آرامگاه ارامنه آبادان

آرامگاه ارامنه آبادان؛ معرفی + راه های دسترسی

استان خوزستان و شهرهای مختلف آن مانند آبادان، از دوران قدیم به عنوان منطقه ای دارای خون گرم ترین و مهربان ترین مردم بوده است. از این رو افراد زیادی برای زندگی این شهر را انتخاب می کردند زیرا با وجود مهربانی مردم آبادان، احساس غربت نمی کردند. مقاله های مختلفی درباره جاذبه های مختلف آبادان در مجله مستر بلیط وجود دارد، چیزی که واضح و مبرهن است، مدرن بودن و پیشرفته بودن این شهر از دوران قدیم است، حتی زمانی که شهرهای امروزی مانند تهران و اصفهان به این حد از پیشرفت نرسیده بودند.

با این وجود کمتر کسی برای گذراندان تعطیلات و یا ایرانگردی، آبادان را به عنوان مقصد انتخاب می کند. یکی از دلایل این موضوع می تواند ناشناخته بودن بسیاری از جاذبه های تاریخی و میراث فرهنگی به جا مانده از دوران قدیم در این شهر باشد.

وقتی صحبت از جاذبه های تاریخی یک شهر می شود هیچکس به یاد آرامگاه ها و گورستان ها نمی افتد، در واقع مدت ها است که این نگرش میان مردم جا افتاده است که گورستان ها جزو جاذبه های یک شهر نیستند. با مستر بلیط همراه باشید تا با یکی از آرامگاه های تاریخی کشور، که توجه کمی به آن می شود آشنا شویم.

درباره آرامگاه ارامنه

معرفی آرامگاه ارامنه آبادان

وقتی در آبادان قدم می زنیم، جاذبه ها و بناهای مختلفی را می بینیم که بیشتر آنها بیانگر مهمان نوازی همیشگی مردم آبادان بوده است. در طول تاریخ مردمان مختلفی به این شهر مهاجرت کرده اند، نشانه های حضور آنها نیز بناهایی است که از خود به یادگار گذاشته اند. آرامگاه ارامنه نیز یکی از این مکان ها است.

همانطور که گفتیم اقوام و ملیت های مختلفی در طول تاریخ این شهر گرمسیری را به عنوان سکونتگاه خود انتخاب کرده بودند. ارمنی ها نیز دسته ای از این مردمی بودند که سالیان درازی زیر آسمان آبادان زندگی کردند. این آرامگاه نیز، منزل ابدی برای این افراد است که روزگاری زندگی خوبی در آبادان داشته اند. این آرامگاه منزلگه ابدی سیصد و بیست تن ارمنی است که در دوران عثمانی برای نجات جان خود، به آبادان پناه آوردند.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهر آبادان و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “آبادان” را مطالعه نمایید.

تاریخچه آرامگاه ارامنه آبادان

وقتی میان قبر های این آرامگاه راه می رویم و تاریخ های حک شده روی آن ها را می خوانیم، متوجه می شویم که بیش از ۸۰ سال است این آرامگاه در گوشه ای از آبادان، ارامنه را در دل خود جای داده است. قدیمی ترین قبر موجود در این آرامگاه متعلق به سال ۱۹۳۰ میلادی است.

سالیان زیادی است که دیگر کسی در این آرامگاه به خاک سپرده نشده است، اما همچنان می توان آن را به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی مهم آبادان دانست. زیرا که  وجود این آرامگاه نشان دهنده مهر و محبتی است که مردمان آبادانی به تمام مذاهب داشته اند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

 در این آرامگاه سیصد و بیست قبر وجود دارد که نحوه ساخته شدنشان با قبرهای ما ایرانی ها کمی متفاوت است. وقتی به گورستان های ایرانی می رویم می بینیم که روی قبور را با سنگ پوشانده اند، در حالی که قبور موجود در این آرامگاه با سیمان پوشیده شده اند.

در بالای برخی از این قبور و یا روی قبرها مجسمه یا نقش برجسته یک صلیب وجود دارد، که نشان دهنده این است یک مسیحی در آن قسمت به خاک سپرده شده. روی بیشتر قبر ها نیز به زبان انگیسی، ارمنی و حتی عبری نیز جملاتی نوشته شده است.

شرایط بازدید از آرامگاه ارامنه آبادان

شرایط بازدید از آرامگاه ارامنه آبادان

برای بازدید از این آرامگاه و یا سایر جاذبه های موجود در آبادان شما می توانید بلیط هواپیما آبادان را خریداری کنید تا سفری راحت و بدون خستگی داشته باشید. برای خرید بلیط از سایت مستر بلیط تنها کافی است شهر مقصد، مبدا و تاریخ مورد نظرتان را انتخاب کنید تا لیستی از تمام پرواز های آن روز با قیمت هایشان به شما نمایش داده شود و با اطمینان خریدتان را انجام دهید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل آبادان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید

راه های دسترسی

از آن جایی که سالیان زیادی است کسی در این آرامگاه خاکسپاری انجام نمی دهد، این مکان نیز به فراموشی ها پیوسته و حتی آبادانی ها هم از وجود آن در شهرشان غافل شده اند. بنابراین اگر کسی آدرس این گورستان را پرسیدید و او نمی دانست، تعجب نکنید.

آدرس آرامگاه ارامنه: ٰخوزستان، آبادان، جنب تانک فارم چسبیده به بلوار شهید علی عیسی‌ زاده.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید