند. پیشنهاد مستر بلیط به شما این است که در صورت سفر به این شهرستان حتما به زیارت این محل بروید.

راه های دسترسی به امامزاده قاسم

راه های دسترسی به امامزاده قاسم

برای ایکه به این بنا دسترسی پیدا کنید باید شهرستان بابل سفری داشته باشید. برای رفتن به بابل هم می توانید بلیط اتوبوس بابل را به صورت آنلاین خریداری کنید و خود را به این شهر برسانید. از آنجایی که امامزاده در مرکز شهر بابل قرار دارد دسترسی به آن بسیار آسان است. پس از رسیدن به شهر باید به سراغ محله آستانه بروید و در آنجا می توانید این بقعه را مشاهده کنید و زیارت بپردازید.

بازدید از امامزاده قاسم بابل

زیارت این امامزاده در همه زمان ها امکان پذیر است و نیازی به رعایت شرایط خاصی ندارد. اگر می خواهید زمانی که به زیارت می روید این محوطه خلوت باشد بهتر است، مراسمات خاص به این مکان مراجعه نکنید و در روزهای عادی برای زیارت اقدام کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید