فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز کجاست؟ معرفی + راه‌های ارتباطی

فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز کجاست؟ اهواز شهر نخل و کارون که یادگارهای بسیاری از زمان جنگ تحمیلی در خود جای داده است. این شهر مرکز استان خوزستان و یکی از گرمترین مناطق ایران به شمار می‌رود.

رودخانه کارون که در این شهر جریان دارد جلوه ای خاص به فضای شهر بخشیده است. این شهر با جمعیتی بالای 1 میلیون نفر از جمله شهرهای پر جمعیت و کلان شهرهای ایران به شمار می‌آید.

اهمیت شهر از منابع نفتی بی‌شماری که در آن قرار دارد سرچشمه می‌گیرد. استان خوزستان علاوه بر منابع نفتی، به علت قدمت کهنی که دارد دارای آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری است که تعداد زیادی از آنها به ثبت یونسکو رسیده است.

از این آثار تاریخی می توان سازه های آبی شوشتر، صفه سر مسجد، کاخ آپادانا، قلعه سلاسل و بسیاری دیگر را برشمرد. بهترین زمان برای سفر به اهواز بهمن و اسفند ماه می باشد که دمای هوا در بهترین حالت خود قرار دارد.

برای سفر به این شهر بهترین روش سفر هوائی است. این شهر دارای فرودگاهی مجهز می باشد. برای خرید بلیط هواپیما می توانید از سایت مستر بلیط اینکار را انجام دهید.

تاریخچه فرودگاه بین المللی اهواز

تاریخچه فرودگاه بین المللی اهواز

تاسیس فرودگاه اهواز به سال 1339 بر می‌گردد. این فرودگاه در آن زمان چیزی به جز یک زمین خاکی نبود. در سال 1342 وزرات نفت نیاز به داشتن یک فرودگاه را برای جا به جائی کارشناسان و مهندسان شرکت نفت ضروری دید.

این نیاز بود که منجر به تکمیل و احداث فرودگاه اهواز شد. در این تاریخ وزارت نفت شروع به احداث این فرودگاه کرد. باندی به طول 1،370 متر و عرض 30 متر برای این فرودگاه کشیده شد. با گذشت زمان زمان این فرودگاه به شکل امروزی تبدیل شده است.

درباره فرودگاه فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

فرودگاه اهواز در فاصله 11 کیلومتری در قسمت شمال شرقی شهر اهواز و در ارتفاع 20 متری از سطح دریا قرار دارد. این فرودگاه خدمات خود را برای اهواز و شهرهای نزدیک به آن ارائه می دهد. فرودگاه، قطب اصلی برای شرکت هواپیمائی کارون می باشد.

فرودگاه اهواز مساحتی به وسعت 14500 متر مربع دارد که شامل 8000 مترمربع فضای ترمینال پروازهای داخلی و 6500 متر مربع فضای ترمینال پروازهای خارجی است. این فرودگاه با کد سه رقمی AWZ و کد چهار رقمی OIAW مشخص می شود.

باند پرواز آن در حال حاضر طولی برای با 3،398 و عرض 45 متر دارد. میانگین پروازهای داخلی و خارجی، ورود و خروج، فرودگاه اهواز روزانه ۲۰ تا ۳۰ پرواز است.

در سال ۲۰۱۶ میلادی ۲۳٬۷۳۱ نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه انجام شد و ۲۰٬۵۸۶٬۲۱۵ کیلوگرم بار و ۲٬۶۷۱٬۶۲۲ نفر مسافر از طریق آن جا به جا شدند.

به علت پیدا شدن مخازن نفتی در باند پروازی فرودگاه تصمیم به جا به جائی آن گرفته شده است. برنامه این تغییر مکان در طی 10 سال آینده اجرائی خواهد شد. این میدان نفتی مساحتی برابر با 700 متر مربع دارد.

فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

ترمینال‌های فرودگاه اهواز

این فرودگاه دارای دو ترمینال داخلی و خارجی است. پروازهای داخلی و خارجی به صورت جداگانه در هر یک از این ترمینال ها انجام می‌شود. ترمینال داخلی مساحتی برابر با 8000 متر مربع دارد و از دو بخش سالن عمومی و سالن ترانزیت تشکیل شده است.

در این سالن غرفه هائی تجاری جهت خرید احتیاجات مسافران قرار داده شده است. از دیگر امکانات موجود در این ترمینال دستگاه‌های خودپرداز می باشد. ترمینال خارجی که پرواز های خارجی از آن انجام می گیرد دارای مساحت 6500 متر مربعی است

. این ترمینال نیز دارای امکانات کامل جهت رفاه مسافران است. از جمله این امکانات غرفه های تجاری، رستوران و کافی شاپ است.

مسیرهای پروازی فرودگاه اهواز

این فرودگاه دارای مسیر های پرواز در داخل و خارج از ایران است. مقاصد پروازهای داخلی متنوع تر از پرواز های خارجی می باشد. پرواز های خارجی این فرودگاه به سمت مقصدهای کویت و دبی می باشد.

مسیرهای داخلی شامل فرودگاه مهرآباد تهران، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه شهید آیت الله دستغیب شیراز، فرودگاه یزد، فرودگاه رشت، فرودگاه کیش، فرودگاه خلیج فارس عسلویه، فرودگاه خارک، فرودگاه سیری می باشد.

مسیرهای پروازی فرودگاه اهواز

شرکت‌های هواپیمائی فعال در فرودگاه

شرکتهای هواپیمائی که روزانه در این فرودگاه پروازهای متنوعی را انجام می‌دهند شامل شرکت هواپیمائی ایران­ ایر، شرکت هواپیمائی آسمان، شرکت هواپیمائی ماهان، شرکت هواپیمائی کاسپین، شرکت هواپیمائی ایرتور، شرکت هواپیمائی آتا، شرکت هواپیمائی نفت، شرکت هواپیمائی کیش ­ایر، شرکت هواپیمائی اترک، شرکت هواپیمائی قشم ­ایر، شرکت هواپیمائی تابان و شرکت هواپیمائی زاگرس می‌شوند.

این شرکت های هواپیمائی کلیه پروازهای داخلی و خارجی این فرودگاه را انجام می دهند.

امکانات رفاهی فرودگاه اهواز

امکانات رفاهی این فرودگاه مانند دیگر فرودگاه های کشور شامل غرفه‌های تجاری، شعبات بانک‌ها و رستوران و بوفه می شود. وای فای رایگان نیز در ترمینال داخلی فرودگاه وجود دارد که برای استفاده از آن باید تنظیمات لازم را بر روی تلفن همراهتان انجام دهید. امکانات موجود تنها برای آسایش مسافران در زمان انتظار ایجاد شده اند.

در سالن ترمینال های داخلی و خارجی و همچنین سالن های ترانزیت مربوط به پروازهای داخلی و خارجی، غرفه هایی به منظور خدمت رسانی به مسافران و  برای تهیه‌ی انواع اقلام مورد نیاز آنها (نوشیدنی، سوغاتی، کادویی و …) مستقر هستند.

شعبه‌ی بانک ملی فرودگاه اهواز در سالن ترمینال پروازهای داخلی به منظور خدمت رسانی به مسافرین در ساعات اداری برقرار می باشد. برای انجام هرگونه عملیات بانکی می توانید از این شعبه استفاده کنید. همچنین شعبه‌ی بانک ملی به منظور خدمات ارزی به مسافرین پروازهای خارجی در سالن ترانزیت پروازهای خارجی دائر می‌باشد. از این بانک می‌توانید برای پرداخت عوارض خروج نیز استفاده کنید.

سالن غذاخوری مستقر در سالن پروازهای داخلی که با مساحتی بالغ بر 420 متر مربع از ساعات اولیه صبح تا آخرین پرواز آماده‌ی پذیرایی و خدمت رسانی به مسافرین می باشد. همچنین بوفه‌ی واقع در این بخش با انواع ساندویچ های گرم و سرد آماده‌ی پذیرایی از مسافران است. در صورت نیاز می‌توانید از این رستوران و بوفه استفاده کنید.

فرودگاه دزفول

فرودگاه بین المللی اهواز دو پارکینگ دارد که یکی به صورت روزانه و یکی شبانه روزی جهت خدمت رسانی به مسافران معین شده اند. پارکینگ روزانه با مساحت 6900 متر مربع و ظرفیت 220 دستگاه خودرو، روبروی ساختمان اداری فرودگاه قرار دارد.

پارکینگ شبانه روزی که دارای بخشی مسقف است، با مساحتی بالغ بر 10025 متر مربع و ظرفیت 300 خودرو، روبروی سالن پروازهای خارجی موجود می باشد. اگر قصد قرار دادن خودرو برای چند روز متوالی در پارکینگ را دارید می توانید از آن استفاده کنید.

فرودگاه‌های تابعه فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

استان خوزستان بر اساس نیاز و میزان تردد بالائی که در نقاط مختلف استان احساس می‌شده است در مناطق مختلفی فرودگاه دارد. از جمله این فرودگاه‌ها، فرودگاه آغاجاری و فرودگاه دزفول می‌باشند.

فرودگاه آغاجاری

فرودگاه آغاجاری در فاصله 21 کیلومتری شهر امیدیه و در ارتفاع 27 متری از سطح دریا بنا شده است. قدمت این فرودگاه به سال 1335 بر می‌گردد. فرودگاه توسط وزرات نفت آن دوران تاسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت. ماموریت این فرودگاه جابه جائی مسافران در بین مناطق نفتی استان و همچنین به تهران بوده است.

در سال 1389 بازسازی کاملی در این فرودگاه انجام شد. این فرودگاه تحت مالکیت شرکت نفت می باشد. باند آن طولی برابر با 2،113 متر و عرض 45 متر دارد. این فرودگاه هفته ای دو پرواز در روزهای دوشنبه و جمعه به مقصد تهران و بلعکس دارد.

تنها شرکت هواپیمائی فعال در آن کارون می باشد که کلیه پروازها توسط همین شرکت انجام می‌گیرد. فاصله فرودگاه آغاجاری و  فرودگاه اهواز 135 کیلومتر است.

فرودگاه دزفول

فرودگاه دیگری که در این استان قرار دارد فرودگاه دزفول می باشد. دزفول شهری در شمال استان و در ارتفاع 143 متری از سطح دریا واقع شده است. فرودگاه دزفول در فاصله 10 کیلومتری از شهر دزفول و در قسمت جنوب غربی شهر واقع شده است.

این فرودگاه در کنار پایگاه شکاری چهارم دزفول مستقر است. فرودگاه با مدیریت راهبردی شرکت عقاب عسلویه اداره می شود. فرودگاه دزفول دارای دو باند پرواز به طولهای 3،853 و 3،575 متر است. فاصله فرودگاه دزفول تا فرودگاه اهواز 167 کیلومتر است.

از این فرودگاه همه روز چندین پرواز به مقصدهای فرودگاه مهرآباد تهران و فرودگاه شهید بهشتی اصفهان توسط ایرلاین های مختلف برقرار است. شرکت های هواپیمائی نظیر شرکت هواپیمائی کارون، شرکت هواپیمائی زاگرس و شرکت هواپیمائی ایران ایر در این فرودگاه فعالیت دارند. امکانات فرودگاه در حد قابل قبولی قرار دارد.

فرودگاه مسجد سلیمان 

فرودگاه مسجد سلیمان 

فرودگاه مسجد سلیمان از دیگر فرودگاه های استان خوزستان می باشد. مسجد سلیمان یکی از شهرهای نفت خیز و قدیمی ایران می‌باشد که در قسمت شمالی استان خوزستان قرار دارد. این شهر، به شهر اولین ها معروف است.

این فرودگاه اولین فرودگاه در ایران و خاورمیانه به حساب می آید. فرودگاه مسجد سلیمان داستان های بسیاری در کارنامه خود رقم زده است. در ابتدا فقط مکانی خالی و مسطح برای پرواز و فرود هواپیما در نظر گرفته شده بود. این امر بخاطر رفت و آمد انگلیسی ها در این منطقه بود.

بعد از آن زمان به مرور ساختمان اصلی و دیگر قسمت های فرودگاه ساخته شد. در زمان جنگ جهانی اول از این فرودگاه برای سوخت رسانی به هواپیماهای روسی استفاده می‌شده است.

شرکت های هواپیمائی مختلفی در گذشته در این فرودگاه فعالیت داشتند از این شرکت‌ها می توان کی ال ام هلند و بریتیش ایرویز انگلستان را نام برد. در سال 1387 به مناسبت تولد 100 سالگی فرودگاه مسجد سلیمان بودجه ای بالغ بر 5 میلیارد تومان برای بازسازی این فرودگاه از طرف شرکت نفت در نظر گرفته شد.

نام این فرودگاه به فرودگاه شهید آسیائی تغییر پیدا کرده است. ارتفاع این فرودگاه از سطح دریا 1658 متر می‌باشد. این فرودگاه باندی به طول 1419 متر و عرض 45 متر دارد. در حال حاضر پروازی از این فرودگاه انجام نمی‌شود. همچنین شرکت هواپیمائی کارون یکی از هواپیماهای فوکر 100 خود را به نام مسجد سلیمان نام گذاری کرده است.

راه‌های دسترسی به فرودگاه

راه‌های دسترسی به فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

برای رفت آمد بین فرودگاه اهواز و شهر اهواز علاوه بر خودرو شخصی می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی نیز استفاده کنید. این وسایل نقلیه شامل تاکسی‌های فرودگاه و اتوبوسهای شهری میشوند.

برای استفاده از تاکسی های فرودگاهی از شهر باید به چهار راه نادری و یا میدان چهارشیر مراجعه کنید. علاوه بر این  حمل و نقل عمومی که در مقابل درب خروج سالن پروازهای داخلی قرار دارد و دارای 180 خودرو جهت خدمت رسانی به مسافرین آماده می باشند. حمل و نقل مخصوص بانوان در سالن ورودی پروازهای داخلی که دارای  20 دستگاه خودرو می باشد و با در اختیار داشتن رانندگان خانم به منظور رفاه حال بانوان گرامی خدمت رسانی می کنند.

اگر به دنبال راهی با هزینه کمتر هستید می توانید از اتوبوس های شهری که در مسیر های خیابان سلمان فارسی (نادری) ، ترمینال اتوبوس های کوی ملت، سه را فرودگاه تردد دارند استفاده کنید. به زودی برای رفت و آمد بین فرودگاه و شهر اهواز از مترو می توانید استفاده کنید.

راه‌های ارتباطی با فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز

تلفن گویا 199
ارتباط با مرکز تلفن فرودگاه اهواز  4- 06134434601
سرویس پیام کوتاه انتقادات و پیشنهادات 10002199

 

اگر از فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز سفری داشته اید می توانید تجربه تان را در این باره با ما در میان بگذارید. 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *