روستای بالا چلی

روستای بالا چلی

با فرا رسیدن فصل تابستان و گرمای همیشگی اش سفر به مناطق خوش آب و هوا و خنک بیش تر از پیش به دهن ما خطور می کند. معمولا ارتفاعات از اولین گزینه های پیش رو هستند اما زمانی شرایط فوق العاده می شود که علاوه بر هوای خنک، طبیعت خیره کننده هم در کار باشد. استان گلستان یکی از استان های شمالی ایران به شمار می آید که نه تنها آب و هوایش فوق العاده است،  بلکه طبیعتی بسیار دیدنی هم دارد که آن را به یکی از بهترین مناطق برای بازدید و سفر تبدیل کرده است. روستای ییلاقی بالا چلی یکی از آن روستاهایی است که به سرعت جایش را در دل تان باز خواهد کرد. اگر شما هم علاقه مندید تا مقصد بعدی سفرتان را مکانی شگفت انگیز و پر از حس طبیعت و آرامش انتخاب کنید، با مجله مستر بلیط همراه باشید تا این روستای دیدنی را به شما معرفی کنیم.

درباره روستای بالا چلی

در 32 کیلومتری شهرستان علی آباد کتول و در بخش جنوبی آن به روستای بالا چلی می رسیم. این روستا در بخش شمالی اش در مجاورت روستای پایین چلی، از شرق به روستای افراتخته و در بخش جنوب غربی به روستای نرسو مجاورت دارد. واقع شدن این روستا در ارتفاعی 1800 متری از سطح دریا باعث شده است تا آب و هوای بسیار مناسب و لذت بخشی داشته باشد.

درباره روستای بالا چلی

تاریخچه روستای بالا چلی

روستای بالا چلی از نظر تاریخی به 1140 تا 1145 هجری قمری مربوط می شود و طبق شواهد تاسیس آن به حدود 500 سال پیش باز می گردد. نامگذاری این روستا توسط فردی به نام «عبدالحسین کمال غریبی» انجام گرفته و علاوه بر او «ملک حسین الازمنی» هم از دیگر اشخاصی بوده که در آبادانی بالا چلی نقش به سزایی داشته است. این روستا در سال های حکومت قاجار به عنوان روستایی برای ییلاق استفاده می شده است که اقدامات و شایستگی های خوانین روستا که به کتولی معروف بوده اند، علت اصلی روی کار آمدن بالا چلی بوده است. پس از بالا گرفتن شورش های سراسری در این منطقه، محمد صادق خان کتولی از افرادی بود که بعد از رویارویی با آن، بالا چلی را برای ییلاق انتخاب کرد و پس از این امر کم کم شهرت و اعتبار این روستا بالا گرفت. در روستای بالاچلی طایفه های مختلفی زندگی می کنند و همینطور شواهد به دست آمده حاکی از آن است قبرستانی قدیمی و مرتبط به انسان های گبری در این منطقه وجود داشته که البته امروزه بیشتر آن از بین رفته است. اگر در مورد نام این روستا کنجکاو شده اید ابتدا باید بدانید که کلمه «چلی» از واژه «چل» گرفته شده و حاصل تغییر آن در طول زمان است. چل به معنی گذرگاه یا گودالی با عمق کم است. در واقع این روستا در گودالی قرار گرفته، که در مجاورت آن رودخانه بزرگی وجود داشته، بنابراین نام گذاری آن هم احتمالا از این موقعیت نشات گرفته است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

درست از همان لحظه ای که وارد این روستا می شوید، طبیعت و آرامش آن شما را مجذوب خواهد کرد. این روستا علاوه بر طبیعت بکر و آب هوای فوق العاده ای که دارد، با وجود جاذبه هایی تاریخی و طبیعی، بیشتر از چیزی که فکرش را می کنید دیدنی است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

جاذبه های طبیعی روستای بالا چلی

در اطراف این روستا چشمه های جوشان فراوانی است که دیدن آن ها حس طراوت و تازگی را در وجودتان زنده خواهد کرد. علاوه بر آن اگر عاشق فعالیت و کنجکاوی در طبیعت هستید بهتر است بدانید که اکثر این چشمه ها راه دسترسی با اتومبیل ندارند، بنابراین باید وسایل تان را جمع کنید و دلی به طبیعت بزنید. چشمه هایی که می توانید از آن ها دیدن کنید با نام هایی از قبیل چشمه اکبر خان، ته چکل سرکمر، زمین میرو، سبز استل، امیرخان و غلام سوخته شناخته می شوند. چشمه سبز استل در این روستا در واقع منبع اصلی تامین آب لوله کشی برای مردم روستا محسوب می شود که علاوه بر دیدنی بودن کاربرد های زیادی هم داشته است. علاوه بر آن در این روستا آبشارهایی دیدنی هم وجود دارد که معروف ترین آن ها آبشارهایی سه تایی هستند که پشت سر هم قرار گرفته اند و نام شان آبشار چلم آرام است. از آبشار های دیگری که دیدن شان خالی از لطف نیست می توان به آبشار چلی اشاره کرد. این آبشار حدود یک کیلومتر با روستا فاصله دارد و با ارتفاع 600 متری اش در شیب ملایمی قرار گرفته است که به زیبایی هر چه تمام تر از دل جنگل عبور می کند.

روستای بالاچلی، جلوه ای تاریخی

این روستا بافت تاریخی با ارزشی دارد که نمونه های آن را در خانه های چوبی و کاهگلی می توان دید. علاوه بر آن وجود طراحی ها و تزئینات خاصی که در ساختمان ها به کار رفته است در کنار حمام های تاریخی و سقف هایی سفالی به خوبی قدمت و ارزش تاریخی این روستا را به شما نشان می دهد. جذابیت های تاریخی این روستا و بافت خاص آن باعث شده است تا اداره کل میراث فرهنگی گلستان برای ثبت ملی این روستا تلاش کند.

روستای بالاچلی، جلوه ای تاریخی

شرایط بازدید از روستای بالا چلی

با وجود آب و هوای فوق العاده این روستا، یکی از بهترین زمان هایی که می توانید برای بازدید از آن انتخاب کنید، فصل بهار و تابستان است که با طبیعت فوق العاده اش حسابی برای تان جذاب خواهد بود. بدون شک فصل پاییز هم به علت طبیعت رنگانگ و باران های پر بارش یکی از دیدنی ترین فصول سال محسوب می شود، اما ممکن است کمی سفر و ماجراجویی در طبیعت را برای تان سخت کند. اگر چه که زمستان بالا چلی با طبیعت پوشیده از برفش زیبایی انکار نشدنی دارد اما باید دقت کنید که به علت واقع شدن این روستا درارتفاعات، بسیار سرد است. علاوه بر آن امکان گرفتگی جاده ها و یخبندان هم از عوامل دیگری است که ممکن است باعث شود سفر به این روستا در زمستان زیاد مناسب نباشد. به خصوص اگر بار اولی است که به آن سفر می کنید. به شما پیشنهاد می کنیم که اگر در فصول سرد مانند پاییز و زمستان سفر می کنید، حتما  لباس و پوشش گرم همراه تان ببرید، علاوه بر آن کفش های مناسب و پتو های مسافرتی را هم فراموش نکنید. بهتر است بدانید که روستای بالا چلی مغازه های بزرگ و سوپرمارکت های مجهز ندارد، بنابراین قبل از سفر بد نیست که خوراکی های مد نظر تان را با خودتان ببرید تا از این نظر مشکلی نداشته باشید. دقت کنید که بیشتر دیدنی های طبیعی این روستا در ارتفاعات قرار گرفته و دسترسی ماشینی چندانی ندارند، بنابراین اگر با کودک خردسال یا سالمندان سفر می کنید بهتر است که این نکته را مد نظر قرار دهید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس روستا: استان گلستان، 32 کیلومتری جنوب شرق شهرستان علی آباد کتول، روستای دیدنی بالا چلی.

اگر قصد دارید که به این روستای دیدنی و زیبا سفر کنید، مستر بلیط به شما پیشنهاد می کند که برای خرید بلیط اتوبوس اقدام کنید، زیرا نه تنها سفر امن و آرامی راتجربه می کنید، بلکه در هزینه های سفرتان هم صرفه جویی می کنید. امیدواریم که از معرفی یکی از زیباترین روستا های ایران لذت برده باشید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید