امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان)

امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان)

افراد زیادی به قصد زیارت و انجام مناسک مذهبی راهی سفر می شوند، که به این نوع سفر، سفر مذهبی گفته می شود. در این سفر مقصد و محلی که می خواهند به قصد آن سفر خود را آغاز کنند برای مسافران بسیار مهم است. سفر یا گردشگری مذهبی از قدیمی ترین اشکال گردشگری به شمار می آید و از گذشته های بسیار دور مردم با این نیت شروع به سفر می کردند. می توان گفت که در ایران گردشگری مذهبی از دوران زرتشتیان وجود داشته است، در آن زمان مردم برای زیارت آتشکده های خود راهی سفر می شدند. پس از ورود اسلام به ایران، این سرزمین محل زندگی و پس از آن مدفن بسیاری از امامزادگان شد. مرقد این عزیزان در بین مردم از احترام و ارزش بالایی برخوردار بود، به همین خاطر برای زیارت آنها به سفر می رفتند. زیارت اماکن متبرکه نشان از ارادت و احترام ویژه زائر در حق آنان و بهره گیری از فیوضات معنوی آن بزرگواران است؛ زیرا بار سفر بستن و تحمل سختی ها و گرفتاری های سفر نشان می دهد عشق و محبت خالصانه، وجود زائر را فراگرفته و او را مشتاق زیارت انسانی کامل کرده است. یکی از امامزاده هایی که در ایران وجود دارد با نام امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان) در بین مردم مشهور است.

معرفی امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان)

معرفی امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان)

در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی درباره این امامزاده می پردازیم تا شما را با این مکان بیشتر آشنا کنیم. امامزاده سید بهاء الدین محمد شیخ شبان به «سید بهاء الدین محمد» شهرت دارد. بقعه امامزاده سید بهاء الدین محمد در شهرستان بن، بخش مرکزی و در یک کیلومتری روستای شیخ شبان قرار گرفته است. روستای شیخ شبان روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری است که در حدود 32 کیلومتری شمال غربی،  شهرکرد مرکز استان قرار دارد. بیشتر اهالی این روستا از سادات هستند که جد آنها، امامزاده سید بهاء الدین محسوب می شود. این روستا علاوه بر این مدفن این امامزاده است، طبیعتی بکر و بی نظیر دارد و از دشت ها و چشمه های بسیار زیبا تشکیل می شود.

تاریخچه امامزاده سید بهاء الدین محمد

این امامزاده، لقب شیخ شبان را دارد، که به معنی چوپان بزرگوار است. در مورد این موضوع این طور نقل کرده اند: «آن حضرت از سوی یوسف بن حجاج ثقفی، حاکم اصفهان تحت تعقیب قرار گرفت و ايشان در لباس مبدل و به صورت گمنام زندگی می کرد که در يكی از روستاهای اطراف اصفهان با محمود شعيب، از اعراب خراسان، آشنا شد و از او می خواهد که جهت امرار معاش کاری را به ایشان واگذار نماید. محمود شعيب هم موافقت می کند و چون شناخت و اطلاعی از مقام ایشان نداشت، يك گله گوسفند به عنوان چوپان در اختیار آن بزرگوار می گذارد و آن حضرت در طول ييلاق و قشلاق گله را اداره می نمود و مزد چوپانی خود را به چوپانان ديگر می بخشيد و به اين دليل مشهور به شيخ ‌شبان شد». ایشان از فرزندان حضرت حمزه بن‌ امام ‌موسی‌ بن‌ جعفر (ع) است، پس نسبشان به امام موسی کاظم می رسد.

معماری و ساختار بنای امامزاده

معماری و ساختار بنای امامزاده

ساختمان امامزاده به دوران صفوی و قاجار بر می گردد که در سال های اخیر مورد ترمیم قرار گرفته است و کتیبه ای تاریخ دار دارد. پلان بنا به صورت مستطیل شکل است و از قسمت های مختلفی مانند گنبد، ایوان، گلدسته، حرم، صحن و زائرسرا تشکیل می شود. در ورودی ساختمان ایوانی دیده می شود که به سمت شمال قرار دارد و در طرف آن دو مناره، به ارتفاع 12 متر و کاشی کاری شده، قابل مشاهده است. برای رفتن به این ایوان باید از پنج پله گذر کنید تا به این ایوان برسید، در دو طرف ورودی دو اتاق که مخصوص کفشداری هستند وجود دارد. پس از ورود به داخل ساختمان می توانید شبستان را ببنید که دو تا دور آن را اتاق هایی فرا گرفته اند و ابعادش 22 در 22 متر است و تزئینات آن شامل کاشی های خشتی می شود. اتاق مرقد به صورت هشت ضلعی به ابعاد هر ضلع دو متر است، که گوشواره هایی که در زاو یه آن قرار دارد، آن را به صورت دایره در آورده است و گنبدی بزرگ بر روی آن قرار دارد. گنبد بنا به شکل کلاه خود و دارای قطر  8 متر و ارتفاع 3 متر از داخل و 10متر از خارج است. ضریح مقبره از جنس طلا و آب نقره است و بر روی آن این نوشته دیده می شود: «ضریح مطهر حضرت امامزاده سید بهاء الدین محمد توسط اداره کل حج و اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال و بختیاری و همکاری هیات امنا امامزاده از محل نذورات مردم در سال 1411هجری قمری مصادف با سال 1369هجری شمسی ساخته شد. ساخت و قلمزنی سید محسن احمدی و رحمت الله احمدی و بهنام کبیری».

راه های دسترسی به امامزاده سید بهاء الدین محمد

راه های دسترسی به امامزاده سید بهاء الدین محمد

برای دسترسی به این محوطه باید در ابتدا به روستای شیخ شبان بروید که در فاصله 15 کیلومتری از شهر بن قرار دارد. برای رفتن به شهر بن می توانید اقدام به خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط به صورت آنلاین کنید. سپس از آنجا به روستای شیخ شبان بروید. در صورتی که با خودرو شخصی ه سفر می کنید پس از رسیدن به روستا باید وارد جاده ای که به این امامزاده می رود بشوید.

بازدید از معرفی امامزاده سید بهاء الدین محمد (شیخ شبان)

بازدید از این امامزاده رایگان است و می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای وارد آن شوید. بسیاری از افراد به علت آب و هوای مناسبی که این محل دارد مدت زمان طولانی در این محوطه می مانند و در آنجا چادر می زنند. پس از زیات می توانید به در طبیعت بکر روستای شیخ شبان شهرستان بن هم به گردش و تفریح بپردازید و لحظاتی خوش را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید