آرامگاه درویش فخرالدین

آرامگاه درویش فخرالدین

جاذبه های گردشگری مختلفی وجود دارند که بنا به دلایل مختلف دارای اهمیت هستند. یکی از آنها آرامگاه ها به شمار می روند که به واسطه فردی که در آن مدفون شده است مورد توجه هستند. بناهای آرامگاهی از جمله پررمز و رازترین بناها بشمار می آیند. بسیاری از این دست بناها به سبب عدم وجود کتیبه و یا شجره نامه ای از متوفی آن، ناشناخته باقی مانده اند. به نظر می رسد، که صاحبان اینگونه آرامگاه ها شخصیت های برجسته در زمان خود بوده اند. افتخار به نياكان و سعی در حفظ آنچه ما را به نوعی با گذشته مرتبط می دارد، حسی طبيعی و مؤثر در شناسايی و حفظ فرهنگ و هويت قومی است. در واقع هويت امروزی ما بر اساس كمک و معاونت اجدادمان و بر اساس داشته های به ارث رسيده از آن ها، در قرون متمادی شكل گرفته است. آرامگاه ها که اکثرا از گذشته به جای انده از جهت معماری بناهای آنها نیز حائز اهیمت هستند و افراد زیادی برای دیدار از بنای آنها به سمتشان کشیده می شوند. یکی از این آرامگاه ها آرامگاه درویش فخرالدین در شهرستان بابل استان مازندران به شمار می رود که افراد بسیاری به دیدن آن می روند. سالیانه افراد زیادی با خرید بلیط اتوبوس بابل راهی این شهر می شوند و از جاذبه های گوناگون این شهر دیدن می کنند.

معرفی آرامگاه درویش فخرالدین

معرفی آرامگاه درویش فخرالدین

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان بابل یعنی آرامگاه درویش فخرالدین با شما به صحبت می نشینیم. اگر از جمله افرادی هستند که به این گونه بنا ها و تاریخشان علاقه دارید این بخش را تا انتها دنبال کنید. بابل یکی از شهرستان های استان مازندران به شمار می رود که در شمال ایران قرار دارد و بیشتر به خاطر جاذبه های طبیعی اش مشهور است ولی باید بگوییم که در این شهرستان می توان طیف وسیعی از جاذبه ها را دید که یکی از آنها آرامگاه درویش فخرالدین است. این بنا در غرب شهر بابل قرار دارد و بنای آن مربوط به قرن نهم هجری قمری می شود. درویش فخرالدین از بزرگان خاندان سادات مرعشی به شمار می رود که در بین اهالی منطقه از ارج و قرب بالایی برخوردار بودند. این بنا که معماری بی مانندی و زیبایی دارد در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۶۴۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

ساختار و معاری بنای آرامگاه

ساختار و معاری بنای آرامگاه

پلان این بنا به صورت چند ضلعی است که از سه بخش تشکیل شده است که شامل بدنه مدور، منطقه انتقالی هشت ضلعی و بام هشت ضلعی هرمی می شود. سقف این بنا به صورت پوششی هرمی شکل است که زیبایی خاصی دارد و از نوع دوپوش و پوشش داخلی بام گنبدی مدور است. در داخل بنا صندوق چوبی منبت دیده می شود، همچنین کتیبه‌هایی در ضلع شرقی، جنوبی و غربی وجود دارد که مشتمل بر آیةالکرسی و صلوات کبیر و کتیبهٔ جهت شمالی معرف نام متوفی، خادم و سازنده صندوق بدین شرح است: «عمل استاد فخرالدین بن علی بن استاد نجار آملی المعروف رازی بامتثال درویش شمس‌الدین ولایت رحل سلطان المحققین مفخرالفقرا الصالحین درویش فخر دین حاجی طاب ثرا و جعل الجنة مثواه بن حسن حاجی فی تاریخ سنه ثلاث و ثلاثین و ثمانمائه الهجریه النبوی الکاتب الفقرا الحقیر خادم الفقرا و الصلحا الضعیف نظام بن علی جوبکلاه الطبری». تزئینات این بنا شامل تزیینات بخش گیلویی بدنه است که عبارت اند از تزیینات آجری برجسته و یک ردیف قرنیس سینه کفتری آجری، در میان هر دو قرنیس کاشی فیروزه‌ای رنگ نیم‌دایره کار کرده‌اند. منطقه انتقالی نیز در هر ضلع دارای مربع‌های فرورفته مزین به کاشی است. گرداگرد این بنا را قبرهایی فرا گرفته اند که قبرستان شهر را تشکیل می دهند.

راه های دسترسی به آرامگاه درویش

راه های دسترسی به آرامگاه درویش

برای اینکه بتوانید این بنا را از نزدیک ببنید کافی است به شهر بابل سفر کنید و در آنجا با وسایل حمل و نقل عمومی به سمت این بنا بروید. این بنا در بلوار طالقانی قرار دارد و به آسانی می توانید به آنجا بروید. از آنجایی که بنا در داخل شهر قرار دارد رسیدن به آن به راحتی انجام می گیرد و اگر با خودرو شخصی هم به آنجا بروید به راحتی می توانید جای پارک در نزدیکی بنا پیدا کنید.

بازدید از آرامگاه درویش فخرالدین

برای دیدار از آن در هر زمانی که تمایل داشته باشید می توانید اقدام کنید و مدت زمانی که برای دیدار از آن نیاز دارید در حدود یک ساعت می شود. بنابر پیشنهاد مستر بلیط بهتر است دیدار از این بنا را در میان برنامه های خود قرار دهید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید