امامزاده عبدالله (ع) باغملک

امامزاده عبدالله (ع) باغملک

در میان تمامی بناهای مذهبی، مقابر و به طور اخص امامزادگان در کنار مساجد، مهم ترین بناهای ایران اسلامی به شمار می آیند. این ابنیه درگوشه و کنار شهرهای ایران به صورت طبیعی و ارگانیک به صورت فضای زیارتی تفرجگاهی شکل گرفته و به کمال رسیده اند. فعالیت گسترده در زمینه ساخت بقعه بر روی مشاهد معتبر و مزار امامزادگان از دوره حکومت آل بویه به ویژه در زمان پادشاهی عضدالدوله فنا خسرو آغاز شد. در دوره سلجوقیان با وجود حکومت سنّی مذهب، ترویج مذهب تشیّع و ساخت آرامگاه برای بزرگان شیعی رشد چشمگیری یافت، که نشان از اقتدار شیعیان دارد. با حمله مغول به ایران و بی طرفی آنان در حمایت از مذاهب اسلامی راه برای ابراز وجود شیعیان گشوده شد. در جای جای ایران می توان تعداد زیادی از این امامزاده ها را مشاهده کرد که در بین مردم بسیار مورد احترام هستند. یکی از این امامزاده ها امامزاده عبدالله (ع) باغملک نام دارد که در استان خوزستان قرار دارد و در این بخش از مجله مستر بلیط آن را به طور کامل برای شما معرفی خواهیم کرد. اگر تصمیم دارید زمانی به این منطقه سفر کنید پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید تا سفری با کیفیت تر را تجربه کنید.

معرفی امامزاده عبدالله (ع) باغملک

معرفی امامزاده عبدالله (ع) باغملک

باغملک یکی از شهرستان های استان خوزستان محسوب می شود، که دارای جاذبه های گردشگیر متنوع و گوناگونی است و در سراسر آن می توانید آنها را بیابید. برای سفر به این منطقه بهترین زمان فصل های خنک سال محسوب می شوند زیرا هوا در این دروان بسیار مطبوع و خنک است. یکی از جاذبه های گردشگری این شهر که در صورت سفر به آن می توانید از آن بهره  مند شوید امامزاده عبدالله (ع) باغملک به شمار می آید. امامزاده عبدالله (ع) از نوادگان خاندان نبوت است و نسبت ایشان به امام چهارم شیعیان بر می‌گردد. طبق شجره و شواهدی که از گذشته به جای مانده است نسب ایشان بدین شرح است: «عبدالله بی محمد اکبر بن حسین دکه بن حسین اصغرین امام زین العابدین (ع)».

مردم خوزستان و شهرستان باغ‌ملک ارادت خاصی نسبت به ایشان دارند و از احترام خاصی در میان آن‌ها برخوردار است. به‌طوری که هر سال از سراسر استان خوزستان و همچنین استان‌های مجاور، برای عرض ادب و ادای احترام، راهی این بارگاه ملکوتی می‌شوند. داستان های زیادی در مورد ایشان روایت می شود که یکی از آنها اینگونه بیان می شود که که امامزاده عبدالله (ع) در دوره‌ی پادشاهی اتابکان، برای ترویج دین اسلام از حجاز وارد خوزستان شد و در شهرها و روستاهای این استان مشغول به این کار بوده است و پس از سختی های فراوان در همین منطقه به شهادت می رسد. نکته ای که در مورد ارامگاه ایشان وجود دارد این است که پیکر ایشان در کوه‌های منگشت و در نزدیکی روستای امامزاده عبدالله دفن شده، ولی سرشان در شهر شوشتر مدفون گشته است که بارگاهی با شکوه برای ایشان بنا کرده‌اند.

ساختار بنای امامزاده

ساختار بنای امامزاده

در گذشته ساختمان مرقد ایشان بنایی ساده بود که از سنگ و گچ ساخته شده بود ولی در سال 1386 عملیات ساخت بنای فعلی شروع شد. این عملیات شامل توسعه‌ی بقعه‌ی مقدس به اندازه‌ی 400 مترمربع، احداث پارکینگ و ایجاد فضای سبز در اطراف حرم جهت رفاه حال مسافران و زائران هر کدام به اندازه‌ی 3000 مترمربع، کاشی‌کاری گلدسته‌ها و … می‌شد. ورودی اصلی بنا در ضلع شمالی آن قرار دارد  وتزئینات داخلی بنا شامل کتیبه های سنگی و گچبرهایی به سبک سلجوقی وصفوی می شود که نمونه‌ی زیبای آن  گچبری سردر و سقف ایوان ورودی است. بقعه دارای گنبد دوپوش با پوش بیرونی بصورت پلکانی و پوش داخلی  به شکل عرقچین است. این بقعه در قدیم دارای مهمان خانه، مدرسه، مطبخ، کتاب خانه، منازل خدمه و طلبه، باغچه، طویله و اوقاف زیادی بوده است که به مرور زمان از میان رفته اند.

راه های دسترسی به امامزاده عبدالله (ع)

اگر تصمیم گرفتید به زیارت این امامزاده بروید باید بدانید که در شهرستان باغملک قرار دارد و کافی است که بلیط اتوبوس باغملک را تهیه و خود را به این منطقه برسانید. برای خرید بلیط هم می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و به صورت آنلاین آن را تهیه کنید.

بازدید از امامزاده عبدالله (ع) باغملک

بازدید از امامزاده عبدالله (ع) باغملک

برای زیارت امامزاده هیچ شرط خاصی وجود ندارد و می توانید در تمامی ایام سال به این مکان بروید ولی پیشنهاد ما این است که فصل های خنک سال را برای اینکار انتخاب کنید. امکانات رفاهی کاملی در این محل وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. حاج جعفر خلیلی پور
    حاج جعفر خلیلی پور
    15 خرداد 1402 در 00:28

    ازاینکه امازاده ما را معرفی کردید خیلی ممنونم از مستر بلیط حاج جعفر خلیلی پور از رامهرمز

    • آریا افکارده
      آریا افکارده
      15 شهریور 1403 در 09:28

      عالی خیلی اطلاعات خوبی بود