منطقه شکار ممنوع چلاو منطقه ای کوهستانی به شمار می رود که با طبیعت بکر و زیبای خود توانسته است گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سمت خود بکشاند. منطقه چلاو در آمل، شامل قسمت های ییلاقی مانند پاشا کلا، نجار کلا، جکلا، پاریمه، گنگر، فیلبند و بن زرخنی است که هر کدام از آن ها در فصل تابستان رونق بسیار زیادی دارند. کسانی که می خواهند از به دیدن این منطقه کمیاب بروند و از نزدیک شاهد زیبایی و شکوه آن باشند؛ بهتر است تا انتها همراه مجله مستر بلیط بمانند و به طور کامل با جزئیات و ویژگی های آن آشنا شوند.
تاریخچه
چلاو یکی از کهن ترین و قدیمی ترین مناطق در شمال ایران محسوب می شود که نام اولیه آن چهل آب بوده است و به مرور زمان به چلاو تغییر داده اند. در این منطقه قدیمی، اتفاقات تاریخی و بسیار مهمی رخ داده است و همین ارزش آن را دو چندان می کند. وجود برخی آثار از جمله ظروف سفالی پیدا شده، قلعه های دارا و سام، قلاوش، قلا گردن، قلا پشت و تیمور قلعه در این منطقه، نشان دهنده قدمت و تاریخچه آن است و برخی افراد گمان دارند که مربوط به دوران صفوی هستند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
تقریبا حدود ۱۵۰۰۰ هکتار از منطقه زیبای چلاو، تحت حفاظت سازمان محیط زیست آمل قرار دارد و آن جا به مدت ۵ سال منطقه شکار ممنوع اعلام شده است. این منطقه حدود 800 الی 3200 متر از سطح دریا فاصله دارد و اگر بخواهید از شهر به طرف آن جا بروید؛ باید تقریبا 40 كیلومتر مسافت را طی کنید. افرادی که می خواهند با مراجعه به سایت های آنلاین بلیط های سفرشان را رزرو کنند، بهتر است سری به سایت معتبر مستر بلیط بزنند و با خیال راحت کارشان را انجام دهند. زیرا این سایت علاوه بر خدمات متنوعی که دارد؛ با بهترین کیفیت و قیمت ممکن، به آسانی در اختیار تمام مردم قرار داده است. منطقه شکار ممنوع چلاو، دارای آب و هوایی نسبتا مه آلود، سرد و بارانی است و از این رو افراد کمی آن جا را برای سکونت انتخاب می کنند و در کل، جمعیت آن کمتر از 100 خانواده است. نا گفته نماند که در این منطقه سرسبز روستاهای زیادی مانند سنگچال، زر خونی، فیلبند، گنگرج کلا و تیار وجود دارد. اطراف این منطقه، پستی و بلندی های زیادی وجود دارد و در هر قسمت از آن ها درختان و بوته های بی نظیری به چشم می خورند که بر زیبایی بیشتر این منطقه می افزایند. از جمله گونه های گیاهی این منطقه می توان به درختان پر بار زرشک و آلوچه اشاره کرد که سراسر منطقه حفاظت شده چلاو را فرار گرفته اند. گونه های جانوری آن جا نیز شامل کبک دری، شوکا، کله بز، گوزن مارال، پلنگ، گرگ، خرس قهوه ای و قرقاول می شوند.
شرایط بازدید
بازدید از این منطقه مشهور، شرایط خاصی ندارد و کافی است بلیط اتوبوس آمل را خریداری کنید و به آن جا بروید. البته فراموش نکنید که این منطقه همان طور که گفته شد؛ یک منطقه حفاظت شده است و به هیچ عنوان نباید به جانورانی که در آن جا وجود دارند آسیب برسانید.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
برای رسیدن به منطقه شکار ممنوع چلاو باید ابتدا از مرکز شهرستان آمل به سمت جاده هراز که حدود ۲۵ کیلومتر فاصله دارد بروید و پس از طی کردن این مسافت به واسطه پل منگل که در سمت چپ جاده قرار گرفته است، راه تان را ادامه دهید. تقریبا بعد از این که ۱۵ کیلومتر از جاده فرعی را پشت سر گذاشتید؛ به منطقه سرسبز چلاو می رسید.
دیدگاهتان را بنویسید